Τι κρατά και τι αφήνει ο Αστέρας

Γιώργος Ντυμένος
Τι κρατά και τι αφήνει ο Αστέρας

bet365

Για τους Αρκάδες έληξε άδοξα η φετινή τους ευρωπαϊκή περιπέτεια και ας δούμε τι... έμεινε από αυτή
Αδοξα ολοκληρώθηκε η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Αστέρα, καθώς έμεινε εκτός από τη Χιμπέρνιαν αν και άξιζε να προκριθεί. Πάντως ναι μεν ήταν στους δυνατούς, αλλά ας μην ξεχνάμε πως απέναντί του είχε τους Κυπελλούχους Σκωτίας, με παίκτες που υπάρχουν προσφορές για χάρη τους πάνω από 2,5 χαρτιά (π.χ. Μακ Γκιν), που κάνει μεταγραφές κοντά στο μίριο (π.χ. Κάμπερι) και αρκετοί από αυτούς είναι εν ενεργεία διεθνείς (π.χ. Μακ Γκιν, Αμπρόουζ, Σλίβκα, Μπογκντάν). Ετσι μόνο εύκολη αποστολή δεν τον περίμενη, αφού η σκωτσέζικη σχολή ποδοσφαίρου ναι μεν δεν είναι top class, αλλά διαθέτει βρετανικές επιρροές και δεν περνά σε δεύτερη μοίρα.
Ας δούμε λοιπόν τι κρατά και τι πρέπει να αφήσουν οι Αρκάδες από τα δύο παιχνίδια τους με τους «πράσινους», ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και των άλλων επίσημων υποχρεώσεών τους στο πρωτάθλημα.
ΚΡΑΤΑ
*Την εικόνα του δεύτερου αγώνα και κυρίως την εμφάνιση μετά την ανάπαυλα, όπου με 10 παίκτες έβγαλε 10 τελικές, εκ των οποίων οι 5 ήταν καθαρές φάσεις για γκολ (ουσιαστικά είναι 6, καθώς το στο τετ α τετ του Δουβίκα δεν υπήρξε τελική). Ως συνέχει αυτού τον «χαρακτήρα» που έδειξαν ως ομάδα.
*Το «διάβασμα» από τον πάγκο. Ο Παντελίδης στο Ιστερ Ρόουντ για 60 με 65 λεπτά που «άντεχε» ο Αστέρας να παίξει σε φουλ ρυθμούς, αλλά κυρίως χθες, έκανε «ματ» στον Λένον. Η Χιμπέρνιαν στα δύο ματς έκανε παιχνίδι και έβγαλε φάσεις, μόνο όταν οι Αρκάδες έμειναν από δυνάμεις (π.χ. στο φινάλε της χθεσινής αναμέτρησης, όταν οι γηπεδούχοι είχαν βγει μπροστά και δεν είχαν αναπνοές να καλύψουν τις κόντρα αντεπιθέσεις που δέχθηκαν).
*Την παρουσία δύο παιδιών που ουσιαστικά πέρσι πήραν χρόνο συμμετοχής, των Κυριακόπουλο, Κώτσιρα. Αμφότεροι άφησαν πολλές υποσχέσεις.
ΑΦΗΝΕΙ
*Οκ, ο Μπογκντάν έκανε χθες το ματς της ζωής του και στην μπάλα υπάρχει πάντα ο παράγοντας τύχη. Ομως σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια είναι «καμπανάκι» όταν «πετάς» τόσες πολλές ευκαιρίες. Πόσο μάλλον όταν και πέρσι είχε παρουσιαστεί ανάλογο φαινόμενο και από κάποιο σημείο και μετά σκόραραν λίγοι παίκτες (π.χ. Μανιάς).
*Για κάποιον ανεξήγητο ρόλο υπήρχαν πολλά νεύρα. Σε 180 λεπτά χωρίς τις καθυστερήσεις οι Αρκάδες δέχθηκαν δύο κόκκινες και έξι κίτρινες, αριθμός πάρα πολύ μεγάλος. Τα νεύρα δεν βοηθάνε ώστε να υπάρχει «καθαρό» μυαλό.
*Ο Αστέρας έκανε το καλοκαίρι 10 μεταγραφές, αλλά λόγω προβλημάτων που υπήρξαν, μόλις δύο έπαιξαν τόσο στο Εδιμβούργο όσο και στην Τρίπολη, οι Μπελόκ, Ρόλε, αν και ο δεύτερος σε αμφότερα τα παιχνίδια ήρθε από τον πάγκο. Ο πρώτος και ο Βαλιέντε ήταν οι μόνοι που ξεκίνησαν βασικοί έστω μία φορά και όλοι οι «καινούργιοι» μέτρησαν αθροιστικά σε Ιστερ Ρόουντ και Τρίπολη μόλις 262 λεπτά συμμετοχής. Ουσιαστικά είδαμε τον περσινό Αστέρα.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα