Του αφαιρεί το “πρέπει”, όχι όμως και το “μπορεί”...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Του αφαιρεί το “πρέπει”, όχι όμως και το “μπορεί”...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ τα συν και τα πλην που κρύβονται πίσω από αυτήν και το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τα δύο παιχνίδια.

Είναι προφανές και αυτονόητο το σχόλιο. Οποια κι' αν είναι η κατάσταση της Αρσεναλ στο “ζευγάρωμά” της με τον Ολυμπιακό στους “32” του Europa League θα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Η κλήρωση για τον Ολυμπιακό δεν είναι καλή και όσο κι' αν οι κληρώσεις φαίνονται πάντα στο γήπεδο, υπήρχαν ασφαλώς υποδεεστερες ομάδες ως πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού, από την Αρσεναλ. Από εκεί και πέρα και με αυτό ως δεδομένο, μπορεί να ανοίξει η κουβέντα για τα συν και τα πλην που έχει αυτή η κλήρωση για τον Ολυμπιακό.

Αν οι αναμετρήσεις ήταν την επόμενη εβδομάδα, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να σημειωθεί είναι ότι η σημερινή Αρσεναλ είναι η χειρότερη Αρσεναλ των τελευταίων... πολλών ετών. Μία ομάδα χωρίς προπονητή, χωρίς ψυχολογία και με παίκτες που θα ήθελαν είτε να φύγουν, είτε να τους... φύγουν. Μία ομάδα που αδυνατεί να νικήσει μέσα στις τέσσερις γραμμές οποιονδήποτε αντίπαλο εδώ και δύο μήνες (μία νίκη στα τελευταία δώδεκα ματς), ένατη στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ και με πτωτικές τάσεις συνεχώς. Η σημερινή Αρσεναλ, στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι σαφώς μία ομάδα που ο Ολυμπιακός και μπορεί να δει στα μάτια και μπορεί να αποκλείσει. Αλλωστε τα πρόσφατα παιχνίδια με την Τότεναμ, η οποία παραμένει τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω από την Αρσεναλ, μας επιβεβαιώνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τους Κανονιέρηδες.

Εχω περιγράψει πολλά φετινά ματς της Αρσεναλ στην Cosmote TV και για την Πρέμιερ Λιγκ και για το Europa League. Πρόκειται για μία ομάδα άρρωστη και μακριά από τα δικά της στάνταρ. Μακριά και από τα δικά της προβληματικά στάνταρ των τελευταίων ετών. Η φετινή Αρσεναλ δεν έχει καμία σχέση ούτε καν με την περσινή, πόσο μάλλον με αυτές των προηγούμενων ετών.

Ο καιρός που μεσολαβεί όμως μέχρι τα ματς με τον Ολυμπιακό (περίπου δύο μήνες) δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τέτοιες εκτιμήσεις. Το πιθανότερο, αν όχι το βέβαιο, είναι ότι η σημερινή Αρσεναλ με την Αρσεναλ που θα παίξει στο Καραϊσκάκη σε δύο μήνες θα είναι αρκετά διαφορετική ομάδα. Καλύτερη ή χειρότερη δύσκολο να το εκτιμήσεις, αλλά επίσης είναι αλήθεια ότι χειρότερη από σήμερα, είναι δύσκολο να υπάρξει.

Η Αρσεναλ θα έχει άλλο προπονητή (το τελευταίο σενάριο και πιθανότερο με βάση τα ως τώρα δεδομένα, είναι ο Αρτέτα νυν βοηθός του Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι και επί σειρά ετών παίκτης και αρχηγός της Αρσεναλ, να κάτσει στον πάγκο της) και είναι πιθανό να είναι και αρκετά διαφοροποιημένη ακόμη και σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που απαρτίζουν το βασικό σχήμα της. Το αν η εικόνα της θα έχει βελτιωθεί και κυρίως αν η ψυχολογία της και η αυτοπεποίθηση της που σήμερα είναι στα τάρταρα θα έχει αλλάξει, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι το Europa League είναι πιθανό όταν θα διεξαχθούν τα μεταξύ τους παιχνίδια να είναι η σημαντικότερη διοργάνωση για την Αρσεναλ. Σημαντικότερη και από την Πρέμιερ Λιγκ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η Αρσεναλ απέχει πολύ από την τετράδα και ο μοναδικός δρόμος για να παίξει την επόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ ενδεχομένως να είναι η κατάκτηση του Europa League. Για πρώτη φορά μπορεί να συμβεί το εξής. Ο Ολυμπιακός να κάνει ροτέισον στα ματς με την Αρσεναλ γιατί ανάμεσά τους θα υπάρχει το ντέρμπι στην Τούμπα και η Αρσεναλ να κάνει ροτέισον στην Πρέμιερ Λιγκ γιατί θα έχει τα ματς με τον Ολυμπιακό!

Εναν Ολυμπιακό που η Αρσεναλ δεν θα υποτιμήσει. Και αυτό δεν θα συμβεί επειδή τον έχει αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια αρκετές φορές, αλλά γιατί είδε πόσο δυσκόλεψε ο φετινός Ολυμπιακός την Τότεναμ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και η Αρσεναλ βλέπει πάντα τα ματς της Τότεναμ και το αντίστροφο... Η Αρσεναλ δεν θα κατέβει με ψηλά τη μύτη στο “Καραϊσκάκης”, διότι ο Ολυμπιακός της έδειξε ότι δεν την παίρνει να το κάνει. Τα καλά νέα για τον Ολυμπιακό είναι ότι ορισμένοι από τους παίκτες του, οι οποίοι με την παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπήκαν σε σπουδαία μπλοκάκια κατασκόπων, θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία σε δύο ματς να ανεβάσουν τις μετοχές τους.

Ο Τσιμίκας για παράδειγμα είναι ένα παιδί που το όνομά του έχει φτάσει ήδη στην Πρέμιερ Λιγκ και η αξία του έχει ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. Τα δύο ματς με την Τότεναμ “έδειξαν” σε όλους ότι είναι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο, τα δύο ματς με την Αρσεναλ θα είναι μία ακόμη ευκαιρία, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον Ποντένσε, τον Σα, τον Σεμέδο. Ο Ολυμπιακός ως club έχει μπροστά του ένα μπόνους, δύο ακόμη ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ με ομάδα απήχησης και δημοτικότητας Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι μικρό είναι σπουδαίο. Ειδικά αν ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς τα αντιμετωπίσει χωρίς φόβο όπως έκανε με την Τότεναμ και την Μπάγερν Μονάχου.

Αλλωστε ο Ολυμπιακός μπροστά του θα έχει και μία μεγάλη πρόκληση. Κανείς δεν θα του βάλει το μαχαίρι στο λαιμό να προκριθεί, όπως θα συνέβαινε αν είχε πέσει με την Μάλμε για παράδειγμα, αλλά όλοι θα υποκλιθούν αν τυχόν και κάνει μία υπέρβαση.

Η Αρσεναλ είναι μία αντίπαλος που του αφαιρεί το “πρέπει” σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση, αλλά δεν του απαγορεύει το “μπορεί”, με την υποσημείωση πάντα, ότι κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς Αρσεναλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε δύο μήνες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.