Οι τρομερές επιδόσεις του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη (infographic)

Οι τρομερές επιδόσεις του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη (infographic)

Οι τρομερές επιδόσεις του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη (infographic)

bet365

O ΠΑΟΚ βρίσκεται καθοδόν για την Ουγγαρία, εκεί όπου ο απέναντι στη Βίντι θα δώσει τον 40ο αγώνα του σε φάση ομίλων του Europa League. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο αγώνας εναντίον της Βίντι στην «Groupama Arena» το βράδυ της Πέμπτης (8/11) είναι ο 40ος στην ιστορία του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Το ταξίδι του «Δικεφάλου» άρχισε στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 και πάλι μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Τότε οι «ασπρόμαυροι», που προερχόντουσαν από την ιστορική πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ αλλά και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με Αστέρα και Ολυμπιακό Βόλου, είχαν βρεθεί στο Βέλγιο για το πρώτο παιχνίδι των ομίλων κόντρα στην Μπριζ.

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 61ο λεπτό με τον Καμερουνέζο Κουεμάχα, τον οποίο είχαμε γνωρίσει στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Άρη, αλλά στο 79ο λεπτό ισοφάρισε με κεφαλιά του Στέλιου Μαλεζά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αντρέ Βιεϊρίνια.

Μόνο δύο ομάδες, η Σάλτσμπουργκ και η Στεάουα Βουκουρεστίου έχουν δώσει περισσότερα παιχνίδια από τον ΠΑΟΚ σ' αυτή τη φάση του Europa League, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι οι εκτός έδρας επιδόσεις του «Δικεφάλου».

Οι ήττες του μακριά από τη Θεσσαλονίκη είναι μόλις τέσσερις και μόλις μία αυτή από την Κράσνονταρ (2-1) την σεζόν 2015-16 τον «πλήγωσε» και του στέρησε την πρόκριση. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από τη Βιγιαρεάλ (1-0 τη σεζόν 2010-11 στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο του), την Γκινγκάμπ (2-0 τη σεζόν 2014-15) και ακολούθησε η ήττα από την Καραμπάχ (2-0 τη σεζόν 2016-17).

Στα 19 εκτός έδρας ματς έχει απολογισμό: εννέα νίκες, έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες (σύνολο 33 βαθμούς), ενώ στους 20 εντός έδρας αγώνες ο απολογισμός είναι: επτά νίκες, οκτώ ισοπαλίες και πέντε ήττες (σύνολο 29 βαθμούς).

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους φετινούς αγώνες του στους ομίλους, όπου εκτός μετράει μία νίκη και εντός δύο ήττες (ΠΑΟΚ – Τσέλσι 0-1, ΠΑΟΚ – Βίντι 0-2).

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος δεν έχει ηττηθεί εκτός έδρας στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες του. Κέρδισε στη Βασιλεία (Βασιλεία – ΠΑΟΚ 0-3) και στο Μπορίσοφ (ΜΠΑΤΕ – ΠΑΟΚ 1-4), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος στη Μόσχα (Σπαρτάκ – ΠΑΟΚ 0-0) και στη Λισαβόνα (Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 0-0).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα