Κουτρόνε: Ο «μπομπέρ» και ρέκορντμαν της Μίλαν (pics & vid)

Κουτρόνε: Ο «μπομπέρ» και ρέκορντμαν της Μίλαν (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Κουτρόνε: Ο «μπομπέρ» και ρέκορντμαν της Μίλαν (pics & vid)

bet365

Ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ακόμα ένα γκολ, ακόμα μια νύχτα που έδειξε ότι έχει άστρο. Ο Πάτρικ Κουτρόνε στα 20 του χρόνια κατάφερε να μπει ως κορυφαίος όλων σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ με σκόρερ... της ηλικίας του και δείξει το φονικό ένστικτό του στο Europa League.

Με μόλις 5 τελικές προσπάθειες στο στόχο, σε 4 συμμετοχές στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Πάτρικ Κουτρόνε έχει καταφέρει να σκοράρει 4 φορές και το βράδυ της Πέμπτης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν απέναντι στη Ντουντελάνζ, σ' ένα ματς που το τελικό 5-2 δεν μαρτυρά ακριβώς την εικόνα και τα ζόρια που πέρασαν οι παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο για να πάρουν τη νίκη.

Ο Κουτρόνε, έχει καταφέρει σε 38 συμμετοχές ως βασικός για τους «ροσονέρι», να πετύχει 24 γκολ και έχει σημειώσει 6 ασίστ, ενώ, περιορίζοντας τους αριθμούς στο Europa League, έχει 13 παιχνίδια 8 τέρματα. Και είναι μόλις 20 ετών.

Η ηλικία του, είναι τέτοια που τον κατατάσσει πλέον κορυφαίο στο εξαιρετικά κλειστό κλαμπ των νεαρότερων Ιταλών σκόρερ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τον φορ της Μίλαν να ξεπερνά την επίδοση και του παλαίμαχου επιθετικού της Γιουβέντους, Ρομπέρτο Μπετέγκα, αλλά και του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Συγκεκριμένα, ο Κουτρόνε έχει φτάσει στα 10 γκολ σε διοργανώσεις της UEFA και το έκανε σε ηλικία 20 χρόνων, 10 μηνών και 26 ημερών.

Πριν από εκείνον, ο «Μεγαλέξανδρος» της Γιουβέντους, είχε φτάσει στα 10 τέρματα στην Ευρώπη σε ηλικία 21 ετών, 11 μηνών και 21 ημερών.

Στο ίδιο κλαμπ, συμπεριλαμβάνονται οι Ρομπέρτο Μπετέγκα (20 ετών, 11 μηνών και 11 ημερών) μετά από γκολ σε νίκη (4-1) της Γιουβέντους επί της Ραπίντ Βιέννης τον Δεκέμβρη του 1971, ο Πιερίνο Πράτι (22 ετών, 5 μηνών και 15 ημερών) που σκόραρε σε αναμέτρηση της Μίλαν με τον Άγιαξ (4-1 οι «ροσονέρι») τον Μάιο του 1969, ενώ τελευταίος στην 5άδα έρχεται ο Σάντρο Ματσόλα που σε ηλικία 22 ετών, 6 μηνών και 4 ημερών είχε μειώσει στο τελικό 3-1 για την Ίντερ, τον Μάιο του 1965.

Από τα 8 γκολ που έχει πετύχει ο νεαρός στράικερ της Μίλαν, τα εφτά έχουν επιτευχθεί στο «Σαν Σίρο» μπροστά στον κόσμο της ομάδας του και μάλιστα, στην εντός έδρας ήττα από τη Μπέτις, παρά το γεγονός πως είχε βρει δίχτυα, έφυγε για τ' αποδυτήρια δακρυσμένος, αφού φροντίζει να βγάζει ψυχή στο γήπεδο κι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα σκέφτεται ή τα φαντάζεται και δεν είναι αρκετά όσα κάνει μόνος του, τότε ξεσπά.

Βρίσκεται μέσα στην τελική πεντάδα που διεκδικεί το βραβείο Golden Boy για το 2018, μαζί με τους Τζάστιν Κλάιφερτ, Ματίας Ντε Λιχτ, Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ και Βινίσιους. Όσα κάνει με τη φανέλα των «ροσονέρι» και κυρίως η ηλικία του, είναι στοιχεία που μπορούν ν' αποτελέσουν προάγγελο για ένα τρομερά λαμπερό μέλλον, με τον Κουτρόνε να γνωρίζει ακόμα και πως να μιλάει για τα παιχνίδια και την εμφάνιση της ομάδας του, όπως το έκανε μετά από το 5-2 με τη Ντουντελάνζ.

Αρνήθηκε να πιστωθεί γκολ το οποίο δεν ήταν δικό του και έπρεπε να καταλογιστεί ως αυτογκόλ αντιπάλου, αφού είπε πως «δεν ακούμπησα τη μπάλα καθόλου, δεν είμαι εγώ ο σκόρερ», ενώ, δεν μάσησε τα λόγια του όταν μίλησε για τη συνολική απόδοση και τα λάθη που έκανε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του το βράδυ της Πέμπτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μας έλειπε η ταπεινότητα απέναντι σε μια ομάδα που πιστεύαμε ότι δεν θα μας δημιουργούσε πρόβλημα και δεν προσέξαμε όσο θα έπρεπε. Όσα έγιναν, υπενθυμίζουν σε όλους μας πως ο αντίπαλος, αν δεν προσέξεις, θα σκοράρει μόλις σε βρει ευάλωτο. Πήραμε αυτό που θέλαμε και πάμε στην Ελλάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό δίχως... υπολογισμούς και σενάρια. Πάμε για τη νίκη».

Ο 20χρονος, Πάτρικ Κουτρόνε, δείχνε το δρόμο σε πολλούς συνομήλικούς του στο κορυφαίο επίπεδο...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα