ΑΕΚ: Ο «αέρας» του σερί των προκριματικών και το αήττητο στο Europa League

ΑΕΚ: Ο «αέρας» του σερί των προκριματικών και το αήττητο στο Europa League

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο «αέρας» του σερί των προκριματικών και το αήττητο στο Europa League

bet365

Σε ρυθμούς play off του Europa League μπαίνει αυτή την εβδομάδα η ΑΕΚ που καλείται την Πέμπτη να πάρει σκορ πρόκρισης στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Τράμπζονσπορ, σβήνοντας τον προβληματισμό που άφησε η ρεβάνς με την Κραϊόβα.

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η εικόνα που άφησε η ΑΕΚ στη ρεβάνς με την Κραϊόβα αναμφίβολα γέμισε με προβληματισμό τους κιτρινόμαυρους. Παρά την πρόκριση, και παρά το γεγονός ότι χτίζεται κάτι καινούργιο με νέα φιλοσοφία και αρκετά φρέσκα πρόσωπα, η εμφάνιση ήταν τόσο κακή που τα ερωτηματικά ενόψει και των πιο απαιτητικών αναμετρήσεων με την Τράμπζονσπορ για τα play off του Europa League αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Το θετικό είναι πως στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο το αναγνώρισαν και φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν να βγάλουν αντίδραση, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη… γεύση που άφησε η ρεβάνς με τη ρουμανική ομάδα στο άδειο ΟΑΚΑ. Άλλωστε μόνο έτσι η ΑΕΚ θα έχει πιθανότητες να διεκδικήσει τον στόχο που έχει θέσει στην αρχή της φετινής σεζόν που δεν είναι άλλος από την είσοδο στους ομίλους του Europa League, προκειμένου να βιώσει για τρίτη σερί σεζόν το ευρωπαϊκό ταξίδι. Δίνοντας συνάμα κι άλλη πολύτιμη ώθηση στη βαθμολογία της στο ranking της UEFA.

Ο Νταβίντ Σιμάο με δηλώσεις του στο gazzetta.gr μετά το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στάθηκε στο γεγονός ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν χρόνο για να βγάλουν αυτό ακριβώς που μπορούν και θέλουν μέσα στο γήπεδο, παραδεχόμενος ωστόσο ότι όλοι θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και ενωμένοι για να μην ξαναεμφανίσουν τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο.

Το… know-how των καλοκαιρινών προκριματικών

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό και την αυτοπεποίθηση ενόψει του πρώτου αγώνα σε τρεις μέρες με την Τράμπζονσπορ, η ΑΕΚ έχει ως «όπλο» και το σερί των προκρίσεων που έχει χτίσει τα τελευταία καλοκαίρια. Με την πρόκριση επί της Κραϊόβα, οι κιτρινόμαυροι συμπλήρωσαν τέσσερις σερί προκρίσεις σε προκριματικά καλοκαιριού, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα κατά σειρά Κλαμπ Μπριζ, Σέλτικ και Βίντι.

Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισαν το ρεκόρ των τεσσάρων σερί καλοκαιρινών προκρίσεων σε προκριματικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων της περιόδου 2001-2004 όταν είχαν αποκλείσει κατά σειρά Γκρεβενμάχερ, ΑΠΟΕΛ, Γκρασχόπερς και Γκόριτσα. Με ενδεχόμενη πρόκριση επί της Τράμπζονσπορ, η ΑΕΚ θα έχει κάνει ένα νέο ρεκόρ σε σερί προκρίσεων στα προκριματικά του καλοκαιριού, ενώ αν μάλιστα δεν ηττηθεί θα έχει διευρύνει και το αήττητο σερί που τρέχει συγκεκριμένα στη διοργάνωση του Europa League.

Η ΑΕΚ με το σερί των 12 αήττητων απειλεί εκείνο του ΠΑΟΚ

Η Ένωση λοιπόν μπορεί και στο εντός έδρας ματς με την Τράμπζονσπορ να μην έχει τη στήριξη των οπαδών της, ολοκληρώνοντας την τιμωρία των κεκλεισμένων των θυρών που της είχε επιβληθεί από την UEFA, ωστόσο πηγαίνει με τον «αέρα» ενός σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα στο Europa League!

Από το καλοκαίρι του 2017 και την εκτός έδρας ισοπαλία στο Βέλγιο με την Κλαμπ Μπριζ, η ΑΕΚ έχει παραμείνει αήττητη σε συνολικά 12 σερί αναμετρήσεις στη διοργάνωση, μετρώντας τρεις νίκες και εννιά ισοπαλίες. Έπειτα από την πρόκριση επί της Μπριζ (0-0 και 3-0), η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη σε έξι παιχνίδια του ομίλου απέναντι σε Ριέκα (2-1 και 2-2), Μίλαν (0-0 και 0-0) και Αούστρια Βιέννης (2-2 και 0-0), ενώ αήττητη έμεινε και κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου στους 32 του Europa League (1-1 και 0-0), χάνοντας την πρόκριση στο εκτός έδρας γκολ.

Με την πρόκριση επί της Κραϊόβα (2-0 και 1-1) η ΑΕΚ διεύρυνε το αήττητο σερί της και ισοφάρισε εκείνο του ΠΑΟΚ, ο οποίος στην προηγούμενη ονομασία της διοργάνωσης (Κύπελλο UEFA) είχε μείνει αήττητος επίσης για 12 σερί ματς τις σεζόν 2010-2011 και 2011-2012. Έτσι η Ένωση αν καταφέρει να παραμείνει αήττητη θα έχει δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ για τις ελληνικές ομάδες στη διοργάνωση του Europa League, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το ρεκόρ που η ίδια κατέχει με 14 σερί αήττητα ματς σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το οποίο διαμορφώθηκε πέρυσι με την είσοδό της στους ομίλους του Champions League.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα