Τα προφίλ των Ρέιντζερς και Μίντιλαντ

Κώστας Ζάλιαρης
Τα προφίλ των Ρέιντζερς και Μίντιλαντ

bet365

Ο Ατρόμητος έχει μεν το δύσκολο έργο κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, έμαθε τι μπορεί να τον περιμένει στα playoffs και εκεί, θα υπάρξει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η αφυπνισμένη Ρέιντζερς των Τζέραρντ και Ντεφό. Θα παλέψει η Μίντιλαντ, αλλά είναι τεράστια η διαφορά επιπέδου...

Χάντερσφιλντ - Ντέρμπι με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ρέιντζερς: Ο γίγαντας έχει αφυπνιστεί και κάνει πλέον τεράστια προσπάθεια να σταματήσει την απόλυτη κυριαρχία της Σέλτικ στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Η Ρέιντζερς, στον πάγκο της οποίας από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται ο τεράστιος Στίβεν Τζέραρντ, κάνει αργά, σταθερά και σίγουρα βήματα για να φτάσει ξανά στο επίπεδο που βρισκόταν προτού καταρρεύσει και χαθεί από το προσκήνιο. Οι «διαμαρτυρόμενοι» κοντράρουν πλέον – σχεδόν – στα ίσια τους «καθολικούς» δίνοντας ξανά ζωή στα μεγάλα old firm της Γλασκώβης. O Stevie G άφησε τις ακαδημίες της Λίβερπουλ για να πάρει την... πρώτη κρυάδα και να δουλέψει ως πρώτος προπονητής στη Ρέιντζερς και το έργο του κρίνεται ήδη απόλυτα επιτυχημένο με τον τρόπο που έχει χειριστεί τα πράγματα και το επίπεδο που φανερώνει η ομάδα του επί χόρτου. Διέθεσε 4 εκατομμύρια ευρώ για τον αμυντικό της Μπολόνια, Φίλιπ Ελάντερ, το φετινό καλοκαίρι, πήρε ελεύθερο τον χαφ της Σαουθάμπτον, Στίβεν Ντέιβις, τον φορ της Μπέρμιγχαμ, Κρεγκ Στιούαρτ, ενώ, έκανε και τα... ψώνια του από το Μέρσεϊσαϊντ με τους δανεισμούς των Ρόσιτερ και Ότζο.

Όπως το κάνει φέτος, έτσι και πέρυσι, ξεκίνησε από Ιούλιο τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, καταφέρνοντας μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 να παίζει στο Europa League, αλλά να σταματάει την πορεία της στη φάση των ομίλων όπου ήρθε αντιμέτωπη με τις Βιγιαρεάλ, Ραπίντ Βιέννης και Σπαρτάκ Μόσχας. Φέτος, έπαιξε με την Σεντ Τζόσεφ'ς από το Γιβραλτάρ, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Προγκρές από το Λουξεμβούργο και έχει στον 3ο προκριματικό γύρο τη Μίντιλαντ. Η ομάδα του Τζέραρντ θα πρέπει να δει τη συγκεκριμένη κόντρα με τη νοοτροπία του φαβορί και να μην ζοριστεί, έτσι ώστε να διεκδικήσει στα playoffs την παρουσία στους ομίλους. Ο τρομερός γκολκίπερ, Άλαν ΜακΓκρέγκορ, ο Τζέιμς Ταβερνίερ στα μπακ, ο Τζον Φλάναγκαν, ο Άντι Χάλιντει ως «κόφτης», ο Σκοτ Άρφιλντ στο κέντρο με τον Γκρέιαμ Ντόρανς, ο εκπληκτικός και... εκρηκτικός με πολλές κόκκινες κάρτες, Μορέλος, αλλά και ο σούπερ σταρ, Ζερμέιν Ντεφό, ξεχωρίζουν από αυτό το ρόστερ.

Μίντιλαντ: Πέντε χρόνια μετά τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στα playoffs του Europa League, η Μίντιλαντ ενδέχεται να συναντήσει πάλι ελληνική ομάδα μπροστά της, εφόσον περάσει το εμπόδιο της Ρέιντζερς κι αν ο Ατρόμητος φυσικά καταφέρει να προκριθεί από τον 3ο γύρο όπου θα κοντραριστεί με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Οι Δανοί έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημά τους μετρώντας τέσσερις αγωνιστικές μέχρι και αυτή τη στιγμή και μάλιστα έχουν σερί νικών, ισοβαθμώντας με την Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Με πιο πρόσφατη κατάκτηση τίτλου αυτή του 2018 και έχοντας τερματίσει στη 2η θέση στη σεζόν που για εκείνους ολοκληρώθηκε πριν από 2,5 μήνες, η Μίντιλαντ ξέρει πως οι οιωνοί δεν είναι θετικοί ούτε φέτος για να περάσει στην τελική φάση του Europa League. Τα περισσότερα χρήματα το φετινό καλοκαίρι τα διέθεσε για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή με τον Κάμπα από τη Ντιζόν της Γαλλίας, παίρνοντας και τον Εβάντερ της Βάσκο ντα Γκάμα για το χώρο του κέντρου. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος χαφ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν, έχοντας στον λογαριασμό του τα τρία από τα πέντε γκολ που έχει πετύχει η Μίντιλαντ στα τέσσερα ματς που έχουν διεξαχθεί για το πρωτάθλημα. Πίσω στο 2014, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να πάρει δυο νίκες (4-1 στη Λεωφόρο, 2-1 στη Δανία) στα playoffs του Europa League δίχως ν' αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εκείνη τη χρονιά. Το κλαμπ από τη Δανία έχει στο «τιμόνι» τον Κένεθ Άντερσεν από τον Οκτώβρη του 2018 και αγωνίζεται στο MCH Arena των 11.535 θέσεων.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα