Μαρσέιγ - Λάτσιο 1-3

Gazzetta team
Μαρσέιγ - Λάτσιο 1-3

bet365

Η Λάτσιο ήταν εντυπωσιακή στο Βελοντρόμ, επικράτησε 3-1 της Μαρσέιγ κι έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Εξάρα η Σεβίλλη, πεντάρα η Βιγιαρεάλ, ήττα για τον Απόλλωνα.

7ος όμιλος
Ο Τοκό Εκαμπί βρέθηκε σε φοβερό βράδυ. Αφού βέβαια αρχικά πέταξε δύο τετ α τετ στον αντίπαλο πορτιέρο, άρχισε το προσωπικό σόου του. Ο Γάλλος φορ κέρασε δύο γκολ στους Φορνάλς (26') και Ράμπα (83'), ενώ ενδιάμεσα (30') το τελείωσε εκείνος. Η Βιγιαρεάλ γενικότερα έπαιξε εξαιρετικά και διέλυσε 5-0 τη Ραπίντ Βιέννης, με το αυτογκόλ του Μπάρατς (46') σε σουτ και πάλι του Εκαμπί και το πλασέ του Ζεράρ Μορένο (85'). Εστι πέρασε την αντίπαλό της και σε συνδυασμό με το 0-0 στο «Αϊμπροξ» μεταξύ Ρέιντζερ και Σπαρτάκ Μόσχας, έπιασε τους Σκωτσέζους στην κορυφή του 70υ ομίλου.

8ος Ομιλος
Σε εξαιρετικό μομέντουμ η Λάτσιο, συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών και με το διπλό στο Βελοντρόμ έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης! Οι Λατσιάλι ήταν ουσιαστικοί, επικράτησαν στη Γαλλία της Μαρσέιγ με 3-1 κι έφτασαν τις δυο νίκες στον όμιλο. Δυνατό ξεκίνημα για τους Ιταλούς και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Γουάλας. Η Μαρσέιγ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά η ομάδα του Ιντσάγκι ήταν ιδανικά στημένη. Μάλιστα, στο 59' ο Καϊσέδο βρέθηκε σε θέση βολής και με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-0. Ο Παγιέ στο 86' μείωσε σε 2-1, προσπάθησε να βάλει τους Μασσαλούς στο κόλπο, αλλά ο Μάρουσιτς στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 3-1.

Εξαιρετική η Αϊντραχτ συνέχισε το απόλυτο νικών, καθώς επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα στη Φρανκφούρτη. Οι Κύπριοι εμφανίστηκαν νωθροί στην κατάμεστη Κόμερζμπανκ Αρένα, δεν άντεξαν την πίεση και η οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0 χάρη στα τέρματα του Κόστιτς (13΄) και του Άλε (32΄). Οι Λεμεσιανοί με αυτή την ήττα παραμένουν στην τελευταία θέση του ομίλου με έναν βαθμό.

9ος όμιλος
Μεγάλη εμφάνιση έκανε η Γκενκ στην Πόλη και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου. Οι Βέλγοι ήταν εκπληκτικοί επιθετικά, σκόρπισαν την Μπεσίκτας με 4-2 και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σαμάτα, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (23’, 69’), με τον Λοβ να μειώνει σε 1-2 στο 74’, αλλά τους φιλοξενούμενους να απαντούν με άλλα δύο γκολ με τους Εντογκαλά (81’), Πιοτρόβσκι (83’). Το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να μειώσουν στο 86’ ξανά με τον Λοβ για το τελικό 2-4. Η Σάρπσμποργκ παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης, μένοντας στο 1-1 με την Μάλμε εντός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Βίντχαϊμ στο 79’, αλλά στο 87’ ο Χάλβορσεν είχε την απάντηση για τους γηπεδούχους, κάνοντας το τελικό 1-1.

10oς όμιλος
Ανοιχτά είναι τα πάντα στον 10ο όμιλο του Europa League για την πρόκριση, αφού υπάρχει πλέον τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με 6 βαθμούς. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η Σεβίλλη να νικήσει -ρίχνοντας μισή ντουζίνα γκολ- στην Ακισάρ και η Σταντάρ Λιέγης να επικρατήσει (2-1) της Κράσνονταρ, έχοντας για λυτρωτή στο 93' τον Κύπριο Κωνσταντίνο Λαΐφη! Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, στο Σαντσέθ Πιθχουάν η Σεβίλλη δε συνάντησε την παραμικρή δυσκολία κόντρα στην Ακισάρ, την οποία διέσυρε με 6-0. Η διαφορά δυναμικότητας, άλλωστε, είναι πολύ μεγάλη και φάνηκε από νωρίς, αφού στο 7' ο Μέσα έκανε το 1-0 και στο 9' έγινε το 2-0 με το πέναλτι του Σαράμπια, για να βγει το ημίχρονο με το σκορ στο 3-0 μετά το αυτογκόλ του Λούκατς στο 35'. Το μόνο που είχε ενδιαφέρον στο παιχνίδι ήταν αν θα συνέχιζε ή θα σταματούσαν οι Ανδαλουσιανοί και τελικά επέλεξαν το πρώτο, βάζοντας άλλα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος: Στο 50' το 4-0 ο Μουριέλ, στο 60' το 5-0 ο Πρόμες, στο 67' το 6-0 ο Μερκάδο και πάλι καλά που πάτησαν φρένο κάπου εκεί οι Ισπανοί γιατί οι Τούρκοι θα περνούσαν στην ιστορία... Την ίδια ώρα, στο Βέλγιο, η Κράσνονταρ έκανε το 0-1 στο 39' με το γκολ του Αρι, βάζοντας δύσκολα στη Σταντάρ Λιέγης. Οι γηπεδούχοι, όμως, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάνε κι αυτοί στους έξι βαθμούς, έχοντας ως σύμμαχο και την τύχη. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47', ο Εμοντ με ένα τρομερό σουτ από μακριά έκανε το 1-1 και στη συνέχεια η Κράσνονταρ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Και αφού δεν έκανε το 1-2, η τιμωρία της ήταν το 2-1 για τη Σταντάρ από την ωραία γυριστή κεφαλιά του Λαΐφη στο 93' μετά την εκτέλεση κόρνερ!

11ος όμιλος
Μεγάλο διπλό στην Γαλλία έκανε η Ντινάμο Κιέβου, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στον όμιλο. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν της Ρεν με γκολάρα του Κετζιόρα στο 21’, αλλά στο 40’ ο Γκρενιέ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 84’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Σέπελεβ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά στο 89’ ο Μπουγιάλσκι σκόραρε από δύσκολη γωνία για το τελικό 1-2. Η Αστανά συνεχίζει την αήττητη πορεία της, καθώς έφυγε με ισοπαλία 1-1 από την Τσεχία με την Γιάμπλονετς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ποβατζάνετς στο 4’, αλλά στο 11’ ο Πέδρο Ενρίκε ισοφάρισε με κεφαλιά από κοντά. Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα 79’.

Δείτε εδώ τι έγινε στα ματς των 19.55

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 22:00
Μπεσίκτας – Γκενκ 2-4
Τσέλσι – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 3-1
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Απόλλων Λεμεσού 2-0
Γιάμπλονετς – Αστανά 1-1
Μαρσέιγ – Λάτσιο 1-3
ΠΑΟΚ – Βίντι 0-2
Ρέιντζερς – Σπαρτάκ Μόσχας 0-0
Ρεν – Ντιναμό Κιέβου 1-2
Σάπρσμποργκ – Μάλμε 1-1
Σεβίλλη – Ακισάρ 6-0
Σταντάρ Λιέγης – Κρασνοντάρ 2-1
Βιγιαρεάλ – Ραπίντ Βιέννης 5-0

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες των ομίλων του Europa League

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα