Οι αδίστακτοι χούλιγκανς της Κρακόβια!

Οι αδίστακτοι χούλιγκανς της Κρακόβια!

bet365

Η πιθανή αντίπαλος του Ατρομήτου στο Β΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League, Κρακόβια φημίζεται εκτός των άλλων για τους διαβόητους οπαδούς της, αλλά και το μίσος τους για την Βίσλα!

Οι χούλιγκανς της Κρακοβίας θεωρούνται ως οι πιο σκληροπυρηνικοί σε ολόκληρη την Πολωνία και μάλιστα το μίσος μεταξύ των ultras της Κρακόβια και της Βίσλα είναι αβυσσαλέο.

Tα ντέρμπι μεταξύ Βίσλα και Κρακόβια χαρακτηρίζονται ως «ιερός πόλεμος». Πρόκειται για τα πιο βίαια ματς στη χώρα τα οποία συνήθως στιγματίζονται από άγρια επεισόδια και μαχαιρώματα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Οι ulltras της Βίσλα αισθάνονται απύθμενο μίσος για οτιδήποτε σχετίζεται με την τοπική Κρακόβια.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από τέσσερα χρόνια είχαν ανακοινώσει με κάθε επισημότητα πως έπειτα από συμφωνία με οπαδούς άλλων ομάδων δέχονται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μαχαίρια στα ραντεβού θανάτου που έδιναν.

Με μια όμως εξαίρεση. Τους χούλιγκαν της Κρακόβια. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Ultras της Βίσλα θα συνεχίσουν να κρατούν μαχαίρια στις μάχες τους με τους ομολόγους τους, της Κρακόβια. Πραγματικά αρρωστημένες καταστάσεις!

Επίσης, οι οπαδοί της Κρακόβια αποκαλούνται «Jude Gang», με το Jude να είναι η πολωνική λέξη για τον Ιουδαίο, ενώ οι οπαδοί της δεύτερης Sharks αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που τους αποκαλούν και Anti Jude Gang για το μίσος τους προς τον αιώνιο αντίπαλο και την καταγωγή τους!

Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, οπαδοί της Κρακόβια ταξίδεψαν στην Αθήνα υποστηρίζοντας την ολλανδική ομάδα!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα