51 χρόνια, 26 αγώνες και το αήττητο του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»

Gazzetta team
51 χρόνια, 26 αγώνες και το αήττητο του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»

bet365

Μάλλον πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ο Άρης (εκτός των άλλων) έχει να υπερασπιστεί και το αήττητο των 51 χρόνων σε εντός έδρας αγώνα.

Νασιοναλ Μοντεβιδέο - Ιντερνασιονάλ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ενδεχομένως αυτό να είναι ένα από τα πολλά κίνητρα που έχει ο Άρης ενόψει του αυριανού (25/7, 21:30) πρώτου αγώνα με την ΑΕ Λεμεσού στη Θεσσαλονίκη. Από τον Οκτώβριο του 1968 έως και σήμερα, δεν έχει χάσει ποτέ σε εντός έδρας αγώνα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής αναμέτρησης. Δηλαδή στα τελευταία 51 χρόνια και σύνολο 26 αγώνων, εκ των οποίων οι 21 έγιναν στο θρυλικό Χαριλάου. Η τελευταία ήττα ήταν αυτή από την Ουίπεστ στις 6 Οκτωβρίου του 1968 με 1-2. Στα 26 παιχνίδια που ακολούθησαν, οι «κίτρινοι» μέτρησαν 12 νίκες και 14 ισοπαλίες με τελευταία αυτή του 2011 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ως γηπεδούχος ο Άρης αντιμετώπισε συγκροτήματα σπουδαίου βεληνεκούς όπως οι Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίπσουιτς, Ρόμα, Περούτζια, Σεντ Ετιέν, Θέλτα, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ερυθρός Αστέρας, Σαραγόσα, Κάλιαρι, Ραπίντ Βιέννης, Αούστρια Βιέννης, Ρόζενμποργκ, αλλά οι «κίτρινοι» απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδες όχι απλά διατήρησαν αλλά «μεγάλωσαν» τη χρονική διάρκεια του αήττητου, φθάνοντας πλέον στα 51 χρόνια. Πέρα από το θρυλικό Χαριλάου, ο Άρης είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα και το Καυτανζόγλειο (όπως για παράδειγμα στην ισοπαλία με την Τσέλσι) αλλά και το γήπεδο της Τούμπας.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα