Το γύρισε με τον αρχηγό της η Ντουνάισκα Στρέντα στην πρεμιέρα!

Το γύρισε με τον αρχηγό της η Ντουνάισκα Στρέντα στην πρεμιέρα!

Νίκος Μαρούδας
Το γύρισε με τον αρχηγό της η Ντουνάισκα Στρέντα στην πρεμιέρα!

bet365

Με το δεξί μπήκε στο νέο πρωτάθλημα η Ντουνάισκα Στρέντα λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο, επικρατώντας με ανατροπή 1-2 της Ζλάτε Μοράφτσε, χάρη σε δύο τέρματα του αρχηγού της Καλμάρ.

Αρκετά δύσκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζλάτε Μοράφτσε η Ντουνάισκα Στρέντα. Η προσεχή αντίπαλος του Ατρόμητου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, επικράτησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σλοβακίας 1-2 χάρη σε δύο τέρματα του αρχηγού της.

Οι Σλοβάκοι, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και στο πρώτο 20λεπτό... σφυροκόπησαν την αντίπαλη άμυνα χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντέιβις, Βίντα και Ραμίρεζ. Ωστόσο, στην πρώτη φάση που δέχτηκαν πίσω άρχισαν να φαίνονται οι αδυναμίες τους στην άμυνα!

Συγκεκριμένα, στο 21' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Καλμάρ έχασε τον αντίπαλό του, ο οποίος με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Ντούγκα που είχαν χάσει και τα δύο στόπερ και με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δεκατρία λεπτά αργότερα, η Ζλάτε έφτασε κοντά και στο 2-0! Τεράστιο κενό στο κέντρο της άμυνας, όμως το σουτ από το ημικύκλιο σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 37', ο Βίντα απάντησε για την Ντουνάισκα με ένα μακρινό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, υπήρξε νέο κενό στην άμυνα της προσεχούς αντιπάλου του Ατρόμητου, αλλά ο Γιέντλιτσκα έσωσε.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Τσμέλικ που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, να πλασάρει και τον αντίπαλο γκολκίπερ να σώζει στο 48'. Έπειτα ακολούθησαν τρεις νέες ευκαιρίες για το 2-0 και πάλι χάρη σε αμυντικά κενά! Πρώτα στο 56' με την άμυνα να μην υπάρχει πουθενά αλλά τον επιθετικό της Ζλάτε να αστοχεί, στη συνέχεια στο 61' με τους γηπεδούχους να είναι και πάλι άστοχοι και τέλος στο 66' με τον Γιέντλιτσκα να σώζει νέο τετ α τετ.

Δυο λεπτά αργότερα η Ντουνάισκα κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Καλμάρ σε 1-1. Από εκεί και πέρα πίεσε ασφυχτικά για την ανατροπή και την... ακούμπησε στο 80' με την κεφαλιά του Τσμέλικ, όμως έφτασε σε αυτή στο 88' και πάλι με τέρμα του αρχηγού της. Η μπάλα στρώθηκε στον Καλμάρ ο οποίος από το ημικύκλιο δεν αστόχησε κι έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του.

Μια άκρως αγχωτική νίκη λίγες μόνο μέρες πριν το ματς με τον Ατρόμητο στην Σλοβακία, που όμως σίγουρα της δίνει τεράστια ψυχολογική τόνωση ενόψει Πέμπτης. Βέβαια, η Ντουνάισκα έδειξε και καλά στοιχεία (σ.σ. στην επίθεση), αλλά και αρκετά αρνητικά (σ.σ. στην άμυνα), που ο Ατρόμητος καλείται να προσέξει και να εκμεταλλευτεί αντίστοιχα.

Όσον αφορά την εντεκάδα της Ντουνάισκα, σε σχέση μ αυτή που χρησιμοποίησε στον επαναληπτικό με την Κρακόβια, ο προπονητής της προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Η μία ήταν αναγκαστική, καθώς ο βασικός κεντρικός της αμυντικός Σάτκα πουλήθηκε και την θέση του πήρε ο Μπεσκοροβαΐνι, ενώ οι άλλες δύο ήταν στα εξτρέμ, εκεί όπου τις θέσεις των Ντίβκοβιτς και Τσμέλικ, πήραν οι Βίντα και Μπλάκμαν αντίστοιχα. Σε σχέση τώρα με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Πολωνούς, είχαμε δύο αλλαγές. Η μία είναι και πάλι αυτή του Σάτκα, που δεν γινόταν να γίνει αλλιώς, ενώ η δεύτερη ήταν του Μπλάκμαν αντί του Τσμέλικ.

Η ενδεκάδα της Ντουνάισκα Στρέντα: Γιέντλιτσκα, Μπεσκοροβάινι (64' Βεσελόβσκι), Κρούζλιακ, Κόστρνα, Ντέιβις, Βίντα Μ., Ρόμαν, Καλμάρ, Μπλακμαν (46' Τσμέλικ), Βίντα Κ. (46' Ντίβκοβιτς), Ραμίρεζ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα