Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έναντι της Γουλβς και η ελληνική ποδοσφαιρική αυτοκτονία…

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έναντι της Γουλβς και η ελληνική ποδοσφαιρική αυτοκτονία…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το blog του στο gazzetta σε ένα πολύ σοβαρό θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου με αφορμή ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Leprechaun goes Wild» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

«Φίλοι κι εχθροί» θαύμασαν τον Ολυμπιακό για το πώς αντιμετώπισε τη Γουλβς παίζοντας επί 65 λεπτά με παίκτη λιγότερο στο άδειο από Καραϊσκάκη κόσμο. Όλοι παραδέχθηκαν ότι ήταν τεράστια επιτυχία να κοντράρεις μία αγγλική ομάδα με δέκα παίκτες από το 28’, χωρίς καν να έχεις την συμπαράσταση των οπαδών σου.

Αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός έδειξε με τη Γουλβς μία ομάδα που εκτός όλων των άλλων (ποιότητα, οργάνωση, σχέδιο) έχει κι αντοχές. Αν δεν είχαν οι παίκτες του καλή φυσική κατάσταση και δυνάμεις, πώς θα είχαν ανταποκριθεί απέναντι στην 6η στη βαθμολογία ομάδα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ; Ομάδα που εκτός έδρας, αφενός μεν σε ολόκληρη τη φετινή διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ ειχε μόλις μία ήττα, κι αυτή σε αδιάφορο παιχνίδι, 2-3 από την Εσπανιόλ, αφού την είχε κερδίσει με 4-0 εντός έδρας, αφετέρου δε σε ολόκληρο το φετινό αγγλικό πρωτάθλημα είχε διπλά με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ κι ισοπαλίες με την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Κοινώς, μιλάμε για αντίπαλο πολύ δυνατό κι έξω από το σπίτι του.

Ας σκεφθούμε, όμως, και κάτι άλλο: ο Ολυμπιακός πήγε στο παιχνίδι με τη Γουλβς έχοντας μία φρεσκάδα σαν ομάδα, επειδή το αμέσως προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν είχε παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα (ενώ η Γουλβς είχε παιχνίδι στην Αγγλία), αφού η ελληνική Λίγκα είχε αποφασίσει να πάει πίσω μία εβδομάδα τα πλέϊ οφ. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι οι «ερυθρόλευκοι» βοηθήθηκαν επειδή δεν είχαν αγώνα στα πόδια τους τέσσερις ημέρες πριν την πρώτη τους μάχη με τη Γουλβς. Απέφυγαν το ρίσκο ενός τραυματισμού, αλλά και είχαν παραπάνω δυνάμεις. Βλέπαμε τον 35άρη Βαλμπουενά να έχει τρεξίματα επί 83 λεπτά. Βλέπαμε μία αγγλική ομάδα να μην μπορεί να υπερτερήσει σε αντοχές, δυνάμεις και τρέξιμο επί μίας ελληνικής, με δέκα παίκτες παραπάνω από τα δύο τρίτα του αγώνα! Δεν ήταν καθόλου μικρό πράγμα…

Πού θέλω να καταλήξω: αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι όταν, έστω…κατά λάθος, μία ομάδα μας διευκολύνεται ενόψει των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, καλό της κάνει, κακό δεν της κάνει. Λίγη ξεκούραση παραπάνω πριν από ένα ματς της Ευρώπης, μία αναβολή αγώνα, μία μετάθεση του…Ας θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός τα καλύτερα παιχνίδια του τα έκανε στα προκριματικά του καλοκαιριού, όταν έπαιζε από Τετάρτη σε Τετάρτη, χωρίς ενδιάμεσα πρωτάθλημα.

Άμα θες να βρεις τρόπο σαν Λίγκα να βοηθήσεις μία ομάδα, τον βρίσκεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε επίπεδο εθνικό, έφτασε στο έσχατο σημείο να είναι πίσω στο ranking της UEFA όχι μόνο από Ρωσία, Ουκρανία, Βέλγιο, Ολλανδία, αλλά κι από Τουρκία, Τσεχία, Αυστρία, Σκοτία, Δανία, ακόμη κι από την Κύπρο! Κι ουδείς ευαισθητοποιείται!!! Πρόκειται καθαρά περί ποδοσφαιρικής τρέλας! Ποδοσφαιρικής αυτοκτονίας. Κι είναι κι έτοιμοι να μας περάσουν Ελβετία, Σερβία και Κροατία! Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα πάνω μόνο από κάποιες μικρές βαλκανικές χώρες, κάποιες σκανδιναβικές, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τις πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης κλπ. Θλίψη και κατάθλιψη μαζί…

Ξέρετε σε ποιά θέση είναι οι ελληνικές ομάδες στο ranking της UEFA σε συλλογικό επίπεδο; Εκτός του Ολυμπιακού, που είναι 34ος, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 73η θέση κι η ΑΕΚ στην 92η! Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αποτυχίας, τον ΠΑΟΚ προσπερνάνε ομάδες όπως οι Γκαραμπάγκ, Παρτίζαν, Μάλμε, Ραπίντ, Μπάτε, Αστάνα...Και την ΑΕΚ ομάδες όπως η Λέγκια.

Παρεμπιπτόντως, το πόσο πολύ έβλαψε τον Ολυμπιακό η απουσία του κόσμου του, φάνηκε κι από την αποβολή του Σεμέδο! Τι εννοώ; Πολύ έξυπνα οι περισσότερες αγγλικές εφημερίδες σχολίασαν ότι ο Γάλλος διαιτητής μπορεί και να έπαιρνε άλλη απόφαση και να έβγαζε κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο στόπερ, έχοντας την πίεση της καυτής από 30.000 λαό εξέδρας του Καραϊσκάκη…Σωστή η επισήμανση, καθότι πάρα πολλές φορές κι ο διαιτητής, επηρεάζεται από τον παράγοντα έδρα και σε μία φάση οριακή, από αυτές που λέμε 50-50, προτιμάει να την δώσει στον γηπεδούχο, έχοντας 30.000 φανατικούς οπαδούς πάνω από το κεφάλι του…

Και νομίζω ότι η ΟΥΕΦΑ γενικά, κι όχι ειδικά για τον Ολυμπιακό, πρέπει να το δει το θέμα των ρεβάνς, όποτε κι αν βεβαίως αυτές γίνουν. Διότι, δεν έχει καμία λογική το ένα ματς να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και το άλλο με κόσμο. Καμία λογική από την πλευράς της διεξαγωγής μίας παρτίδας για την πρόκριση με ίδιους όρους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.