Είναι καιρός στον Ολυμπιακό να διορθωθούν οι ατέλειες!

Είναι καιρός στον Ολυμπιακό να διορθωθούν οι ατέλειες!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Είναι καιρός στον Ολυμπιακό να διορθωθούν οι ατέλειες!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League η οποία όμως δεν πρέπει να αποτελέσει χαλάκι για να κρύψει τις όποιες ατέλειες παρουσιάζουν οι Πειραιώτες.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι ατέλειες του Ολυμπιακού σκεπάστηκαν με την πρόκριση στους 32 του Europa League αλλά αν δεν τις διορθώσει η ομάδα θα τις βρει σίγουρα μπροστά της τόσο στο κοντινό μέλλον κι αναφέρομαι στο πρωτάθλημα όσο και στο μακρινό , στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ενδεχομένως με λιγότερη τύχη απ’ ότι στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα!

Μην ξεχνάμε ότι τα ματς που ακολουθούν στην Ευρώπη είναι πλέον νοκ άουτ. Σε δυο αναμετρήσεις θα κριθούν όλα. Τα δε ντέρμπι και όχι μόνο στο πρωτάθλημα δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για απώλειες βαθμών. Βασική ατέλεια των ερυθρολεύκων σε όλα τα μέτωπα είναι οι χαμένες κλασικές ευκαιρίες σε συνάρτηση με το νούμερο των τελικών προσπαθειών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Η συγκομιδή αναφέρει 27 τελικές!!! Οι 27 τελικές αντικειμενικά είναι πολλές και λένε ακόμα περισσότερα όταν η παραγωγικότητα εξαντλείται στο ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι. Λένε επίσης ότι στην τελική προσπάθεια οι επιθετικοί δεν λειτουργούν με καθαρό μυαλό. Κι όχι μόνο ο Ποντένσε που είχε την τιμητική του στον τομέα των χαμένων ευκαιριών στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ηρεμίας και μια πίεση διακρίνει τους επιθετικούς να τελειώσουν την φάση , να ξεμπερδεύουν με το βάρος του σκοραρίσματος. Αυτή η πίεση οδηγεί σε έλλειψη αλτρουισμού, και δεν αφήνει τους παίκτες να ενεργήσουν έξυπνα και απλά. Εκτός αν είναι θέμα νοοτροπίας οπότε καλό είναι να αλλάξει πριν χαντακώσει όλη την ομάδα. Προσέξτε τις φάσεις και εύκολα θα διαπιστώσετε ότι σε πολλές των περιπτώσεων οι επιθετικοί έχουν επιχειρήσει να πράξουν το δύσκολο από το να επιλέξουν μια πάσα σε παίκτη αμαρκάριστο για να τελειώσει αυτός την φάση με ευκολότερο τρόπο!

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ενώ ο Ολυμπιακός παίζει σωστά και αναπτύσσεται συμμετρικά από τα άκρα , ενώ βρίσκει του χώρους για να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των αντιπάλων , οι σέντρες δεν βρίσκουν παίκτες στην περιοχή! Κι αυτό γιατί τα χαφ δεν ακολουθούν , δεν πατάνε στα αντίπαλα καρέ ή κι όταν τον πράττουν , το πράττουν με σημαντική καθυστέρηση.

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να βρουν τον τρόπο η επίθεση να σκοράρει με μικρότερο συντελεστή τελικών προσπαθειών. Δεν το έχουν πετύχει μέχρι τώρα- όχι μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια- αλλά πρωτίστως στο πρωτάθλημα - κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι ερυθρόλευκοι δεν κερδίζουν στα ντέρμπι. Φαινόμενο που παρατηρήθηκε και κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς!

Φέρτε στο μυαλό σας μόνο το περσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης τότε που ο νόμος του ποδοσφαίρου αποδείχθηκε αμείλικτος για τους ερυθρόλευκους. Τα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν επί ελληνικού εδάφους αλλά και τα νοκ άουτ στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο απαγορεύουν την πολυτέλεια των χαμένων ευκαιριών!

Είναι τέτοια η φύση των παιχνιδιών που επιβάλλεται να κεφαλαιοποιείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται! Πάμε τώρα σε ένα άλλο τομέα, αυτόν της ανασταλτικής λειτουργίας γενικότερα. Δεν γίνεται , είναι έξω από κάθε λογική , ένας παίκτης όπως ο Μάρτιν στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα να «κιτρινίζει» την μισή ομάδα του Ολυμπιακού. Στο συγκεκριμένο ματς οι ερυθρόλευκοι δεν το πλήρωσαν αλλά λογικά με αντίπαλο πιο ανταγωνιστικό το τίμημα θα είναι βαρύ.

Κρίνεται αδιανόητο να σπαταλάς κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κάρτες και να κινδυνεύεις να τελειώσεις την αναμέτρηση με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ένα άλλο στοιχείο αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να εμπλουτίσουν τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους. Δεν γίνεται , μόνο από τα άκρα , όσο σωστά κι αν γίνεται. Χρειάζονται κυρίως οι κάθετες μπαλιές που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη άνεση οι ακραίοι. Κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την επιλογή προσώπων στην μεσαία γραμμή αλλά και με την διάταξη. Στο κομμάτι αυτό παρατηρείται μια σύγχυση , ένα μπέρδεμα, από πέρσι ακόμα όσον αφορά ρόλους , πρόσωπα , διάταξη αλλά και συνδυασμούς.

Πότε Γκιγιέρμε-Μπουχαλάκης, πότε Γκιγιέρμε- Καμαρά και πότε και οι τρεις μαζί. Ενδεχομένως με τις επιστροφές Χριστοδουλόπουλου –Φορτούνη, ιδιαίτερα με την επιστροφή του δεύτερου, πολύ πιθανόν να αλλάξουν πολλά στον τρόπο ανάπτυξης των ερυθρολεύκων αλλά μέχρι αυτοί να ενσωματωθούν πλήρως , οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να ενσωματώσουν στο ρεπερτόριο τους τις κάθετες μπάλες. Σε κάθε άλλη περίπτωση το παιχνίδι τους καθίσταται προβλέψιμο και εύκολα αντιμετωπίσιμο.

Όπως προβλέψιμες και τυποποιημένες τείνουν να θεωρηθούν πλέον οι αλλαγές και οι βοήθειες από τον πάγκο. Οι ίδιοι παίκτες βγαίνουν οι ίδιοι παίκτες μπαίνουν χωρίς επί της ουσίας να αλλάζει κάτι δραματικά στην φυσιογνωμία της ομάδας. Λύση επίσης θα πρέπει να βρεθεί λύση και μάλιστα αξιόπιστη στα σέντερ μπακ εκεί όπου σε κάθε κρίσιμο παιχνίδι καταγράφεται και μια γκάφα στην οποία πλέον ποντάρουν οι «διαβασμένοι» αντίπαλοι. Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν τα επαναλαμβανόμενα λάθη με την ζώνη στις στημένες μπάλες. Εκεί που σχεδόν πάντα ένας αντίπαλος καταφέρνει να δραπετεύει και να κάνει την ζημιά.

Η δικαιολογία που έφτασε πρόσφατα στα αυτιά μου ότι ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει το σύστημα σε ατομικό μαρκάρισμα για να αποφύγει την περίπτωση να χρεωθεί η ομάδα με πέναλτι δεν κρίνεται σοβαρή! Ο παίκτης με εμπειρία και αυτοπεποίθηση που ξέρει να μαρκάρει θα το κάνει πράξει σωστά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αν διορθωθούν οι ατέλειες ο Ολυμπιακός θα έχει την δυνατότητα και το πρωτάθλημα να καθαρίσει με μεγαλύτερη ευκολία από αυτή που κατέβαλε ώστε να βρίσκεται στην κορυφή στον πρώτο γύρο και στην Ευρώπη να προχωρήσει συγκεντρώνοντας χρήματα και βαθμούς. Αν δεν τις διορθώσει, τότε είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα τον προδώσουν εντός και εκτός συνόρων!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!