ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ – Αρσεναλ 1-0

Gazzetta team
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ – Αρσεναλ 1-0

bet365

Τα χάλια τους είχαν οι Gunners και τιμωρήθηκαν με 1-0 στη Λευκορωσία. Διπλό για Ιντερ, Σεβίλλη και Μπενφίκα. Σούπερ 3-3 στο Ρεν-Μπέτις και όλα μηδέν σε Πράγα, Κρασνοντάρ.

Το ότι προκρίθηκε εκείνη από τον όμιλο του ΠΑΟΚ, ήταν μία έκπληξη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν συγκρίνεται με το ότι αυτή τη φορά η ΜΠΑΤΕ νίκησε την Αρσεναλ. Το 1-0 στη Λευκορωσία προφανώς δεν της αρκεί, ώστε να ελπίζει ρεαλιστικά για τη ρεβάνς, αλλά και μόνο ότι κατάφερε να ζήσει ένα τόσο μεγάλο βράδυ, ήταν τέλειο για την ομάδα από το Μπορίσοβ. Το εντελώς αντίθετο ισχύει για τους ηττημένους, οι οποίοι δεν είχαν παρά μονάχα δύο καλές στιγμές στο ματς και άπειρη φλυαρία. Η κεφαλιά του Ντραγκούν (45') διαμόρφωσε το σκορ, ενώ στο φινάλε (85') αποβλήθηκε ο Λακαζέτ (Ο Παπασταθόπουλος είναι τραυματίας και ο Μαυροπάνος ήταν εκτός αποστολής).

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Κολάσινατς (74' Ντένις Σουάρεθ), Μονρεάλ, Γκεντουζί, Τσάκα (69' Τορέιρα), Μχιταριάν, Ιβόμπι, Μάιτλαντ-Νάιλς (68' Ομπαμεγιάνγκ), Λακαζέτ.



Ματσάρα και μεγάλη επιστροφή για Μπέτις
Η κορυφαία αναμέτρηση στην επανέναρξη του Europa League παίχτηκε στο «Roazhon Park». Εκεί η τοπική Ρεν κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με δύο γκολ διαφορά της Μπέτις, αλλά οι Ανδαλουσιανοί μπόρεσαν να επιστρέψουν στο φινάλε και ακριβώς στο 90' να πάρουν το 3-3 και μαζί και το προβάδισμα για τον επαναληπτικό στο σπίτι τους. Μόλςι στο 2' εξ επαφής ο Ουνού βρήκε δίχτυα, με τον Χάβι Γκαρθία (9') να σημειώνει αυτογκόλ. Ο Λο Σέλσο μείωσε με πλασέ (32'), αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ελληνας διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, με τον Μπεν Αρφά να γράφει το 3-1. Ωστόσο, η κεφαλιά του Σίντνεϊ (62') και το αριστερό διαγώνιο του πιτσιρικά Λαϊνές, έδωσαν στους φιλοξενούμενους το πάνω χέρι. Και οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και κάμποσες χαμένες ευκαιρίες.


Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών
Κρασνοντάρ και Λεβερκούζεν επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και κόλλησαν στο 0-0 στην Ρωσία, που αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από αγωνιστική αποχή σχεδόν δύο μηνών κόντραραν στα ίσα τους Γερμανούς και στη μεγαλύτερη διάρκειά του το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό. Την παράσταση έκλεψαν οι δύο τερματοφύλακες και η αστοχία των παικτών των δύο ομάδων, που θα λύσουν τις διαφορές τους στο Λεβερκούζεν την επόμενη εβδομάδα.

Διπλό πρόκρισης η Μπενφίκα
Η Μπενφίκα έφυγε με μεγάλη νίκη με 2-1 από την Τουρκία επί της Γαλατασαράι και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν μεγάλη πίεση στο ξεκίνημα, όμως πήραν το προβάδισμα κόντρα στη ροή της αναμέτρησης με πέναλτι του Σάλβιο στο 27’. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 54’ με τον Λουιντάμα, όμως 10’ ο Σεφέροβιτς με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 1-2 και τη... μισή δουλειά για την Μπενφίκα.

Κόλλησαν στο μηδέν
Η Γκενκ κατάφερε να αποδράσει με ισοπαλία 0-0 από την Τσεχία και πήρε μικρό προσβάδισμα από την Σλάβια. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, είχαν δύο δοκάρια, όμως παρά τις προσπάθειές τους δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στο γκολ της νίκης, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Δείτε ΕΔΩ το Ραπίντ Βιέννης-Ινβτερ 0-1
Δείτε ΕΔΩ το Λάτσιο-Σεβίλλη 0-1

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα