Απόλλων - Λάτσιο 2-0

Gazzetta team
Απόλλων - Λάτσιο 2-0

bet365

Ο Απόλλων πέτυχε ιστορική νίκη στο ΓΣΠ, καθώς επικράτησε 2-0 της Λάτσιο. Πρώτη νίκη για τους Κύπριους, τέλος η πρωτιά για τους Ιταλούς.

Στην 5η στροφή του Europa League, ο Απόλλων πέτυχε ιστορική νίκη, καθώς επικράτησε 2-0 της Λάτσιο, κόβοντάς της παράλληλα και το δρόμο για την πρωτιά. Πρώτο τρίποντο για τους Κύπριους, οι οποίοι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από αυτή την παρουσία του. Η Λάτσιο ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη, με το γύρισα του Μπάστος (2΄) μέσα στην περιοχή να διώχνει ο Ουεντραόγκο. Οι Κύπριοι είχαν την ουσία και στο 31ο λεπτό ο Φοπαλά πέτυχε απίθανο γκολ με ανάποδο ψαλίδι. Οι Λατσιάλι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη, αλλά ο Απόλλων ήταν εξαιρετικά στημένος. Μάλιστα, στο 83' οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Παπουλής με εξαιρετική ασίστ έβγαλε τον Μάρκοβιτς σε θέση βολής και ο τελευταίος δεν αστόχησε! Απίθανα πράγματα στη Φρανκφούρτη, με τη Μαρσέιγ να βγάζει μόνη τα μάτια της, να σημειώνει δυο αυτογκόλ και να χάνει 4-0 από την Αϊντραχτ. Πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς για τους Γερμανούς που εξασφάλισαν την πρωτιά. Ο Γιόβιτς στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ ο Λουίς Γκουστάβο με... ακατανόητο γύρισμα σημείωσε αυτογκόλ. Μια από τα ίδια και ο Σαρ, ο οποίος στο 62' σημείωσε δεύτερο αυτογκόλ. Ο Γιόβιτς στο 67' διαμόρφωσε το 4-0!

7ος Ομιλος
Νωρίτερα, η Ραπίντ Βιέννης είχε περάσει με 1-2 από την Σπαρτάκ Μόσχας και είχε μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες της δίνει τώρα το 0-0 στο Ρέιντζερς-Βιγιαρεάλ. Αυτό σημαίνει ότι Ραπίντ και Βιγιαρεάλ ισοβαθμούς στην κορυφή, έναν βαθμό λιγότερο έχει η Ρέιντζερς και δύο η Σπαρτάκ και πως και οι τέσσερις έχουν δικαίωμα στο όνειρο στο φινάλε. Οι Ρώσοι βέβαια θα πρέπει να κάνουν διπλό στην Ισπανία, ενώ η Ραπίντ υποδέχεται τους Σκωτσέζους.


9ος Ομιλος
Η Γκενκ έχασε την ευκαιρία να πάρει νίκη καθώς παρότι προηγήθηκε 0-2 εκτός της Μάλμε, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τους Σουηδούς. Παρά το γεγονός αυτό, οι Βέλγοι κράτησαν την κορυφή του ομίλου, στον οποίο στο άλλο ματς είχαμε ολική ανατροπή. Η Μπεσίκτας βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0 στην Νορβηγία από την Σάρπσμποργκ, όμως βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει, γύρισε το παιχνίδι με το τελικό 2-3 και βρέθηκε στη δεύτερη θέση πίσω από την Γκενκ. Οι δύο ομάδες έχουν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση καθώς στην 6η αγωνιστική η Γκενκ υποδέχεται την Σάρπσμποργκ και η Μπεσίκτας την Μάλμε.


10ος Ομιλος
Το γκολ του Ντζενεπό (64') έβαλε φωτιά στο γκρουπ, καθώς δίνει πλέον πολύ δυνατά το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας. Με αυτό το τέρμα η Σταντάρ Λιέγης νίκησε 1-0 τη Σεβίλλη και την έπιασε στους εννέα βαθμούς (οι Βέλγοι είχαν τρελό διπλό δοκάρι στο φινάλε). Στην κορυφή βρίσκεται με τρεις περισσότερους η Κρασνοντάρ, η οποία πέρασε με 1-2 από την Ακίσασπορ, που δεν έχει ούτε πόντο σε πέντε αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι τελευταία αγωνιστική εάν η Σεβίλλη νικήσει την Κρασνοντάρ και η Σταντάρ την Ακίσασπορ, θα κριθούν όλα στα μεταξύ τους παιχνίδια και μετά στα γκολ κι εκεί υστερεί σε πρώτη φάση η Σταντάρ, που είχε ηττηθεί 1η αγωνιστική 5-1 στην Ισπανία.

11ος όμιλος
Η Ρεν πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 εκτός έδρας επί της Γιάμπλονετς και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Ο Γκρενιέ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 55’ με εντυπωσιακό σουτ και χάρισε τη νίκη στους Γάλλους, που βρίσκονται στο -2 από την Αστανά, την οποία υποδέχονται για την τελευταία αγωνιστικού του ομίλου. Οι Τσέχοι είχαν ήδη αποκλειστεί και στο φινάλε απλά θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη με αντίπαλο την αδιάφορη βαθμολογικά Ντινάμο στο Κίεβο.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες όλων των ομίλων.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα