Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Οι «ερυθρόλευκοι» σε... ακτίνες

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Οι «ερυθρόλευκοι» σε... ακτίνες

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν άτολμος απέναντι στην Άρσεναλ, δεν απείλησε και δέχτηκε ένα γκολ... μαχαιριά ενόψει της ρεβάνς του Λονδίνου, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Το gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους «ερυθρόλευκους».

Σα: H πρώτη στιγμή που χρειάστηκε να δηλώσει «παρών» ήταν στο 28' όταν ο Μαρτινέλι μπήκε στην τροχιά της μπάλας από απευθείας εκτέλεση και πήρε περίεργη τροχιά. Ο Πορτογάλος δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά. Στο γκολ δεν μπορούσε να κάνει κάτι, ενώ πριν από αυτό δεν χρειάστηκε να επέμβει κάπου αλλού. Στο 85' είπε «όχι» στον Λακαζέτ αποκρούοντας σε κόρνερ το σουτ του.

Τσιμίκας: Θετικές οι παρεμβάσεις του στην μπάλα όποτε χρειάστηκε, κόβοντας την ανάπτυξη της Άρσεναλ. Στο πρώτο μέρος είχε καλό παιχνίδι, δίνοντας σημαντικά τρεξίματα στην ομάδα του, η οποία στερήθηκε απόψε τις καλές του σέντρες. Στις φάσεις που ενεπλάκη ο ίδιος ήταν θετικότατος.

Μπα: Ήταν θετικός στα μαρκαρίσματα πάνω στον Λακαζέτ ή τον Γουίλκοτ. Είχε καλύτερες τοποθετήσεις και έπεφτε πρώτος πάνω στην μπάλα. Στο 69' είχε σωτήριο τάκλιν μπροστά από την εστία της ομάδας του. Στην φάση του γκολ όμως έχασε τον Λακαζέτ που κινήθηκε πολύ πιο γρήγορα στην μπάλα.

Σεμέδο: Κάπως νευρικός. Θα μπορούσε να αποφύγει την κάρτα, ενώ στην καλύτερη στιγμή της Άρσεναλ έχασε τον Λακαζέτ. Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένος, αλλά κι αυτός στη φάση του γκολ ήταν ένα κλικ πιο αργός από την ταχύτητα που εξελίχτηκε η φάση.

Ομάρ: Καλά ανεβάσματα, προσπάθησε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν βρήκε τον Ελ Αραμπί σε 1-2 περιπτώσεις στο πρώτο μέρος. Στο γκολ αργεί να πάει στον Ομπαμεγιάνγκ από τον οποίο και βγήκε η πάσα κλειδί πριν η μπάλα πάει στον Λακαζέτ.

Μπουχαλάκης: Στο 12' είχε καίρια προβολή, ενώ γενικά είχε καλές τοποθετήσεις και ήρεμο παιχνίδι. Από την τριάδα στο κέντρο δεν ήταν ο χειρότερος και κακώς πέρασε εκτός ματς εκείνος στο 65'. Αυτό φάνηκε και στο χειροκρότημα του κόσμου. Πηγαίνοντας για τον πάγκο γνώρισε την αποθέωση επιστρέφοντας το χειροκρότημα.

Καμαρά: Βοήθησε πολύ με τα πολύτιμα τρεξίματά του στο πρέσινγκ ψηλά - ειδικά στο πρώτο 15λεπτο. Στο 52' έχει το τέρμα μπροστά του και αντί να σουτάρει κάνει προσποίηση και χάνεται μια καλή στιγμή για την ομάδα του. Γενικά 2-3 φορές που δοκίμασε το πόδι του ήταν άστοχος και στην ανάπτυξη δεν έδωσε λύσεις.

Γκιγιέρμε: Στο πρώτο μέρος ήταν κακός. Δεν έδωσε τα αναμενόμενα είτε με τρεξίματα, είτε με πάσες βοηθώντας στην ανάπτυξη. Στο δεύτερο είχε κάποια σημαντικά μαρκαρίσματα αλλά τίποτα το σπουδαίο - τουλάχιστον όχι για όσα μας έχει δείξει.

Μασούρας: Στο πρώτο 45λεπτο δεν βοήθησε στην ανάπτυξη, αλλά προσπάθησε να τον αισθανθεί η αντίπαλη άμυνα είτε με σουτ του είτε με τοποθετήσεις του μέσα στην περιοχή. Λογικό να γίνει αλλαγή στο 75' αντί του Λοβέρα μιας και δεν μπόρεσε εν τέλει να βοηθήσει επιθετικά.

Βαλμπουενά: Εδινε ηρεμία στο κέντρο όποτε ακουμπούσε την μπάλα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε το μυαλό του στο επιθετικό κομμάτι, για να μπορέσει να δείξει δείγματα της ποιότητάς του. Μέτριο βράδυ για τον Γάλλο, που δεν έδωσε κι αυτός επιθετικά βοήθειες.

Ελ Αραμπί: Εβαζε καλά το κορμί του, κέρδισε μονομαχίες αλλά η μπάλα δεν έφτασε στα πόδια του για να δείξει και την εκτελεστική του ικανότητα στο α' μέρος. Δεν ήταν από τα βράδια θα θέλει να θυμάται ο Μαροκινός, χωρίς όμως να φταίει και κάπου μιας και όπως είπαμε δεν τον βοήθησε το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Αλλαγές

Φορτούνης: Μπήκε στο 65' αντί του Μπουχαλάκη για να τονώσει το μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας. Σε ένα σημείο το κατάφερε ο αρχηγός της ομάδας.

Λοβέρα: Η στιγμή του ήρθε στο 75', με τον Μαρτίνς να περιμένει απ' αυτόν να δώσει όσα δεν μπόρεσε ο Μασούρας. Δημιουργία και φαντασία... Στο 80' δοκίμασε το πόδι του και πήρε ένα κόρνερ.

Πέδρο Μαρτίνς: Σωστή η επιλογή του να ξεκινήσει το ματς με τριάδα στα χαφ. Κατάφερε να πρεσάρει ψηλά και να μπλοκάρει την Άρσεναλ στο πρώτο μέρος, που έκανε μόνο μία καλή φάση, Στην αλλαγή του Μπουχαλάκη έπρεπε να περάσει εκτός τον Γκιγιέρμε, που ήταν σε κακό βράδυ, ενώ κράτησε στο ματς παραπάνω απ' όσο έπρεπε τον Μασούρα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα