Όταν οι Πορτογάλοι βοηθάνε την Σπόρτινγκ κι εμείς εξοντώνουμε τον Ολυμπιακό…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Όταν οι Πορτογάλοι βοηθάνε την Σπόρτινγκ κι εμείς εξοντώνουμε τον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα φαινόμενο παράνοιας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που υποσκάπτει το έργο των ομάδων μας στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Γιουβέντους με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο. Μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, να παίζει δύο ευρωπαϊκά νοκ άουτ παιχνίδια και δύο ντέρμπι, πολύ απλά «δεν υπάρχει». Αυτό δεν είναι πρόγραμμα, είναι εξόντωση….

Οι…βλάκες οι Πορτογάλοι, για να πάρουμε ένα παράδειγμα, τις ομάδες τους τις βοηθάνε στην Ευρώπη. Με κάθε τρόπο. Και κάπως έτσι η…χαζή η Πορτογαλία είναι σταθερά μέσα στις έξι-εφτά πρώτες θέσεις στο ranking της UEFA. Με συνέπεια οι ομάδες της να εξασφαλίζουν καλύτερες κληρώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και εκεί υπάρχει μεγάλη έχθρα μεταξύ της Πόρτο και της Μπενφίκα, αλλά και της Σπόρτινγκ. Αλλά τουλάχιστον σε κάποια βασικά πράγματα, που τους συμφέρουν όλους, τα μεγάλα κλαμπ συνεργάζονται, κοιτάνε το καλό τους. Λόγου χάρη φτιάχνουν ένα πρόγραμμα πρωταθλήματος και Κυπέλλου νορμάλ. Με στόχευση στη βοήθεια των ομάδων τους στην Ευρώπη. Κι έτσι βλέπεις ότι πριν και μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των τριών-τεσσάρων (βάλτε και την Μπράγκα) βασικών εκπροσώπων της Πορτογαλίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν υπάρχουν μεταξύ τους ντέρμπι. Άντε μία, το πολύ δύο φορές σε ολόκληρη τη σεζόν να τύχει μεγάλο παιχνίδι πριν η, μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

Εμείς εδώ, οι…ξύπνιοι, θέλουμε να παίζουμε τα ντέρμπι, επειδή λέει το ζητάει η Νόβα, μέσα σε συγκεκριμένες αγωνιστικές, πέντε-έξι, από την 4η-5η έως την 10η-11η, όλα μαζεμένα!!! Ένα πρωτοφανές φαινόμενο, που οδηγεί τις ομάδες μας που παίζουν στην Ευρώπη σε εξοντωτικό πρόγραμμα. Π.χ. ο Ολυμπιακός φέτος είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι και δη εκτός έδρας (Μιλάνο) ανάμεσα στα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είχε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και τώρα είχε τον ΠΑΟΚ πριν την Ντινάμο και την ΑΕΚ μετά το ένα ματς με την Ντινάμο και πριν το δεύτερο με την Ντινάμο!!!

Μιλάμε για παράνοια! Δείτε το πρόγραμμα της Σπόρτινγκ και της Μπενφίκα, που παίζουν κι αυτές στο Γιουρόπα Λιγκ, όπως ο Ολυμπιακός-να μην πάω στην Πόρτο, που παίζει Τσάμπιονς Λιγκ, όπου εκεί κι αν τις προσέχουν τις ομάδες τους οι Πορτογάλοι. Εκεί οι ομάδες έχουν νορμάλ πρόγραμμα. Και μία-δύο φορές θα τύχει να έχουν και ντέρμπι πριν η, μετά την Ευρώπη. Αυτό εξυπακούεται ότι θα γίνει. Αυτό που δεν εξυπακούεται είναι η εξόντωση.

Και δεν είναι κάτι που συνέβη φέτος με τον Ολυμπιακό. Και πρόπερσι είχε υποχρεωθεί τότε μέσα σε 16 ημέρες, από τις 3 έως τις 19 Μαρτίου, να παίξει διαδοχικά με ΠΑΟΚ έξω, Μπεσίκτας μέσα, Ατρόμητο μέσα, Μπεσίκτας έξω, Παναθηναϊκό έξω!!! Ακόμη και δύο ενδεκάδες να έχεις, δεν θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις, με τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες.

Τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες ομάδες μας που παίζουν στην Ευρώπη (π.χ. και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έδωσαν φέτος και τα τρία ντέρμπι του α΄ γύρου πριν η, μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια τους), αλλά με τον Ολυμπιακό το πράγμα παραπάει γιατί σχεδόν πάντα συνεχίζει και το βρίσκει μπροστά του και τον Φλεβάρη στα νοκ άουτ.

Τόσο βεβαρυμμένο πρόγραμμα όπως το φετινό του Ολυμπιακού, με τέσσερα μεγάλα παιχνίδια (δύο ευρωπαϊκά και δύο ντέρμπι) μέσα σε 10 μέρες είχε τελευταία φορά ελληνική ομάδα το μακρινό 2001! Ο Παναθηναϊκός είχε παίξει από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου διαδοχικά με Ολυμπιακό έξω, Γιουνάϊτεντ μέσα, ΠΑΟΚ μέσα και Βαλένθια έξω-παρεμπιπτόντως είχε διαδοχικά ήττα, ισοπαλία, νίκη, όπως και τώρα έχει κι ο Ολυμπιακός, με την ευχή να μην πάει και τώρα έτσι ως το τέλος κι έχει κι ο Ολυμπιακός ήττα στο τέταρτο ματς της σειράς, όπως είχε ο Παναθηναϊκός τότε. Κι όπως είχε κι ο Παναθηναϊκός το Νοέμβριο του 2000 τέσσερα μεγάλα παιχνίδια σε 13 ημέρες (8 έως 21), με Γιουβέντους μέσα (νίκη 3-1), Ολυμπιακό μέσα (0-0), ΠΑΟΚ έξω (2-2) και Γιουνάϊτεντ έξω (ήττα 1-3).

Τέλος πάντων, η ουσία είναι μία: αντί το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε επίπεδο Λίγκας, ΕΠΟ, συλλόγων, των πάντων, να ανοίξει τα μάτια του και να παραδειγματιστεί από το πορτογαλικό, δηλαδή από το ποδόσφαιρο μίας χώρας με πληθυσμό μισό εκατομμύριο ανθρώπους λιγότερους από την Ελλάδα, εμφανίζει μία εικόνα αδιόρθωτου ανθρώπου, που δεν θέλει να πάει μπρος, που επαναλαμβάνει εδώ και…τριακόσια χρόνια τα λάθη του.

Οι Πορτογάλοι και Παρασκευή θα παίξουν για να βοηθήσουν τις ομάδες τους όταν έχουν Τσάμπιονς Λιγκ Τρίτη και Δευτέρα θα παίξουν για να βοηθήσουν τις ομάδες τους που παίζουν Πέμπτη στο Γιουρόπα Λιγκ και αγωνιστική Κυπέλλου θα βάλουν πριν από κρίσιμες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τα πάντα θα κάνουν για να ωφεληθούν ΟΛΕΣ οι ομάδες τους. Κι εμείς βάζουμε δύο αγωνιστικές Κυπέλλου μέσα στον Φλεβάρη, όπου ο Ολυμπιακός έχει τα δύο του ευρωπαϊκά παιχνίδια, με συνέπεια να παίζει συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα από τις 19 Γενάρη έως τις 3 Μαρτίου-13 παιχνίδια σε 43 ημέρες!!! Ένα κάθε τέσσερις ημέρες επί ενάμιση μήνα!!! Μέχρι να μην αντέξει…

Κι όλη αυτή η φροντίδα από τη μία κι η παράνοια από την άλλη είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η κατάταξη και της Πορτογαλίας είναι πολύ ψηλά, αλλά και των ομάδων της: η Πόρτο Νο 9, η Μπενφίκα Νο 22, η Σπόρτινγκ Νο 31 κι η Μπράγκα Νο 48.

Που είναι οι δικές μας τέσσερις πρώτες ομάδες στο ranking της UEFA; Ο Ολυμπιακός Νο 35, ο ΠΑΟΚ Νο 64, η ΑΕΚ Νο 102 κι ο Αστέρας Νο 123.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.