Ο Μαρτίνς κυνηγάει το πρώτο του διπλό (και την πρώτη πρόκριση) στη φάση των ομίλων

Ο Μαρτίνς κυνηγάει το πρώτο του διπλό (και την πρώτη πρόκριση) στη φάση των ομίλων

Ο Μαρτίνς κυνηγάει το πρώτο του διπλό (και την πρώτη πρόκριση) στη φάση των ομίλων

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta όλο το ρεκόρ που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάνοντας και τις σχετικές διαπιστώσεις.

Μπαρτσελόνα – Ιντερ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός είναι η τέταρτη ομάδα με την οποία ο Πέδρο Μαρτίνς παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι τρεις προηγούμενες ήταν πορτογαλικές, από τις λεγόμενες μικρομεσαίες, η Μαρίτιμο, η Ρίο Άβε κι η Γκιμαράες.

Επιχειρώντας μία ανάλυση των αποτελεσμάτων του Μαρτίνς στην Ευρώπη και κάνοντας μία σύγκριση, μπορείς να πεις ότι μέχρι στιγμής και σε γενικές γραμμές ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει με τον Ολυμπιακό, πάντοτε έως τώρα, περίπου ό,τι είχε κάνει με τις ομάδες από την πατρίδα του.

Τι εννοώ;

Πρώτον, πάντοτε περνάει από τη φάση των προκριματικών και παίζει άρα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Δεύτερον, είναι δυνατός στους εντός έδρας αγώνες του, όπου σε ένα σύνολο 16 παιχνιδιών έχει μόλις μία ήττα (από την Ντινάμο Κιέβου) και στα υπόλοιπα 15 έχει εφτά νίκες κι οκτώ ισοπαλίες. Ειδικά στη φάση των ομίλων έχει τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και την ήττα από τους Ουκρανούς.

Τρίτον, είναι λιγότερο δυνατός στους εκτός έδρας αγώνες, έχοντας σε 16 παιχνίδια τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες, με τα καλά αποτελέσματα να είναι στα προκριματικά.

Τέταρτον, αγνοεί το διπλό στη φάση των ομίλων, έχοντας σε δέκα παιχνίδια την αρνητική επίδοση με εννιά ήττες και μόλις μία ισοπαλία (στη Νιούκαστλ).

Πέμπτον, και με τις τρεις ομάδες της Πορτογαλίας είχε αποκλεισμούς από τη φάση των ομίλων, τερματίζοντας μία φορά τρίτος (όπως είναι τώρα τρίτος με τον Ολυμπιακό) και δύο φορές τέταρτος στη βαθμολογία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Μαρτίνς στην Ευρώπη (πρώτα σκορ τα εντός έδρας)

2018 Ολυμπιακός. Προκριματικά, με Λουκέρνη 4-0 και 3-1, με Μπέρνλι 3-1 κι 1-1. Φάση ομίλων με Μπέτις 0-0 μέσα και Μίλαν 1-3 έξω.

2017 Γκιμαράες. Προκριματικά, δεν έπαιξε. Φάση ομίλων, με Κόνιασπορ 1-1 κι 1-2, Μαρσέϊγ 1-0 κι 1-2, Σάλτσμπουργκ 1-1 και 0-3

2014 Ρίο Άβε. Προκριματικά, με Γκέτεμποργκ 0-0 κι 1-0, Έλφσμποργκ 1-0 κι 1-2. Φάση ομίλων με Άαλμποργκ 2-0 και 0-1, Στεάουα 2-2 κι 1-2, Ντινάμο Κιέβου 0-3 και 0-2

2012 Μαρίτιμο. Προκριματικά, με Αστέρα Τρίπολης 0-0 κι 1-1, Ντίλα Γεωργίας 1-0 και 2-0. Φάση ομίλων με Κλαμπ Μπριζ 2-1 και 0-2, Μπορντό 1-1 και 0-1, Νιούκαστλ 0-0 κι 1-1

Μία άλλη διαπίστωση που πρέπει να γίνει: ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει πολύ διαφορετική δυναμική από τις τρεις πρώην ομάδες του Μαρτίνς στην Ευρώπη, αλλά φέτος είχε και πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους σε σχέση με τις αντιπάλους των Γκιμαράες, Ρίο Αβε και Μαρίτιμο στις συγκεκριμένες τρεις σεζόν με τον Πέδρο στον πάγκο, και δη τόσο σε επίπεδο προκριματικών, όσο και σε επίπεδο της φάσης των ομίλων.

Έστω με αυτή την αντικειμενική δυσκολία, της παρουσίας των Μίλαν και Μπέτις, ο Μαρτίνς σίγουρα θέλει να κυνηγήσει τώρα με τον Ολυμπιακό την πρώτη του πρόκριση από φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ. Για να έχει, όμως, πιθανότητες τουλάχιστον να τη διεκδικήσει ως το τέλος, υπάρχει μία προϋπόθεση: να κάνει αύριο στο Λουξεμβούργο το πρώτο του διπλό στη φάση των ομίλων.

Θεωρητικά η Ντουντελάνζ είναι η λιγότερο δύσκολη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ο Πορτογάλος τεχνικός στην παρουσία του στη διοργάνωση στη φάση των ομίλων, αν δούμε ότι έχει παίξει στο Μιλάνο, στη Μαρσέϊγ, στο Κίεβο, στο Σάλτσμπουργκ, στο Νιούκαστλ, στο Μπορντό, στην Μπριζ, στην Στεάουα, στην Κόνιασπορ, στην Άαλμποργκ.

Αλλά επιτρέψτε μου να διατυπώσω την άποψη ότι η φετινή Ντουντελάνζ είναι μία πραγματικά παρά πολύ επικίνδυνη ομάδα για κάθε αντίπαλο, πόσο δε μάλλον για έναν Ολυμπιακό που βρίσκεται σε μία διαδικασία δημιουργίας μίας εντελώς καινούργιας ομάδας.

Μακάρι να μην επιβεβαιωθεί κι αύριο αυτή η άποψη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.