Οι γρήγοροι, οι θυμωμένοι και οι Μάο-Μάο...

Οι γρήγοροι, οι θυμωμένοι και οι Μάο-Μάο...

Οι γρήγοροι, οι θυμωμένοι και οι Μάο-Μάο...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου έφθασε στο Λονδίνο και γράφει από εκεί για τις μεγάλες και ξεχωριστές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ και για να πάρει αποτέλεσμα από την Τσέλσι, αλλά και για να παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Λαϊκίζοντας ενόψει του αγώνα Τσέλσι-ΠΑΟΚ, θα μπορούσα να ξεκινήσω με το ότι... "ο ΠΑΟΚ έχει παράδοση στο Λονδίνο. Ο ΠΑΟΚ πάντα παίρνει αποτέλεσμα σε μεγάλα εκτός Ελλάδας παιχνίδια. Θα έχει και πολύ κόσμο ο ΠΑΟΚ στο Στάμφορντ Μπριτζ και αυτό θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα". Μακάρι να έπαιζαν "μπάλα" όλα αυτά τα στοιχεία.

Σε πιο ρεαλιστικό επίπεδο πρέπει να παραδεχθούμε δύο βασικά πράγματα:

-Η Τσέλσι είναι πολύ ανώτερη και είναι σαφώς πιο κοντά στη νίκη και σε αυτή την αναμέτρηση.

-Ο ΠΑΟΚ έχει λίγες πιθανότητες επιτυχίας στο Λονδίνο και ταυτόχρονα έχει λίγες πιθανότητες πρόκρισης στους 32 της διοργάνωσης. Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς, πάντα πρέπει να διεκδικείς τις ελπίδες σου, αλλά... έτσι όπως τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Βίντι με την οποία 180 λεπτά δεν έκανε φάση, η κατάσταση είναι δύσκολη.

Προσπαθώντας να βάλω στο μυαλό μου το ευνοϊκό σενάριο και κυρίως τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το όποιο αποτέλεσμα θέλει, δυσκολεύομαι να φανταστώ ένα οποιοδήποτε διάστημα κυριαρχίας της Ελληνικής ομάδας μέσα στο γήπεδο. Γίνεται να δούμε έστω 10-15-20 λεπτά με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει την κατοχή και τον ρυθμό; Θα είναι μία επιτυχία.

Άρα πάμε να κλέψουμε πράγματα. Και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι! Κι' αυτό ποδόσφαιρο είναι. Κι' αυτό χρειάζεται τρόπο, προετοιμασία, πλάνο, αλλά και μαγκιά για να το πετύχεις. Θέλει και τύχη. Στο κάτω-κάτω η Βίντι αυτό έκανε σε δύο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ας το κάνει και ο ΠΑΟΚ τώρα. Μπορεί;

Ναι μπορεί! Μας έχει αποδείξει και φέτος, ότι έχει και τέτοιες δυνατότητες. Έχει "κλέψει" αποτελέσματα σε έδρες όπου ο αντίπαλος έπαιξε καλύτερα.

Το ότι η Τσέλσι -μάλλον- θα παίξει με αναπληρωματικούς και αυτό ίσως... βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, είναι αστείο. Όποιον κι αν βάλει ο Σάρι, θα είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, θα τρέχει γρήγορα, θα σκέφτεται πολύ γρήγορα και θα έχει μεγαλύτερη αξία από τους παίκτες του Λουτσέσκου. Δυστυχώς, αυτοί θα είναι και πολύ θυμωμένοι μια και προχθές έχασαν για πρώτη φορά και αυτό το 3-1 από την Τότεναμ (θα μπορούσε να είναι και 5-1) τους πλήγωσε.

Ένα ευνοϊκό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα σχετίζεται με το ότι το ματς ξεκινάει αφού έχει τελειώσει η αναμέτρηση ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Βίντι. Όσο δύσκολο κι αν είναι το έργο των παικτών του Δικεφάλου, θα είναι χρήσιμο να μπουν στο γήπεδο γνωρίζοντας τι ακριβώς θέλουν για να μείνουν ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση. (Αν θέλουν κάτι γιατί αν οι Ούγγροι κερδίσουν, όλα τελειώνουν).

Πάμε λοιπόν να το "παλέψουμε", πάμε για να δώσουμε τη μάχη, πάμε και για να το διασκεδάσουμε αποκτώντας μεγάλες εμπειρίες και αν η μπάλα θέλει, σαφώς και μπορεί να γραφτεί άλλη μία χρυσή σελίδα στην Ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου.

* Έγιναν πολλά πέρυσι στο τέλος της χρονιάς. Ειπώθηκαν ακόμη περισσότερα. Τώρα που... γυρίζει, τώρα που ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει εντός και εκτός γηπέδου, τώρα που ο χρόνος δείχνει ποιος έχει διάρκεια και συνέπεια και ποιος μπορεί να παραμείνει ψηλά, ήρθε και η ώρα να θυμηθούμε αυτά περί... "Μάο Μάο". Μια προσπάθεια να προσβληθεί ένας ολόκληρος κόσμος που ΚΑΙ αυτή γύρισε μπούμερανγκ.

*Πειραιώτης διαιτητής στον αγώνα Λαμία-ΠΑΟΚ! Τσαμούρης! Χοντραίνει το παιχνίδι στο πρωτάθλημα! Ξέρετε βέβαια τι θα γίνονταν αν ορίζονταν Θεσσαλονικιός στον Ολυμπιακό; Όχι φυσικά ο Ζαχαριάδης που και προχθές ώς τέταρτος έκανε πώς δεν είδε τίποτα μετά το ντου στον Ευαγγέλου. Καλά οι φωστήρες της ΚΕΔ δεν είπαν ότι δεν θα ορίζονται δύο φορές στον ίδιο γύρο οι ίδιοι διαιτητές στις ίδιες ομάδες; Ο ορισμός είναι πολύ περίεργος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.