Μήπως πρέπει να «κεντράρει» περισσότερο από ποτέ στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός;

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Μήπως πρέπει να «κεντράρει» περισσότερο από ποτέ στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την στόχευση του Ολυμπιακού στο β΄ μισό της σεζόν, με τις τρικλοποδιές να διαδέχονται η μία την άλλη…

Στο συγκεκριμένο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως το ζούμε σε καθημερινή βάση από πέρσι έως και φέτος, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει κι αυτός τις επιλογές του.

Ποιες είναι αυτές; Να επικεντρωθεί στη δημιουργία μίας όσο το δυνατόν πιο ισχυρής ομάδας, με όσο το δυνατόν πιο γερές βάσεις. Και μήπως πρέπει να ρίξει πιο μεγάλο βάρος από ποτέ άλλοτε στην ευρωπαϊκή παρουσία του…

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Όχι, δεν υποστηρίζω να ρίξει λευκή πετσέτα σε πρωτάθλημα, ίσως ακόμη και στο Κύπελλο. Ίσα ίσα θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός κάθε παιχνίδι του πρέπει να το κτυπάει με λύσσα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, εξαντλώντας κάθε πιθανότητα που έχει για να το κερδίσει-κι η ομάδα φέτος αν μη τι άλλο αυτό το κάνει, σχεδόν πάντα.

Απλά ίσως φέτος ήρθε η στιγμή να υπάρξει μεγαλύτερη στόχευση στο Γιουρόπα Λιγκ, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες σεζόν, στις οποίες η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν αντιμετωπίζονταν ίσως ως προτεραιότητα. Εδώ στην Ελλάδα είναι σαφές ότι τον Ολυμπιακό περιμένει η μία τρικλοποδιά μετά την άλλη-κατά την γνώμη μου, και το γράφω και τώρα που είναι στο +6 από την ΑΕΚ, όπως το είχα γράψει κι όταν ήταν στο +3, οι τρικλοποδιές στον Ολυμπιακό θα είναι πολλές και άσχημες, προκειμένου να χάσει ακόμη και τη δεύτερη θέση. Στην Ευρώπη, προς το παρόν τουλάχιστον, τέτοιες τρικλοποδιές δεν έχουμε δει.

Η κλήρωση με την Ντινάμο Κιέβου δίνει στον Ολυμπιακό καλές πιθανότητες πρόκρισης στους «16». Κατά την γνώμη μου είναι 40% και δεν τις θεωρώ λίγες-στον όμιλο με Μπέτις και Μίλαν είχε 20% και πέρασε…Κι άμα φτάσει στους «16», μετά θα έχει 15 υποψήφιους αντιπάλους, εκ των οποίων οι 10 θα προκύψουν από τα ζευγάρια Πλίζεν-Ζάγκρεμπ, Σλάβια-Γκενκ, Μπριζ-Σάλτσμπουργκ, Φενέρμπαχτσε-Ζενίτ κι από τα ζευγάρια Κράσνονταρ-Λέβερκουζεν, Σαχτάρ-Φρανκφούρτη, Γαλατασαράϊ-Μπενφίκα, Σπόρτινγκ-Βιγιαρεάλ, Ρεν-Μπέτις, Σέλτικ-Βαλένθια.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Ολυμπιακός θα είναι φαβορί με μία από αυτές τις ομάδες. Όμως, τις πιθανότητες του θα τις έχει για να πάει στους «8», στα προημιτελικά, κάτι που ο σύλλογος στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν τα έχει καταφέρει ποτέ και το έχει ξανακάνει σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση μία φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 και μία φορά στο Κυπελλούχων το 1992..

Τις πιθανότητες λοιπόν που έχει ο Ολυμπιακός να κάνει κάτι στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ πρέπει να τις «καλλιεργήσει».

Να ενισχύσει την ομάδα του όσο μπορεί καλύτερα και περισσότερο με τις μεταγραφές, σύμφωνα με τα θέλω του πλέον αρμόδιου, του προπονητή-και έγκαιρα, διότι Γενάρη μήνα ο χρόνος είναι εχθρός κι όχι σύμμαχος όταν έχεις να παίξεις στις 14 Φλεβάρη…

Να μην αποδυναμωθεί με παραχώρηση βασικών του παικτών-άλλωστε η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι αν αυτή η ομάδα συνεχίσει και του χρόνου με τα ίδια σταθερά βήματα, τότε οι παίκτες της θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία τη νέα σεζόν, άρα ούτε η ομάδα θα χάσει, αγωνιστικά, ούτε το ταμείο θα χάσει…

Να την προετοιμάσει ο προπονητής όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα, ώστε να βρεθεί στην πιο καλή της φόρμα όταν πρέπει, δηλαδή στις πέντε εβδομάδες από τις 10 Φλεβάρη έως τις 15 Μάρτη. Γιατί αν είναι να «πετάει» τον Γενάρη και να παίζει σε χαμηλές στροφές τον Φλεβάρη, θα έχει μεγάλα θέματα…

Να γίνει κατανοητό στο σύλλογο και στην ομάδα ότι προτεραιότητα στο ροτέϊσον θα έχει η Ευρώπη κι όχι το ελληνικό πρωτάθλημα-ακόμη καλύτερα να εμφανιστεί στο β΄ μισό της σεζόν η ομάδα με δύο πολύ δυνατές ενδεκάδες, έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις της και σε ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα που όμοιο του δεν είχε ποτέ άλλη ελληνική ομάδα.

Κατά την γνώμη μου, δεν είναι ανάγκη να δοθούν πολλοί παίκτες ως δανεικοί, γιατί αναπόφευκτα θα υπάρξουν τραυματισμοί και τιμωρίες με τόσα πολλά παιχνίδια-π.χ. στο Γιουρόπα Λιγκ με μία κίτρινη κάρτα στο πρώτο ματς με την Ντινάμο, θα χάσουν τη ρεβάνς στο Κίεβο οι Καμαρά, Σισέ, Μπουχαλάκης…Και πρέπει να "ενεργοποιηθούν" περισσότερο και πάλι όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες, από τον Γιαννιώτη και τον Μεριά, έως τον Τσιμίκα και τον Νάτχο.

Ο Ολυμπιακός 1000% δεν πρέπει να παρατήσει ούτε ένα παιχνίδι του στην Ελλάδα-να μην τους κάνει αυτή τη χάρη ούτε μία φορά. Να τα δώσει όλα σε κάθε 90λεπτο. Όμως, χωρίς αυτό να αποβεί εις βάρος της ευρωπαϊκής του προσπάθειας, όπως είχε συμβεί σε προηγούμενα χρόνια. Και γιατί φαίνεται ότι του παρουσιάζεται φέτος μία ευκαιρία στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και γιατί φαίνεται ότι όλα τα ‘γύρω γύρω’ στην Ελλάδα λειτουργούν εις βάρος του και παράλληλα υπέρ άλλων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Μία ομάδα ακόμη πιο δυνατή και ακόμη πιο ανθεκτική στο β΄ μισό της σεζόν πρέπει να είναι η πιο καλή απάντηση του Ολυμπιακού.

Άσχετο: Καλή ταινία η νορβηγική The Wave απόψε (01.55) στην Cosmote Cinema 2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.