Γκιγιέρμε: Ο άπειρος που εξελίχθηκε σε ηγέτη του Ολυμπιακού! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Γκιγιέρμε: Ο άπειρος που εξελίχθηκε σε ηγέτη του Ολυμπιακού! (pics)

bet365

Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού πριν έρθει στην Ελλάδα δεν είχε ούτε μία συμμετοχή σε Champions League, Europa ή άλλη διασυλλογική διοργάνωση των UEFA - FIFA και όμως αναδείχθηκε σε ηγέτη των Πειραιωτών στο κέντρο τους!

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει σε αρκετές περιπτώσεις πως έχει την τάση και την ικανότητα να παίρνει παίκτες που ήταν στο περιθώριο ή σε μικρές κατηγορίες και να τους κάνει πρωταγωνιστές, φτάνοντάς τους σε τοπ επίπεδο. Η τωρινή του ομάδα έχει αρκετά παραδείγματα όπως των Καμαρά, Παπέ Σισέ και Μπα που έπαιζαν σε μικρές ομάδες στην Γαλλία. Ή του Σα που είχε χάσει την θέση του στην Πόρτο ή του Σεμέδο που είχε περάσει από πολλές... περιπέτειες εξαωγωνιστικά και αγωνιστικά. Ένα τέτοιο ηχηρό παράδειγμα είναι και του Γκιγιέρμε. Γιατί; Διότι πολύ απλά ο Βραζιλιάνος μέσος παρότι είχε θητεία σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία δεν είχε παίξει ποτέ πριν τον Ολυμπιακός σε διοργανώσεις της UEFA. Με τους Πειραιώτες έχει φτάσει μία... ανάσα από το να πιάσει τις 20 παρουσίες σε Champions League και Europa.

Με τον Ολυμπιακό έχει φτάσει στο σύνολο στους 69 αγώνες με 10 γκολ 4 ασίστ και φέτος έχει 36 ματς με 6 γκολ και 2 ασίστ. Στο παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των Θυρών στο Καραϊσκάκη με την Γουλβς, ο... παλιός, καλός, Γκιγιέρμε, έκανε την εμφάνιση του. Ο Βραζιλιάνος χαφ, που το τελευταίο διάστημα αποδείχθηκε ξανά κομβικός σε Ελλάδα και Ευρώπη, είχε την ασίστ στο «χρυσό» γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Γκιγιέρμε, σε μια ακόμα αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στην Ευρώπη, απέδειξε πως αποτελεί «κλειδί» και παίκτη - βαρόμετρο ή εάν θέλετε πρωταγωνιστή για το κέντρο στην ομάδα του Πειραιά.

Για τον πρώην μέσο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η εμφάνιση απέναντι στην... παρέα του Ποντένσε, ήταν η 19η σε διοργάνωση της UEFA. Έχει στο σύνολο 11 αγώνες σε προκριματικά και ομίλους Champions League και 8 στο Europa ενώ η μοναδική του παρουσία σε οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση είναι 2 αγώνες στο Σουνταμερικάνα το 2013 με τη Κορίνθιανς. Στην Ευρώπη φέτος έχει ένα γκολ στο Champions League με την Μπάγερν Μονάχου και άλλη μία ασίστ στο 4-2 με την Τότεναμ στο Λονδίνο και στο γκολ του Σεμέδο που του... σέρβιρε την μπάλα με τακουνάκι.

Εκτός από την ασίστ στον Ελ Αραμπί ο Γκιγιέρμε, ήταν ο παίκτης που «ξεκλείδωσε» την πρόκριση, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, το καλοκαίρι. Απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, μπορεί στο τέλος ο ηλεκτρονικός πίνακας να... έγραψε 4-0, αλλά όλα τα τέρματα ήρθαν στο δεύτερο 45λεπτο και ο Λατινοαμερικάνος χαφ, πέτυχε το πρώτο, «χτυπώντας» ξανά και στην συνέχεια, για το 3-0. Aμφότερα με κεφαλιά, μετά από εκτελέσεις κόρνερ των Βαλμπουενά και Μασούρα.

Να θυμίσουμε πως και πέρυσι ήταν παρών σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού. Ένα «χτύπημα» του Γκιγιέρμε, αποδείχτηκε «χρυσάφι» για τον Ολυμπιακό. Στην θριαμβευτική πρόκριση με 3-1, εις βάρος της Μίλαν, ο Γκιγιέρμε πέτυχε το 2-0, έστω και με... καραμπόλα, μετά από ένα σουτ, το οποίο βρήκε πάνω στον Ζαπάτα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ρέινα! Ο Γκιγιέρμε για πρώτη φορά έπαιξε σε ευρωπαϊκό ματς στις 4 Οκτωβρίου του 2018 και συγκεκριμένα στην ήττα με 3-1 από την Μίλαν στην Ιταλία για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa. Και όμως μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει εξελιχθεί στον μεγάλο ηγέτη στο κέντρο του Ολυμπιακού και στην Ευρώπη.

- Οι φωτογραφίες με τα stats στην Gallery είναι από το Transfermarkt.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα