Η ανάλυση του Αρσεναλ - Ολυμπιακός: Ανίκητοι Σισέ - Μασούρας, ο Μπεγερίν... ακόμη ψάχνει τον Τσιμίκα!

Η ανάλυση του Αρσεναλ - Ολυμπιακός: Ανίκητοι Σισέ - Μασούρας, ο Μπεγερίν... ακόμη ψάχνει τον Τσιμίκα!

Gazzetta team
Η ανάλυση του Αρσεναλ - Ολυμπιακός: Ανίκητοι Σισέ - Μασούρας, ο Μπεγερίν... ακόμη ψάχνει τον Τσιμίκα!

bet365

Οι αριθμοί αποτυπώνουν ανάγλυφα τη χθεσινή παρουσία στο Emirates τόσο του Σενεγαλέζου στόπερ, όσο και των δύο διεθνών Ελλήνων του Ολυμπιακού.
Με τη νίκη-πρόκριση στις αποσκευές του επέστρεψε ο Ολυμπιακός από το Λονδίνο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Αρσεναλ με 2-1 και πήραν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και θα αντιμετωπίσουν τη Γουλβς. Σε βραδιές όπως τη χθεσινή του Emirates δεν υπάρχουν παίκτες που υστέρησαν.
Οι Πειραιώτες έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραν δίκαια, έχει σημασία αυτό, ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Με τη βοήθεια του Instascout και του «Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης» θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε σε ατομικό επίπεδο την εμφάνιση των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς και απομονώσαμε ορισμένα ευρήματα, που μάλλον κάνουν τη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους Κώστα Τσιμίκα, Παπέ Αμπού Σισέ και Γιώργο Μασούρα, από τις ενέργειες των οποίων διαμορφώθηκε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, το τελικό σκορ.

*Ο κορυφαίος «ερυθρόλευκος» του Λονδίνου, σύμφωνα με τη βαθμολογία του Insta ήταν ο Σισέ, καθώς ο Σενεγαλέζος στόπερ έλαβε 359. Μακράν μεγαλύτερη από κάθε άλλο συμπαίκτη ή αντίπαλό του. Αλλωστε ήταν και εκ των σκόρερ του ματς.

*Είναι χαρακτηριστικό πως ο 25χρονος δεν «έχασε» μονομαχία, κάτι που συμβαίνει σπάνια και μάλιστα ενεπλάκη σε αρκετές. Πιο συγκεκριμένα κατέγραψε 9/9 αμυντικές και 1/1 επιθετικές (10/10 συνολικά), εκ των οποίων οι 6/6 ήταν επίγειες και οι 4/4 εναέριες, ενώ είχε 100% επιτυχία και στα τάκλιν που επιχείρησε (3/3).
*Οι Πέπε και Λακαζέτ ήταν εκείνοι που... έζησαν περισσότερο από κάθε άλλον «κανονιέρη» την εξαιρετική του κατάσταση, αφού με τον πρώτο ενεπλάκη σε 4 «μονομαχίες» με τον δεύτερο σε 3 και σε όλες (7/7) βγήκε «νικητής».
*Την ίδια στιγμή έβγαλε το παιχνίδι με μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, αφού το ποσοστό επιτυχίας του ανήλθε στο 87% (47/54), ενώ ο Τσιμίκας, ως αριστερός στόπερ γαρ, ήταν ο συμπαίκτης του που «βρέθηκε» περισσότερο (έκανε 11 πάσες προς εκείνον και δέχθηκε 12).
*Πάντως θέλησε να βοηθήσει στο bulid up και από τον άξονα, αφού αμέσως μετά ακολούθησε ο Γκιλιέρμε (έδωσε 9 πάσες, του έκανε 7).
*Γενικότερα άγγιξε το απόλυτο σε όλες τις ενέργείες του στο ματς, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό του ανήλθε στο 90% (74/82).

Τσιμίκας από την πλευρά του έκανε επίσης εξαιρετικό ματς, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και η αντίστοιχη βαθμολογία του έφτασε σστο 300.

*Το παιχνίδι του χαρακτηρίστηκε από ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, που ανήλθε στο 82% (41/50). Μάλιστα οι επιθετικές ήταν 27/35 (77%).

*«Βρέθηκε» περισσότερο με τον Σισέ, αλλά «έψαξε» και τους παίκτες του άξονα, αφού ο Βαλμπουενά ουσιαστικά «τραβιόνταν» εκεί. Συνολικά έδωσε 23 σωστές πάσες στον Γάλλο, τον Μπουχαλάκη και τον Γκιλιέρμε (8-8-7).
*Την ίδια στιγμή «επικράτησε» στο 70% των «μονομαχιών» που πήρε μέρος (14/20) και «έχασε» ελάχιστες αμυντικές (10/13, 77%).
*Ο «κανονιέρης» που αντιμετώπισε τα περισσότερα... προβλήματα από εκείνον ήταν ο Μπεγερίν, καθώς ο Ελληνας μπακ κέρδισε τις 6 από τις 7 προσωπικές τους «μονομαχίες»!
*Παράλληλα το φινάλε του αγώνα τον βρήκε με 4/6 πετυχημένα τάκλιν (67%).
Μασούρας, αν και ερχόμενος από τον πάγκο, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς και δεν είναι τυχαίο πως στη σχετική βαθμολογία πήρε 315, κάτι που τον κατέταξε στους κορυφαίους της αναμέτρησης.
*Η μία τελική του αποκρούστηκε από το δοκάρι του Λένο, ενώ είχε και την ασίστ για το γκολ του Ελ Αραμπί.
*Παράλληλα δεν «έχασε» μονομαχία, καθώς ενεπλάκη σε 5 (2 με τον Σάκα και από 1 με τους Οζίλ, Γουίλοκ, Μαρτινέλι) και σε όλες βγήκε νικητής, ενώ είχε ακόμη το απόλυτο σε ντρίμπλες και τάκλιν (από 2/2).
*Συνολικά κατέγραψε 23/30 πετυχημένες ενέργειες (77%).
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα