Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκες... ακτίνες της πρόκρισης!

Gazzetta team
Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκες... ακτίνες της πρόκρισης!

bet365

Το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στη μεγάλη πρόκριση επί της Άρσεναλ μέσα στο Emirates.

Σα: Θεατής ουσιαστικά στο πρώτο μέρος καθώς δεν δέχθηκε τελικές. Στη συνέχεια όποτε χρειάστηκε ήταν έτοιμος να απομακρύνει, με εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Πέπε, και όμορφο μπλοκάρισμα στο σουτ του Τορέιρα.

Τσιμίκας: Συγκλονιστική εμφάνιση. Τα πήγε πολύ καλά στο ανασταλτικό κομμάτι. Επιθετικά επιχειρούσε κούρσες. Μια τέτοια έφερε το κόρνερ από το οποίο ήρθε το 0-1 στο δεύτερο μέρος, κατά το οποίο ο Έλληνας μπακ ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του, ενώ με μακρινό σουτ πλησίασε και το 0-2!

Ομάρ: Ήταν προσηλωμένος κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, θέλοντας να περιορίσει τον Ομπαμεγιάνγκ από τη δεξιά πλευρά. Μπορεί να μην ανέβαινε στην πλευρά του, αλλά στο ανασταλτικό κομμάτι τα πήγε εξαιρετικά, με εξαίρεση τη φάση στην ισοφάριση της Άρσεναλ καθώς ήταν εκείνος που μάρκαρε τον Ομπαμεγιάνγκ.

Σισέ: Σταθερός από το πρώτο μέρος. Δεν μπορούσε ωστόσο να... χτίσει από πίσω. Στο 53' η παρουσία του στη στατική φάση έφερε το 0-1 με τη δυνατή κεφαλιά που έπιασε αμαρκάριστος τιμωρώντας τους «Κανονιέρηδες». Αλλά ο στόπερ του Ολυμπιακού μαζί με τον Μπα καθάριζε τα πάντα και στην παράταση. Από το κεφάλι του φτάνει η μπάλα στην ισοφάριση του Ομπαμεγιάνγκ, αλλά δεν φέρει ευθύνη.

Μπα: Όπως και ο Σισέ, έτσι και εκείνος ήταν σταθερός στο κέντρο της άμυνας από το πρώτο μέρος, όμως κι αυτός δυσκολευόταν να κάνει παιχνίδι από πίσω. Στο τέλος του δευτέρου μέρους πιέστηκε μαζί με τον Σισέ αλλά αμφότεροι διατήρησαν τη σταθερότητά τους καθαρίζοντας τα πάντα και στην παράταση.

Μπουχαλάκης: Οργάνωνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο κέντρο. Είχε καλές μεταβιβάσεις. Γυρνούσε πίσω να πάρει την μπάλα, ενώ συνδυαζόταν και με τον Βαλμπουενά παίζοντας και πιο αριστερά.

Καμαρά: Προσεκτικές μεταβιβάσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων, βοηθώντας στο δημιουργικό κομμάτι και παίζοντας ψηλά, ενώ έκλεινε όμορφα τους χώρους όταν ο Ολυμπιακός αμυνόταν. Έπρεπε ωστόσο να τελειώσει τη φάση πολύ καλύτερα στην ευκαιρία του στο πρώτο μέρος όταν πάτησε περιοχή στο 36'.

Γκιγέρμε: Πολύ καλός ανασταλτικά. Ήταν απόλυτα προσεκτικός, πρεσάροντας σωστά και κλείνοντας πανέξυπνα τους χώρους, αποτρέποντας την Άρσεναλ να απειλήσει από τον άξονα Επίσης είχε και προσεκτικές μεταβιβάσεις, μοιράζοντας το παιχνίδι είτε δεξιά είτε αριστερά.

Βαλμπουενά: Εξαιρετική εμφάνιση. Ήταν πολύ κινητικός από το πρώτο μέρος. Επιχειρούσε αλλαγές του παιχνιδιού, συνεργαζόταν με τον Μπουχαλάκη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μεταβιβαζόταν και προς τον άξονα, ενώ γυρνούσε συχνά και βοηθούσε τον Τσιμίκα αμυντικά στην αριστερή πλευρά. Η φαρμακερή εκτέλεσή του στο κόρνερ έφερε το 0-1 από την κεφαλιά του Σισέ. Στο 86' αντικαταστάθηκε καθώς είχε κουραστεί.

Ραντζέλοβιτς: Επιθετικά στο πρώτο μέρος ήταν... ήσυχος και το παιχνίδι του επικεντρώθηκε στον ανασταλτικό τομέα στη δεξιά πλευρά μαζί με τον Ομάρ. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε ο Σέρβος και στο δεύτερο ημίχρονο και έγινε αλλαγή στο 77' με τον Μασούρα.

Ελ Αραμπί: Μέσα στους πολυτιμότερους. Πάλευε και κυνηγούσε κάθε μπαλιά, ενώ πίεζε ψηλά την άμυνα των Κανονιέρηδων. Αρκετές φορές γυρνούσε ακόμα και στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να ζητήσει μπάλα και να τη μοιράσει ώστε να ξεκινήσει επίθεση, ενώ πιστώνεται και την εξαιρετική μπαλιά του στη φάση του Καμαρά. Στην παράταση ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς με το «χρυσό» του γκολ στο 119' ήταν αυτός που έδωσε την τεράστια πρόκριση στον Ολυμπιακό με το... φονικό του ένστικτο.

Αλλαγές:

Μασούρας: Μπήκε στο 77' στη θέση του Ραντζέλοβιτς και ήταν μέσα στους πρωταγωνιστές καθώς ήταν πολύ πιο ζωηρός επιθετικά. Είχε δοκάρι στην παράταση και ήταν αυτός που έβγαλε τη σέντρα στο «χρυσό» γκολ του Ελ Αραμπί.

Γκασπάρ: Μπήκε στο 86' στη θέση του Βαλμπουενά και έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στο πρώτο μέρος της παράτασης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 0-2.

Λοβέρα: Μπήκε στη θέση του Τσιμίκα προς το τέλος της παράτασης.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Πέρασε στα τελευταία λεπτά της παράτασης στη θέση του Γκιγέρμε.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα