Ολυμπιακός-Αρσεναλ: Οι αλλαγές από το τελευταίο τους παιχνίδι

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός-Αρσεναλ: Οι αλλαγές από το τελευταίο τους παιχνίδι

bet365

Μόνο 5 παίκτες από τους συνολικά 36 που είχαν βρεθεί στις δύο αποστολές του τελευταίου αγώνα έχουν παραμείνει σε Πειραιά και Λονδίνο!

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Είναι τόσες οι φορές που οι δύο ομάδες έχουν κληρωθεί μεταξύ τους, που έχεις την αίσθηση πως ήταν μόλις... πέρυσι η τελευταία φορά που είδαμε Ολυμπιακό-Αρσεναλ.

Κι όμως έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τους «κανονιέρηδες». Ηταν 9 Δεκεμβρίου του 2015 για την τελευταία αγωνιστική του Champions League όταν και η Αρσεναλ έψαχνε νίκη με δυο γκολ διαφορά και τελικά επικράτησε με 0-3 στο «Καραϊσκάκης» με χατ-τρικ του Ολιβιέ Ζιρού.

Εκείνη την χρονιά ο Ολυμπιακός με τον Μάρκο Σίλβα είχε κάνει ένα ιστορικό διπλό μέσα στο Λονδίνο, νικώντας με 2-3 με το γκολ του Φινμπόγκασον αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να προκριθεί στους «16» του Champions League.

Τέσσερα χρόνια μετά και κάτι μήνες οι δύο ομάδες είναι τελείως διαφορετικές. Για την ακρίβεια μόνο 5 παίκτες έχουν μείνει σε Ολυμπιακό και Αρσεναλ από τους 36 που είχαν βρεθεί στις δύο αποστολές του «Καραϊσκάκης».

Φυσικά και οι προπονητές έχουν αλλάξει. Ο Μάρκο Σίλβα αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν για να συνεχίσει στην Εβερτον και ο Αρσεν Βενγκέρ είπε αντίο στην αγαπημένη του Αρσεναλ.

ΜΟΝΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΜΑΡ

Από εκείνον τον Ολυμπιακό μόλις δύο παίκτες έχουν μείνει στο ρόστερ από τους 18 που είχε πάρει μαζί του στην αποστολή ο Μάρκο Σίλβα. Ο Κώστας Φορτούνης (με τον Πέδρο Μαρτίνς να ελπίζει ότι θα τον έχει στην διάθεσή του) και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Η 11αδα του Ολυμπιακού αποτελούνταν από τους:
Ρομπέρτο (Γουέστ Χαμ), Ομάρ, Ντα Κόστα (Αλ Ιτιχάντ), Σιόβας (Λεγανιές), Μασουακού (Γουέστ Χαμ), Μιλόγεβιτς (Κρίσταλ Πάλας), Κασάμι (Σιόν), Πάρντο (Τολούκα), Φορτούνης, Σεμπά (Αλ Σαμπάμπ), Ιντέγε (Αρης)

Στον πάγκο ήταν οι:
Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης), Μποτία (Αλ Γουάντα), Σαλίνο (Ουμπερλαντία), Καμπιάσο (κρέμασε τα παπούτσιά του), Τσόρι (κρέμασε τα παπούτσια του), Ερνάνι (Λεβάντε), Φινμπόγκασον (Αουγκσμπουργκ)

ΟΖΙΛ, ΜΠΕΓΙΕΡΙΝ, ΤΣΕΪΜΠΕΡΣ

Τρομερές αλλαγές φυσικά έχει και η Αρσεναλ. Τέσσερα χρόνια μετά μόνο 3 παίκτες από τους 18 που είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα και δεν αποκλείεται να μείνουν 2 μιας και ο Οζίλ είναι πιθανό να αποχωρήσει από το Λονδίνο.

Η 11αδα της Αρσεναλ αποτελούνταν από τους:
Τσεχ (αποσύρθηκε), Μπεγιερίν, Κοσιελνί (Μπορντό), Μερτεσάκερ (αποσύρθηκε), Μονρεάλ (Σοσιεδάδ), Ράμσεϊ (Γιουβέντους), Φλαμινί (αποσύρθηκε), Κάμπελ (Λεόν), Οζίλ, Γουόλκοτ (Εβερτον), Ζιρού (Τσέλσι)

Στον πάγκο ήταν οι:
Οσπίνα (Νάπολι), Τσέιμπερς, Ντεμπισί (Σεντ Ετιέν), Γκάμπριελ Παουλίστα (Βαλένθια), Γκιμπς (Γουέστ Μπρομ), Τσάμπερλεϊν (Λίβερπουλ), Αϊγουόμπι (Εβερτον)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα