Το χθεσινό της ΑΕΚ δείχνει ότι μόνο…απλό δεν θα είναι του Ολυμπιακού

Το χθεσινό της ΑΕΚ δείχνει ότι μόνο…απλό δεν θα είναι του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta τη ρεβάνς του Ολυμπιακού, με αφορμή τη ρεβάνς της ΑΕΚ…

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Μία σωστή ανάγνωση του χθεσινού παιχνιδιού της ΑΕΚ εναντίον της Βίντι, νομίζω ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό ενόψει του δικού του, αυριανού αγώνα με την Μπέρνλεϊ.

Διότι πολύ απλά αποδείχθηκε ότι ούτε «σκορ ασφαλείας» υπάρχουν στα Κύπελλα Ευρώπης, ούτε καν μέσα στο ίδιο το παιχνίδι μπορείς να χαλαρώσεις ακόμη κι αν έχεις δύο γκολ διαφορά…Γιατί η ΑΕΚ χθες έως το 56’ του παιχνιδιού της ήταν 3-1 μπροστά στο συνολικό σκορ (όπως ξεκινάει αύριο ο Ολυμπιακός στο δικό του παιχνίδι). Κι όπως είδαμε το πιο πιθανό βάσει των ευκαιριών από το 1-1 των Ούγγρων στο 57’ έως το 97’, που σφύριξε τη λήξη ο διαιτητής, ήταν να περνούσε η Βίντι, αφού απείλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές την εστία του Μπάρκα, ο οποίος χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Παρεμπιπτόντως, ασφαλώς κι είναι τεράστια επιτυχία της ΑΕΚ που μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζοντας αήττητη από πέρσι στην Ευρώπη. Κι η επιτυχία γίνεται ακόμη πιο σημαντική, αν παρατηρήσει κανείς ότι σε τέσσερα παιχνίδια (με Σέλτικ και Βίντι) δημιούργησε ελάχιστο αριθμό καθαρών ευκαιριών, καταφέρνοντας να τις αξιοποιήσει σε…τρομακτικό ποσοστό. Ειδικά χθες, που έπαιξε καλά μόνο στο πρώτο 20λεπτο, δεν νομίζω να είχε καν κλασική ευκαιρία σε όλο το ματς κι ακόμη και το γκολ προήλθε από ένα πέναλτι (;) από το πουθενά. Όμως, η πρόκριση της ΑΕΚ και γενικά οι προκρίσεις της ΑΕΚ έρχονται γιατί ακριβώς μπορεί και κατορθώνει να μην χάνει τα παιχνίδια της, ανεξάρτητα από το πόσο ελκυστικό είναι το ποδόσφαιρο που παίζει. Κι όταν δεν χάνεις, είσαι πάντα πιο κοντά στον στόχο.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός έχει φέρει κι αυτός ένα καλό σκορ από το πρώτο ματς, όπως είχε η ΑΕΚ το 2-1 στην Ουγγαρία. Γιατί το 3-1 σημαίνει ότι για να αποκλειστείς πρέπει να χάσεις 0-2, όπως έπρεπε να χάσει κι η ΑΕΚ 0-2. Κι όλοι λέμε, ένα γκολ να βάλουμε και τελειώσαμε, αφού οι Άγγλοι για να περάσουν πρέπει να πετύχουν τέσσερα. Δεν αμφιβάλω κι εγώ πως ένα γκολ στην Αγγλία μπορεί να αποδειχθεί χρυσό, αλλά επί της ουσίας νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει προετοιμασμένος για μία μάχη τουλάχιστον 90 λεπτών! Για τίποτα λιγότερο. Ούτε το ένα γκολ σε εξασφαλίζει στο ποδόσφαιρο, ούτε τίποτα, αφού μέσα σε ένα παιχνίδι όλα είναι ανοιχτά, όπως το είδαμε και χθες στο ΟΑΚΑ.

Θα πει κάποιος, άλλη εμπειρία και δυναμική έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη κι άλλη η ΑΕΚ. Βεβαίως, μόνο που άλλο Βίντι Ουγγαρίας κι άλλο Μπέρνλεϊ, 7η στην Πρέμιερ Λιγκ τον Μάϊο…Μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία: ο Ολυμπιακός μπορεί να υποφέρει αύριο. Αγγλία είναι. Και δη ομάδα περίεργη, που αρχίζει τις σέντρες για τα ντερέκια της και άντε μετά να βγάλεις άκρη. Στο πρωτάθλημα και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές σκόραρε από κόρνερ…

Λέμε εμείς να κάνουμε ένα γκολ στην αρχή και τελειώσαμε. Μόνο που το ίδιο λένε κι οι Άγγλοι! Να βάλουν ένα γκολ στην αρχή και μετά να γίνει κόλαση το ματς και να θέλουν άλλο ένα για να περάσουν αυτοί. Και να θυμίσω ότι και τις δύο άλλες προκρίσεις τους τις πήραν με τη ρεβάνς στο σπίτι τους και στην παράταση! Και με την Αμπερντίν 3-1 (1-1 το πρώτο ματς, αλλά και το 90λεπτο της ρεβάνς) και με την Μπασάκσεχιρ 1-0 (0-0 το πρώτο ματς, αλλά και το 90λεπτο της ρεβάνς). Άρα, είναι ομάδα που παλεύει «άσχημα» τα παιχνίδια της, ποντάροντας και στις περισσότερες δυνάμεις που η ίδια έχει.

Το 3-1 μπορεί να είναι καλό σκορ, όμως μπορεί να μην λέει και τίποτα! Και γκολ να έχεις βάλει και να κρατάς το 1-1 ως το 80’, μπορεί να σου βάλουν ένα γκολ και στο τελευταίο τέταρτο να γίνει το έλα να δεις (φτου φτου φτου μακριά από μας). Ούτε το 3-1 του πρώτου αγώνα, ούτε κι αν σκοράρεις στη ρεβάνς σε διασφαλίζει! Θα χρειαστεί να ματώσεις έως το τελευταίο λεπτό και μακάρι να βγω λάθος και να γίνει άνετα κι ωραία πρόκριση όπως στη Λουκέρνη.

Αν και για να είμαι ειλικρινής, το μοναδικό πράγμα που προσωπικά με ενδιαφέρει είναι η πρόκριση κι όχι ο τρόπος. Μπορείς να χάσεις με 4-2; Πέρασες! Αυτό μετράει.

Μόνο που χρειάζεσαι και λίγη τύχη σε τέτοιο επίπεδο, όπου τα πάντα συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Γιατί μαγκιά είναι της ΑΕΚ που μπήκε στους ομίλους και μαγκιά θα είναι και του ΠΑΟΚ αν μπει κι αυτός. Όμως, θέλετε λίγο να θυμηθούμε;

ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1 σουτ των Σκοτσέζων ξυστά άουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα!…

Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 1-1 σουτ των Πορτογάλων ξυστά άουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα!…

ΑΕΚ-Βίντι 1-1 σουτ των Ούγγρων λίγο άουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα!…

Ένα από τα δύο σουτ να πήγαινε μέσα η ΑΕΚ δεν θα ήταν τώρα στους ομίλους. Όπως κι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε σήμερα να κερδίσει στην Τούμπα, ενώ τώρα του είναι αρκετό να μη χάσει…

Όλα αυτά, με την προσδοκία και την πίστη ότι εκείνο το σουτ, επίσης ξυστά άουτ του Γκερέρο στο Καραϊσκάκη, δεν θα το θυμηθούμε αύριο τη νύχτα. Αλλά επαναλαμβάνω, για να μην το θυμηθούμε και οι 14 παίκτες που θα παίξουν πρέπει να είναι έτοιμοι να "σκιστούν" για την ομάδα τους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.