Σπουδαία επιτυχία του Ολυμπιακού αυτή η πρόκριση!

Σπουδαία επιτυχία του Ολυμπιακού αυτή η πρόκριση!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την δύσκολη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αννόβερο - Ντόρτμουντ! Με υψηλές αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Να γράψω ότι μου άρεσε χθες ο Ολυμπιακός, ψέμα θα είναι.

Αγωνιούσα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ακόμη και στα τελευταία δέκα λεπτά! Με το που έγινε δηλαδή το 1-1 στο 85’. Ποιος μου λέει ότι δεν θα έμπαινε ένα γκολ στο 88’ και θα γινόταν κόλαση από την Μπέρνλεϊ για να πήγαινε το ματς στην παράταση με ένα γκολ ακόμη; Στην παράταση δεν είχαν κάνει δύο προκρίσεις οι Άγγλοι με την Αμπερντίν και την Μπασάκσεχιρ;…

Αγωνιούσα και πριν το παιχνίδι και βέβαια μέσα στο παιχνίδι, πολύ απλά γιατί ήξερα. Ήξερα ότι θα υπέφερε μέσα στην Αγγλία. Το είχα γράψει από πριν, όσο γινόταν πιο ξεκάθαρα. Η Αγγλία ποτέ δεν ήταν εύκολη για καμία ελληνική ομάδα, πόσο δε μάλλον για τον Ολυμπιακό, με τέτοιο κακό ιστορικό. Θα μου πεις η Μπέρνλεϊ δεν είναι θηρίο σαν τις έξι σημαντικές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Ναι, αλλά είναι Πρέμιερ Λιγκ. Κι είναι και ομάδα δουλεμένη χρόνια από τον ίδιο προπονητή, με τους ίδιους παίκτες, την στιγμή που ο Ολυμπιακός τώρα φτιάχνει τη νέα ομάδα του, αλλάζοντας την εκ βάθρων σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος για την πρόκριση του Ολυμπιακού. Και τη θεωρώ και σπουδαία επιτυχία. Καταφέρνει χτίζοντας μία εντελώς καινούργια ομάδα, να συνεχίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας κληρωθεί πρώτα με την 3η του περασμένου ελβετικού πρωταθλήματος (Λουκέρνη), το οποίο είναι πάνω από το ελληνικό στο ranking της UEFA και, κυρίως, με την 7η του περασμένου αγγλικού πρωταθλήματος, έχοντας ίσως τις πιο δύσκολες κληρώσεις και στα δύο προκριματικά, παρότι ήταν ο σύλλογος με την υψηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη της UEFA κι άρα πιο ισχυρός από τους ισχυρούς! Πρώτη φορά περνάει αγγλική ομάδα ο Ολυμπιακός. Έγραψε ιστορία! Ναι, δεν την βρήκε στα πάνω της την Μπέρνλεϊ, βάσει του ξεκινήματος που έχει κάνει στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ας σκεφθούμε ότι την έπαιξε ενώ ή ίδια είχε στα πόδια της πέντε προκριματικά ευρωπαϊκά παιχνίδια και τρία αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ ο Ολυμπιακός τρία προκριματικά ευρωπαϊκά και ένα πρωταθλήματος… Να υπενθυμίσω δε ότι η Μπέρνλεϊ μόλις πριν 15 ημέρες είχε αποκλείσει την Μπασάκσεχιρ, που και πέρσι και πρόπερσι διεκδίκησε στα ίσα το πρωτάθλημα Τουρκίας μέχρι την τελευταία αγωνιστική με την Μπεσίκτας και την Γαλατασαράϊ αντίστοιχα.

Κι επιπλέον είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους ο Ολυμπιακός έκανε μία πρόκριση σε διπλά νοκ άουτ παιχνίδια με ισοπαλία εκτός έδρας. Θα επιβεβαιωνόμουν 1000% με τον χθεσινό μου τίτλο, αν κρατούσε το γκολ του Ποντένσε στο 83’, αλλά αυτό το 1-1 είναι το πρώτο εκτός έδρας Χ με το οποίο περνάει ο Ολυμπιακός μετά το 1989!!! Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να παίρνει προκρίσεις και με ισοπαλίες μακριά από το σπίτι του. Το ίδιο θα έλεγα κι αν έχανα 1-2 η, 0-1 η, και 2-4!!! Να μάθει να περνάει και με ήττες. Κι οι γλυκιές ήττες πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα!

Είχε τύχη ο Ολυμπιακός χθες. Ασφαλώς και είχε-άλλωστε, η θεά τύχη του χρωστάει πολλές τέτοιες βραδιές ακόμη, τόσες φορές που του έχει γυρίσει την πλάτη στο παρελθόν... Οι Άγγλοι είχαν ευκαιρίες για να κάνουν σκορ πρόκρισης. Τι να λέμε τώρα. Εφτά ευκαιρίες είναι αυτές που λέμε για γκολ, μαζί με το μακρινό, αλλά φαρμακερό σουτ που έβγαλε ο (κακός σε αρκετές εξόδους του) Γιαννιώτης. Κι ο Ολυμπιακός απείλησε, αλλά καθαρές ευκαιρίες είχε δύο, και τις δύο με τον Ποντένσε-έκανε τη μία γκολ, οπότε το ποσοστό ήταν καλό, των Άγγλων δεν ήταν. Παρεμπιπτόντως, πολύ καλό και ότι έσπασε την γκίνια του στο θέμα γκολ ο Πορτογάλος, για να αποκτήσει κι άλλη ψυχολογία.

Γιατί δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός; Γιατί πολύ απλά οι Άγγλοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ο Ολυμπιακός όποτε έβαλε την μπάλα χάμω, με τον Φορτούνη και τον Ποντένσε, αλλά και τον Λάζαρο και τον Τσιμίκα, τον Μπουχαλάκη και τον Γκερέρο, ήταν όχι απλά καλός, αλλά κι επικίνδυνος. Μόνο που δεν το έκανε όσο συχνά έπρεπε. Γιατί δεν τον άφησαν οι Άγγλοι, με αυτό το πολύ ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού, δηλαδή πίεση συνεχής για να κλέβουν μπάλες και κυρίως βαθιές μπαλιές και μάχες στον αέρα. Όταν ο αντίπαλος εκτελεί…50 στημένα, βάζοντας την μπάλα στην περιοχή σου, ακόμη και στα φάουλ που εκτελεί ο γκολκίπερ 70 μέτρα μακριά από την εστία σου κι οι Άγγλοι

Δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Και κάπου αρχίζεις και δεν μπορείς να κρατήσεις μπάλα, κάνεις λάθη και χάνεις προσωπικές μονομαχίες παίζοντας συνεχώς «ξύλο». Έχεις και το 3-1 του πρώτου αγώνα και κοιτάς να το υπερασπιστείς, περνάει η ώρα και μένει το 0-0 που σε ευνοεί…Όποιος είχε αξιολογήσει σωστά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη την περασμένη Πέμπτη και δεν είχε σταθεί μόνο στο τελικό 3-1, θα είχε αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός θα είχε χθες προβλήματα. Στο α΄ ημίχρονο του πρώτου αγώνα και τότε οι Άγγλοι είχαν επιβάλλει το δικό τους παιχνίδι, για τουλάχιστον 30 λεπτά. Κι είχαν γίνει επικίνδυνοι, έχοντας επιπλέον κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία τους…Και ίσως θα είχε ακόμη πιο μεγάλα θέματα ο Ολυμπιακός εάν η Μπέρνλεϊ δεν έπαιζε και στα δύο ματς με μόνο τέσσερις κάθε φορά βασικούς της από την ενδεκάδα που κατεβάζει στο πρωτάθλημα…

Η ουσία είναι ότι ο στόχος επιτεύχθηκε: ο Ολυμπιακός για 8η συνεχόμενη σεζόν θα παίξει στους ομίλους μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε ένα καλοκαίρι που άλλαξε τα πάντα στην ομάδα του. Η πρόκριση είναι μεγάλη δουλειά για το γόητρο του (σκεφθείτε να έβλεπε από τον καναπέ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ όλο το φθινόπωρο…), αλλά και για το μέλλον του στην Ευρώπη, αφού πρέπει να παίρνει βαθμούς για να διατηρηθεί ψηλά στο ranking της UEFA. Και βέβαια δεν τον…χαλάνε κιόλας να πάρει και κανένα δεκάρικο εκατομμύριο από τα μπόνους της UEFA…

Η δουλειά έγινε. Κι έγινε και με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, στην οποία έφαγες το γκολ στο 85’. Καλά ξεκίνησε η σεζόν. Αυτό μετράει.

Άσχετο: φαντάσου να έρθει καμία Σπόρτινγκ στην κλήρωση-Ποντένσε. Η, Μαρσέϊγ-Μήτρογλου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.