Ντιναμό Κιέβου - Τσέλσι 0-5

Gazzetta team
Ντιναμό Κιέβου - Τσέλσι 0-5

bet365

Η Τσέλσι σκόρπισε τη Ντιναμό στο Κίεβο με 5-0, η Βαλένθια πήρε την πρόκριση επί της Κρασνοντάρ στο 93', ενώ η Νάπολι παρά την ήττα με 3-1 συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Η Τσέλσι είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, όταν κέρδισε με 3-0 τη Ντιναμό. Οι Ουκρανοί είχαν πολλές απουσίες και στον επαναληπτικό, με τους μπλε να κάνουν... πάρτι στο Κίεβο, να κερδίζουν με 5-0 και να παίρνουν πανηγυρικά την πρόκριση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάρι ήταν ο Ζιρού, που έκανε χατ τρικ και είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Γάλλος άνοιξε το σκορ στο 5’ από κοντά, ενώ στο 33’ έκανε και το 0-2. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μάρκος Αλόνσο έκανε το 0-3, ενώ είχε και δοκάρι στην επανάληψη. Στο 59’ ο Ζιρού «χτύπησε» για τρίτη φορά, ενώ το τελικό 0-5 έκανε ο Χάντσον-Οντόι στο 78’ ύστερα από ασίστ του Γάλλου επιθετικού.

Τίμια η Σάλτσμπουργκ, πρόκριση η Νάπολι
Το 3-0 του πρώτου ματς, στο San Paolo, έδινε σιγουριά στη Νάπολι για τη ρεβάνς. Κι αν δεν ήταν αρκετό το σκορ του πρώτου αγώνα, ήρθε το γκολ του Μίλικ στο 14', με ψαλιδάκι, για το 0-1 και την οριστικοποίηση της πρόκρισης στους "8". Η Σάλτσμπουργκ, άλλωστε, θα έπρεπε να βάλει πέντε γκολ πλέον για να πάρει αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση και οι Παρτενοπέι δεν ήταν τόσο χαλαροί ώστε να φάνε πέντε. Τρία, όμως, ναι. Ο Νταμπούρ ισοφάρισε στο 25' για τους Αυστριακούς (1-1), ο Γκολντμπράντεν στο 65' έκανε το 2-1 από κοντά μετά την σέντρα του Ούλμερ, ο Λάιτγκεμπ έγραψε το 3-1 με κοντινή προσπάθεια στο 91' και η Σάλτσμπουργκ έφυγε με το κεφάλι ψηλά για το... σπίτι της, ενώ η Νάπολι για τους προημιτελικούς του Europa League.
Στο 93'... δάγκωσαν την πρόκριση οι Νυχτερίδες
Στη Ρωσία παίχτηκε η πιο δραματική παράσταση των απογευματινών επαναληπτικών αναμετρήσεων του Europa League. Εκεί, η Κρασνοντάρ είχε την πρωτοβουλία, πάλευε να βρει το γκολ που θα της έδινε το εισιτήριο για τους «8», καθώς είχε ηττηθεί 2-1 στο πρώτο ματς. Το εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό φαλτσαριστό του Σουλεϊμάνοφ στο 85' την έστειλε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Ωστόσο, το δυνατό πλασέ του Γκουέντες στο 93' έγραψε το 1-1 για τη Βαλένθια και της χάρισε την πρόκριση για 22η φορά σε 24 περιπτώσεις που είχε νικήσει πρώτα στην έδρα της.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ντ. Κιέβου – Τσέλσι 0-5 (0-3)
(5', 33', 59' Ζιρού, 45'+1' Μάρκος Αλόνσο, 78' Χάντσον-Οντόι)

Ζάλτσμπουργκ – Νάπολι 3-1 (0-3)
(25' Νταμπούρ, 65' Γκούλμπραντσεν, 90'+2' Λάιτγκαμπ – 14' Μίλικ)

Κρασνοντάρ – Βαλένθια 1-1 (1-2)
85' Σουλεϊμάνοφ – 90'+2' Γκουέντες)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα