Σλοβαν - ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

Σλοβαν - ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

Σλοβαν - ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε το 0-0 στην Μπρατισλάβα, όμως ένα τραγικό αμυντικό λάθος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη στη Σλόβαν, η οποία πήρε το προβάδισμα (1-0) ενόψει ρεβάνς! ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.

Σκληρό μάθημα για τον ΠΑΟΚ. Ναι, υπάρχει η ρεβάνς στην Τούμπα. Εκεί, όπου τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά σε μια εβδομάδα. Όμως, η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» έμειναν μακριά από το καλό πρόσωπο που έδειξαν απέναντι στον Άγιαξ και η μια μέτρια έως κακή βραδιά τους ολοκληρώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το γκολ του Μεντί Αμπενά, που έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης στην Σλόβαν.

Με ενδεκάδα… Άγιαξ ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την αναμέτρηση στο «Tehelne Pole» της Μπρατισλάβας. Ο Αμπέλ Φερέιρα, όπως είπε στην παραμονή, δεν είχε κανένα λόγο να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή, αν και η τακτική συμπεριφορά του Λέο Ζαμπά αποτελούσε ένα θέμα συζήτησης. Ο Σλοβάκος Μίροσλαβ Στοχ επιστρέφοντας δίπλα στο σπίτι του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, έμεινε στον πάγκο, όπως και ο Δημήτρης Λημνιός, οπότε εκεί σταμάτησε η όποια κουβέντα.

Ο Λέο Ζαμπά άνοιξε στο 7’ τον χορό των μεγάλων ευκαιριών των πρωταθλητών Ελλάδας, με το σουτ του να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της Σλόβαν, η οποία εκμεταλλευόμενη την αδυναμία των «ασπρόμαυρων» στις στημένες φάσεις, τρία λεπτά αργότερα απείλησε με την κεφαλιά του Ντε Μάρκο.

Ο ΠΑΟΚ όπως αναμενόταν άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά υστερούσε στην τελική επιλογή και προσπάθεια με τον Άντερσον Εσίτι να έχει πολύ χώρο μπροστά του επιδιώκοντας με μακρινό σουτ να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου» (21’). Όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες των πρωταθλητών έμειναν στη μέση.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου στο μεγαλύτερο κομμάτι του β’ μέρους, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ, με τον Πέλκα (51’) και την ελληνική ομάδα να κλείνει την Σλόβαν στα καρέ της. Το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια όμως παρέμενε ένα αξεπέραστο πρόβλημα. Το… μονότερμα των «ασπρόμαυρων» δεν είχε πιάσει τόπο.

Ο Φερέιρα με το ρολόι να δείχνει το 65ο λεπτό έκανε την… γνωστή αλλαγή. Ο Δημήτρης Πέλκας είδε το νούμερο του στην ταμπέλα του τέταρτου και πήρε το δρόμο για τον πάγκο, με τον Κάρολ Σφιντέρσκι να μπαίνει στο γήπεδο σε ένα πιο κλασικό 4-4-2 για τα υπόλοιπα 25 λεπτά.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να ψάχνει το γκολ, με την Σλόβαν απλά να ανεβάζει την πίεση της στο τελευταίο δεκάλεπτο αναζητώντας να κάνει τη ζημιά και θα το έκανε αν δεν βρισκόταν ο Κρέσπο να διώξει πάνω στη γραμμή (85’) στο σουτ του Ντε Μάρκο, που και πάλι ήταν ο παίκτης που επιχείρησε να σκοράρει για τους γηπεδούχους.

Το έκανε απ’ το πουθενά κυριολεκτικά με τον στόπερ (!!!) Αμπενά σε μια βαθιά μπαλιά του τερματοφύλακα Γκρέιφ να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα στο 94ο λεπτό των καθυστερήσεων και πλέον ο ΠΑΟΚ τρέχει για να γυρίσει την εις βάρος του ζημιά.

MVP: Ο Ομάρ Ελ Καντουρί ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι αυτός που φάνηκε περισσότερο και στα δύο κομμάτια του γηπέδου, ενώ Δημήτρης Γιαννούλης πρόσθεσε ένα ακόμη ένα πολύ καλό τακτικά παιχνίδι συμβάλλοντας και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Άντερσον Εσίτι έκανε ένα πολύ παιχνίδι, ίσως το καλύτερο στο μικρό διάστημα που φοράει την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Το ότι και πάλι έμεινε από δυνάμεις ο Αφρικανός και ήταν η δεύτερη αλλαγή είναι θέμα…

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λέο Ζαμπά έμεινε και πάλι με πάρα πολλές ημιτελείς ενέργειες

Η ΓΚΑΦΑ: Θέλει και ερώτημα: Το διπλό λάθος Βαρέλα και Πασχαλάκη στη φάση του 95ου λεπτού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ με πολλά από τα σφυρίγματα, ειδικά στο πρώτο μέρος, εκνεύρισε τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ουκ ολίγες φορές στον τέταρτο διαιτητή, Κακώς έδειξε την κίτρινη κάρτα στο Λέο Μάτος σε καθαρό κόψιμο της μπάλας από τον Βραζιλιάνο αμυντικό, ενώ χαρίστηκε στον Μεντβέντεφ για το επικίδυνο παίξιμο με τα δύο πόδια πάνω στον Μπίσεσβαρ δείχνοντας του απλά την κίτρινη κάρτα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο και το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με 8 και 9 παίκτες πίσω από την μπάλα και δεν έδειξε πολλά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι.

Σε μια εβδομάδα στην Τούμπα θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, αλλά εκεί ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να σκοράρει για να μην μπλέξει και μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Σλόβαν (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Καμπς (77’ Νόνο), Μόχα (87’ Ντάνιελ), Λιούμπισιτς, Σπόραρ, Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν, Μποζίκοφ, Τσάβριτς (53’ Ρατάο) , Ντε Μάρκο.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Εσίτι (76’ Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (80’ Στοχ), Πέλκας (65’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα