Ο Τζενάρο Γκατούζο για την αναμέτρηση της Μίλαν με τον Ολυμπιακό

Δημήτρης Τομαράς
Ο Τζενάρο Γκατούζο για την αναμέτρηση της Μίλαν με τον Ολυμπιακό

bet365

Ο τεχνικός της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο αναφέρθηκε στην σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν τον απασχολεί η ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσει στο Καραϊσκάκη!

Δοκιμασία στο Φάληρο (13/12, 22:00) με «φόντο» την πρόκριση στους 32 του Europa League περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής για τους «ροσονέρι», με τον προπονητή τους πάντως να μην εμφανίζεται ανήσυχος σχετικά με την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο γήπεδο.

Εξάλλου, ο Γκατούζο αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στον Ιγουαΐν, τον Σούσο και τον Τουρέ, τον οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο παίκτη», ανεξάρτητα απ' όσα έγιναν στον Ολυμπιακό και οδήγησαν στη λήξη της συνεργασίας τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός προπονητής:

Το ματς με τον Ολυμπιακό: «Είναι καθοριστικό παιχνίδι για εμάς. Όντως είναι πολύ σημαντικό. Δεν φτάνει να παίξουμε αλλά πρέπει να πάμε πολύ καλά. Δεν παίζει μπάλα ο κόσμος. Παίζει ο Ολυμπιακός και η Μίλαν. Περιμένουμε ενα δύσκολο ματς σε καυτή έδρα».

Τον Σούσο: «Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι εάν θα είναι έτοιμος. Θα τον δούμε και θα δοκιμάσει και αύριο».

Την εμπειρία του ως παίκτης και το τι θα μεταφέρει: «Θα είναι μηδενική η επίδραση. Είναι κάτι διαφορετικό με το τι έκανα στο παρελθόν. Δεν χρειαζεται να μεταφέρω την εμπειρία μου. Στην Ιταλία έχουμε και άλλη κουλτούρα για το τι θεωρείται νεος παίκτης. Εάν προσπαθήσω να βάλω στο κεφάλι των παικτών τις εμπειρίες μου άλλους θα τους βοηθήσει και άλλους όχι».

Τις φορές που μένει η ομάδα του πίσω στο σκορ: «Περιμένουμε έναν Ολυμπιακό με ορμή και πάθος και που να έχει υψηλά ποσοστά κατοχής, όπως έχουμε και εμείς. Θέλω να δω προσωπικοτητα, χαρακτήρα και ικανότητα και όχι απλώς να αμυνόμαστε. Έχει πλεονεκτήματα ο Ολυμπιακός αλλά και μειονεκτήματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Δεν παίζουμε με μία οποιαδήποτε ιταλική ομάδα, αλλά με μία μεγάλη ομάδα. Δεν θα αμυνόμαστε μόνο, αλλά θα κοιτάξουμε να επιτεθούμε. Είναι ενα ματς με πολύ καλη ομάδα από όπου μπορούμε να εξελιχθούμε».

Τα μεταγραφικά: «Οντως παίζουμε συνεχεια. Οταν σας λέω μιληστε με την ομάδα είναι γιατί εγώ έχω άλλον ρόλο. Εχουμε πάρει σημαντικούς παίκτες και είχαμε και τραυματισμούς αλλά ανταπεξηλθαμε. Εχουμε ακόμα πεντε ματς στο πρωτάθλημα και μετά θα δούμε για τον Γενάρη. Εγώ κοιταω αύριο να έχουμε μια καλή ενδεκάδα. Έχω μιλήσει φυσικά με την ομάδα και μιλάω αλλά δεν είναι ο ρόλος μου να σχολιάζω και να λέω τέτοια πράγματα».

Τον Κουτρόνε και τις ιταλικές ομάδες στην Ευρώπη: «Είναι παίκτης που ζει για το γκολ. Είναι νέος και θα χάσει ευκαιρίες. Να δει και να πάρει εμπειρίες.

Εμείς θα θέλαμε να δούμε την αυριανή αναμέτρηση και μόνο αυτήν. Κρίμα που δεν πέρασαν οι ιταλικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και μακάρι να έχουμε καλή συνέχεια στο Γιουρόπα. Εμείς κοιτάμε όμως το ματς με τον Ολυμπιακό μόνο αυτήν την στιγμή».

Τον Ιγουαΐν: «Κάθε παίκτης μπορεί να χάνει ευκαιρίες όσο καλός και να είναι».

Τον Καστιγέχο: «Θέλω να συνεχίσει να κάνει αυτά που κάνει. Απλώς να έχει παραπάνω ζωντάνια και πάθος όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του και να κυνηγάει περισσότερο. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος από την προσαρμογή του και την προσπάθειά του».

Το αγωνιστικό πέρασμα της Μίλαν από τα ελληνικά γήπεδα, το εάν είναι κάτι ιδιαίτερο και το τι μπορεί να είπε εκείνος στην ομιλία του: «Στο παρελθόν έχουμε παίξει σε τελικούς αλλά έχουμε παίξει με ελληνικές ομάδες και θυμάμαι την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Πάντα δυσκολευόμαστε εδώ. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνο με την καρδιά του, αλλά έχει και ποιότητα και εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να έχουν και πιο μεγάλη εμπειρία από τους δικούς μας παίκτες. Εάν δεν κάνουμε όσα πρέπει θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ. Είδαμε πως στην έδρα μας προηγήθηκε ο Ολυμπιακός παρά την παρουσία του κόσμου μας».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχει ξεχωρίσει και τον Τουρέ: «Για τον Τουρέ έχω να πω ότι είναι ένας τεράστιος παίκτης. Δεν έχω άποψη για το τι έγινε στον Ολυμπιακό. Είναι ένας κορυφαίος παίκτης και μας έβαλε δύσκολα στο γήπεδό μας. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και αλλάζει συχνά την διάταξή του. Έχει καλούς επιθετικογενείς αλλά και καλούς παίκτες στο κέντρο του. Ένα... παζλ που μας έβαλε και δυσκολευτήκαμε».

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Νταβίντε Καλάμπρια, που με τη σειρά του απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το παιχνίδι και όχι μόνο:

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιταλός μπακ:

Για τον ρόλο του: «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω και με έχει στηρίξει ο προπονητής. Έχω έρθει για να παίζω και να προσφέρω».

Για τους σημαντικούς αγώνες: «Θέλει εξυπνάδα και συγκέντρωση. Να μην επηρεαστούμε από οτιδήποτε άλλο. Να έχουμε το μυαλό μας στον αγώνα».

Για τον Ιγουαϊν: «Είναι μία χαρά και στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Είναι ένας κορυφαίος επιθετικός».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα