ΑΕΚ - Κραϊόβα 1-1

ΑΕΚ - Κραϊόβα 1-1

ΑΕΚ - Κραϊόβα 1-1

bet365

Η ΑΕΚ ήταν σαν... να μην κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο για τη ρεβάνς με την Κραϊόβα, δέχθηκε αρκετές φάσεις και μολονότι προκρίθηκε με το τελικό 1-1, η εικόνα της ήταν κάκιστη. Ο Μάνταλος το γκολ της Ένωσης.

Το 0-2 του πρώτου αγώνα ουσιαστικά είχε κρίνει την πρόκριση, το γήπεδο ήταν άδειο λόγω τιμωρίας, ο αντίπαλος δεν είναι τέτοιος που να σε ψήνει να τα δώσεις όλα για να κάνεις ματσάρα, η σεζόν έχει μόλις αρχίσει και χρειάζεται ακόμη χρόνος. Γενικά, αν κάποιος θέλει, μπορεί να βρει άλλοθι για την ΑΕΚ, αλλά καλό θα είναι να μη θέλει κανείς. Γιατί η Ενωση ήταν πολύ κακή στη ρεβάνς με την Κραϊόβα και αν εμφανιστεί έτσι στα play off κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, θα αποκλειστεί. Και εύκολα. Τόσο εύκολα, όσο οι παίκτες του Μιγκέλ Καρντόσο έκαναν λάθη στην άμυνα, ή τόσο εύκολα όσο ο Πορτογάλος προπονητής έβγαλε τον Λιβάια νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, προκαλώντας τον εκνευρισμό του, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει άλλους...

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ...

Το ματς άρχισε με τους Ρουμάνους να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν και να έχουν καλή ευκαιρία στο 6', όταν ο Μάρτιτς σούταρε άουτ στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Μπάνκου. Γενικά η Κραϊόβα έδειχνε... ζωηρή, ίσως επειδή η ΑΕΚ ήταν -δεν έδειχνε- νωθρή. Νωθρή και απρόσεκτη, αφού γίνονταν εύκολα λάθη, τα οποία θα μπορούσαν και να στοιχίσουν. Το γεγονός ότι δεν στοίχισαν, οφείλεται στο γεγονός ότι η Κραϊόβα δεν είναι ομάδα με ποιότητα. Σαν κι αυτή, για παράδειγμα, που έχει ο Μάνταλος, ο οποίος ανέλαβε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του. Η πρώτη του προσπάθεια ήταν στο 24', όταν το καλό σουτ εκτός περιοχής έφυγε λίγο άουτ, η δεύτερη και καλύτερη ήταν στο 26', όταν άδειασε έναν αντίπαλο, μπήκε από πλάγια στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Πιλιατσέλι για το 1-0.

Ενα γκολ που όντως λειτούργησε θετικά για την ΑΕΚ επιθετικά, αφού αμέσως μετά, στο 28', θα μπορούσε να γίνει και το 2-0 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το πλασέ του Ολιβέιρα (κάπου κόντραρε κιόλας), μετά τον ωραίο συνδυασμό των Μάνταλου-Λόπες. Παρ' όλα αυτά, αμυντικά η κατάσταση δε βελτιωνόταν, αφού οι Κιτρινόμαυροι έκαναν εύκολα λάθη, τα οποία έδιναν ή θα μπορούσαν να δώσουν ευκαιρίες στους Ρουμάνους. Οπως αυτή, δηλαδή, του 33ου λεπτού, όταν ο Κρίστιτσιτς... έβγαλε τετ α τετ τον Μπάρμπουτ, ο οποίος όμως πλάσαρε άουτ. Αυτή η απροσεξία ήταν που εκνεύριζε τον Καρντόσο, την ώρα που ο Ολιβέιρα εκνευριζόταν από την ατυχία του, αφού μετά το δοκάρι στο 28', είδε και τον Πιλιατσέλι να αποκρούει στο 40' από κοντά, μετά την ωραία πάσα του Ζεράλντες, στερώντας του το πρώτο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ και το 2-0.

ΜΟΝΟ ΛΑΘΗ...

Οπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Ή μάλλον άλλαξε. Η Ενωση σταμάτησε να δημιουργεί καλές φάσεις μπροστά και συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό της -και νεύρα ή απογοήτευση σε όποιον έβλεπε το ματς- με τα λάθη της στην άμυνα. Λάθη που δεν πλήρωσε στο 54', όταν ο Μπάνκου βγήκε εύκολα στην πλάτη των Βράνιες και Σβάρνα αλλά σούταρε άστοχα, ή στο 57', όταν το οφσάιντ... έσωσε τον Σιμόες που έχασε την μπάλα στην περιοχή. Λάθη που πλήρωσε, όμως, στο 63', όταν έγινε η σέντρα από αριστερά και ο Μπάρκας βγήκε ακριβώς όπως έπρεπε για να κάνει το 1-1 με κεφαλιά ο Μπάρμπουτ.

Οι Κιτρινόμαυροι έπρεπε να σοβαρευτούν αλλά δεν το έκαναν -δεν είναι και εύκολο όταν επί 70 λεπτά είσαι αλλού- και έτσι η Κραϊόβα άρχισε να το πιστεύει. Αν όχι για πρόκριση, τουλάχιστον για νίκη. Και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να την πάρει αν οι παίκτες του Κορνέλιου Παπούρα ήταν πιο εύστοχοι σε φάσεις όπως αυτή του 73', όταν ο Ακά πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ακριβώς ό,τι έκανε δηλαδή και ο Φόρτες στο 79', με την άμυνα της ΑΕΚ να απουσιάζει εντελώς. Οπως απουσίαζε εντελώς η ομάδα -περισσότερο κι από τον κόσμο- σχεδόν σε όλο το ματς. Δεν το πλήρωσε τώρα, αλλά με την Τραμπζονσπόρ μια τέτοια εμφάνιση θα την πληρώσει ακριβά.

Οπως θα πληρώσει, με πιο δυνατό αντίπαλο και σε ματς που δε θα ξεκινάει από το 0-2, ενδεχόμενες χαμένες ευκαιρίες σαν κι αυτές στις καθυστερήσεις από τον Βέρντε, ο οποίος δεν ήξερε τι να κάνει απέναντι από τον Πιλιατσέλι...

Man of the match: Ο Μάνταλος. Επειδή έβαλε το γκολ της ΑΕΚ, επειδή ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να κάνει κάτι στο πρώτο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Εξαιρώντας τον Μάνταλο, ίσως και τον Λόπες, μπορεί να επιλέξει ο καθένας όποιον θέλει από την ΑΕΚ. Τραγικοί όλοι τους!

Στο ύψος του: Γενικά η Κραϊόβα. Μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει ποιότητα αλλά θα μπορούσε -όσο απίστευτο κι αν ακούγεται- ακόμη και να προκριθεί απόψε. Τόσο... καλή ήταν η Ενωση.

Η γκάφα: Τι να πρωτοδιαλέξεις; Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν κάμποσα λάθη μπροστά στην άμυνα ή και μέσα στην περιοχή, δίνοντας ευκαιρίες και γκολ (Μπάρκας) στους Ρουμάνους.

Το στραγάλι: Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία, άρα όλα καλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Είναι από τις περιπτώσεις που δε χρειάζονται να γράψει κανείς πολλά. Αρκεί αυτό: Αυτή η ΑΕΚ, όπως παρουσιάστηκε απόψε, δεν πάει πουθενά. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ας φροντίσουν Καρντόσο και παίκτες να μην εμφανιστούν ξανά τόσο τραγικοί από εδώ και πέρα.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες (83' Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (58' Σιμάο), Λιβάια (58' Βέρντε), Ζεράλντες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Κραϊόβα (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Ακά, Κέλιτς, Μπάνκου, Ιβάνοφ (80' Κονσταντίν), Ματέιου, Τσικαλντάου, Μπάρμπουτς, Ρομάν (64' Φόρτες), Μιχάιλα (55' Βαταζέλου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα