Γκάρι Όουεν στο gazzetta.gr: «Δεν βρίσκω λόγο να μην προκριθεί ο Ολυμπιακός, χρειάζεται πρέσινγκ ψηλά»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Γκάρι Όουεν στο gazzetta.gr: «Δεν βρίσκω λόγο να μην προκριθεί ο Ολυμπιακός, χρειάζεται πρέσινγκ ψηλά»

bet365

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι στα 70's, Γκάρι Όουεν εξηγεί στο gazzetta.gr πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να αποκλείσει την Άρσεναλ δίνοντας αρκετές πιθανότητες στους «ερυθρόλευκους». «Ο Αρτέτα νοιάζεται μόνο για τις πάσες και όχι να παίξει ποδόσφαιρο».

Ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Σίτι, της Γουέστ Μπρομ, αλλά και του Πανιωνίου σχολιάζει τα ματς της Σίτι στην «Manchester Evening News» και στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Century FΜ».

Ο Γκάρι Όουεν, ο οποίος φημίζονταν για την άψογη τεχνική του κατάρτιση, πραγματοποίησε σε ηλικία μόλις 17 ετών το επαγγελματικό ντεμπούτο του στους «Πολίτες» συμπληρώνοντας μια τετραετία (1975-79) με την ομάδα του Μάντσεστερ.

Κατέγραψε συνολικά 103 εμφανίσεις και 19 γκολ ενώ αποτέλεσε τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή της εξέδρας. Το 1979 μεταγράφηκε στην Γουέστ Μπρομ έναντι 450.000 λιρών, ενώ η απόκτηση του από τον Πανιώνιο (1986/87) είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση στον ελληνικό Τύπο.

Ο Όουεν μίλησε στο gazzetta.gr για την αποψινή (20/2) πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ για τη φάση των «32» του Europa League.

Ο άλλοτε μέσος της Σίτι στάθηκε στην «καυτή» ατμόσφαιρα που επικρατεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», στη νοοτροπία νικητή που έχουν αποκτήσει οι «ερυθρόλευκοι» με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, αλλά και την θετική παράδοση κόντρα στους «κανονιέρηδες».

«Έχω παίξει στο 'Γ. Καραϊσκάκης΄ αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και γνωρίζω την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος εδώ και 24 αγωνιστικές αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πρώτος με δύο βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ και ο Πορτογάλος προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς έχει μεταδώσει φιλοσοφία νικητή στους παίκτες τους.

Έχουν αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Επιπρόσθετα, η Άρσεναλ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στην Αθήνα έχει υποστεί τρεις ήττες. Όσο περνούν τα χρόνια παρατηρώ πως οι ελληνικές ομάδες γίνονται ολοένα και πιο ισχυρές στην έδρα τους.

Αντίθετα χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους όταν ταξιδεύουν εκτός. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται κατά την γνώμη μου ένα καλό σκορ και θα πρέπει να επιτεθεί κόντρα στην Άρσεναλ».

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πιέσει ψηλά την Άρσεναλ, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη γίνουν από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

«Περιμένω πως οι παίκτες του θα παρασυρθούν από το πάθος που θα επικρατεί στην εξέδρα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλή ομάδα και ο Μαρτίνς ξέρει να δίνει κίνητρο. H Άρσεναλ επικράτησε με 4-0 της Νιούκαστλ, αλλά το ματς με τον Ολυμπιακό είναι εντελώς διαφορετικό.

Η Άρσεναλ διαθέτει παίκτες εκρηκτικούς όπως είναι οι Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ και Οζίλ, όμως ο Αρτέτα έχοντας θητεύσει στο πλευρό του Γκουαρδιόλα βασίζεται στο στιλ της Μάντσεστερ Σίτι παίζοντας ποδόσφαιρο κατοχής. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό και να πρεσάρει ψηλά, όχι ατομικά, αλλά ομαδικό πρέσινγκ.

Σκοπός του θα είναι να αναγκάσει την Άρσεναλ να κάνει λάθη και να βγει η ελληνική ομάδα μπροστά. Το κλειδί θα είναι το πρέσινγκ».

Ο Όουεν παράλληλα σχολίασε με σκωπτική διάθεση τον τρόπο με τον οποίο παρατάσσει την Άρσεναλ ο Μικέλ Αρτέτα.

«Η Άρσεναλ δεν κοιτάζει να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά να αλλάζει πάσες. Δεν βρίσκω τον λόγο να μην προκριθεί ο Ολυμπιακός, αλλά ασφαλώς είναι δύσκολο. Διαθέτει όμως η ελληνική ομάδα αυτοπεποίθηση και με την υποστήριξη του κοινού του μπορεί να τα καταφέρει.

Το σημαντικότερο είναι να φέρει ένα σκορ που θα του δώσει το προβάδισμα για την ρεβάνς. Εάν νικήσει ο Ολυμπιακός με καθαρό σκορ, τότε θα έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα