Αν πρόσεχε ο Χατσερίδης και ο Μάτος, αν έπαιζε ο Βαρέλα...

Αν πρόσεχε ο Χατσερίδης και ο Μάτος, αν έπαιζε ο Βαρέλα...

Αν πρόσεχε ο Χατσερίδης και ο Μάτος, αν έπαιζε ο Βαρέλα...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα Τσέλσι-ΠΑΟΚ με μία άλλη λογική, προσπαθώντας να αποφύγει τα πολλά… αν.

Τι βραδιά και αυτή… Γεμάτη! Με «έψιλον» φυσικά ως δεύτερο γράμμα στη λέξη...

Δύσκολη βραδιά. Γιατί προφανώς και είναι πιο δύσκολο-στενάχωρο να κοιτάς το ρολόι για να τελειώνει το ματς και για να μην «φας» πέντε-έξι γκολ, από το να το κοιτάς τον χρόνο για να περνάει η ώρα και να πάρεις αποτέλεσμα.

Τα τέσσερα γκολ σε οποιοδήποτε παιχνίδι είναι πολλά και κάθε τέτοια συντριβή για τον ΠΑΟΚ, είναι βαριά οδυνηρή και άσχημη. Δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να είναι ικανοποιημένος από την τεσσάρα, παρά το ότι αυτή δεν «κατέστρεψε» τον ΠΑΟΚ.

Μετά τον αγώνα άκουσα πολλά… Διάφορα φοβερά σενάρια και υποθέσεις:

- «Αν δεν αποβάλλονταν ο Χατσερίδης το σκορ δεν θα ήταν αυτό».

- «Αν έπαιζε εξ’ αρχής ο Βαρέλα, δεν θα γίνονταν αυτό που έγινε».

- « Αν έκανε καλύτερη πάσα ο Μάτος γνωρίζοντας ποιος είναι δίπλα του, δεν θα καταλήγαμε εκεί που καταλήξαμε».

- «Αν έμπαινε νωρίτερα ο Βαρέλα και δεν έπαιζε ο Βέρνμπλουμ στη άμυνα δεν θα δέχονταν ο ΠΑΟΚ τόσα γκολ».

- «Αν ο Λουτσέσκου δεν σκέφτονταν την Λαμία, θα είχε παρατάξει καλύτερη ενδεκάδα στο Στάμφορντ Μπριτζ».

Δεν έχουν πλάκα όλα τα παραπάνω και δεκάδες άλλα «αν…» μετά από αυτή την βαριά ήττα;

Γιατί έχουν πλάκα;

Μα γιατί σκεφτόμαστε, λέμε και γράφουμε, με βάση το ότι πιστεύουμε πως σε αγώνα Τσέλσι-ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να ρυθμίσει τόσα πολλά πράγματα το αουτσάιντερ; Μα είναι δυνατόν; Με ποιον έπαιζε ο ΠΑΟΚ και σκεφτόμαστε με τέτοια λογική;

Όταν παίζει Τσέλσι-ΠΑΟΚ λοιπόν, καλό είναι να συνειδητοποιούμε ότι σε πολύ-πολύ μεγάλο ποσοστό, σε τεράστιο ποσοστό, ΟΛΑ εξαρτώνται από την Τσέλσι και πώς εκείνη θα παίξει και ελάχιστα από τον ΠΑΟΚ. Άρα και ο Χατσερίδης να μην έκανε λάθος και ο Μάτος το ίδιο και αν έπαιζε ο Βαρέλα από το ξεκίνημα και αν έμπαινε στο 8΄ και αν είχε ρεπό ο ΠΑΟΚ την Κυριακή και όχι ματς πρωταθλήματος και αν ίσχυαν όλα αυτά τα θεωρητικά, πάλι θα μπορούσε να «φάει» και τρία και τέσσερα και πέντε, γιατί πολύ απλά έπαιζε με μία από τις δέκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μία ομάδα που δεν παίζεται από τον ΠΑΟΚ!

Ο οποίος φυσικά θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα αν… η Τσέλσι ήταν χάλια, αν η Τσέλσι ήταν άτυχη και άστοχη, αν η Τσέλσι έπαιζε με δέκα από το 8΄ και με εννιά από το 28΄ και αν (στο τέλος) ο ΠΑΟΚ έκανε το τέλειο ματς.

Στο τέλος-τέλος ακούστηκε και το άλλο φοβερό: «Αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε για την ισοπαλία στην Ουγγαρία με τη Βίντι, τώρα θα ήταν όλα ευνοϊκότερα». Μα είναι δυνατόν να ειπωθεί αυτό τώρα; Τώρα που ξέρουμε ότι έχασε η Βίντι στην Λευκορωσία; Πώς δηλαδή θα κατέβαινε να παίξει ο ΠΑΟΚ για ισοπαλία στην Ουγγαρία πριν 20 μέρες, με μία ομάδα που θα τον περίμενε στο 1/3 του γηπέδου; Και στο κάτω-κάτω, πώς παίζεις για την ισοπαλία σε τέτοιο ματς ή σε οποιοδήποτε; Μπαίνει ο προπονητής στα αποδυτήρια και λέει: «Παιδιά σήμερα πάμε για ισοπαλία;»

Τέλος πάντων…

Το πιο σημαντικό έτσι όπως εξελίχθηκε η βραδιά (την περιγράψαμε και χθες και τελικά έτσι πήγε) είναι το ότι η Μπάτε κέρδισε την Βίντι και έτσι η πρόκριση έμεινε ανοικτή. Είναι σημαντικό να κάνει ο ΠΑΟΚ τόσο κακή πορεία στον όμιλό του, να έχει τέσσερις ήττες σε πέντε ματς, αλλά… λόγω εκείνης της τεσσάρας στο Μπόρισοφ, να έχει ακόμη αρκετές ελπίδες πρόκρισης.

Κρατάμε αυτό και αφήνουμε τα… αν στην άκρη. Όχι όλα.

- Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί η αποτυχία θα είναι μεγάλη.

- Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί, ο Φεβρουάριος που θα έρθει θα είναι πολύ δύσκολος με ντέρμπι στο πρωτάθλημα, με νοκ αόυτ στο κύπελλο και με μεγάλα ματς στην Ευρώπη.

* Το χειρότερο από όλα είναι ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν έτρεξαν δύο-τρία χιλιόμετρα παραπάνω από το κανονικό λόγω του ότι έμειναν με δέκα και φυσικά λόγω του ότι οι άλλοι δεν έχαναν την μπάλα ΠΟΤΕ.

* Ρουμάνος κύριοι! Με το που τελείωσε η Μπάτε και πριν ξεκινήσει το χθεσινό, πήγε και έπιασε τον Σάρι και άνοιξε κουβέντα για την τελευταία αγωνιστική. Και στο τέλος τους αποθέωνε: «Η Τσέλσι που είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και εκπροσωπεί αυτό το πρωτάθλημα και είναι τόσο καλοί και μεγάλοι, φυσικά θα πάνε για τη νίκη στην Ουγγαρία».

* Καλή επιστροφή σε όλους όσους έκαναν αυτή τη μαγική κερκίδα και σε όλους τους «μουγκούς» Έλληνες της απέναντι κερκίδας που εκδηλώθηκαν στο τέλος!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.