Ντινάμο Μπρεστ - Ατρόμητος 4-3

Ντινάμο Μπρεστ - Ατρόμητος 4-3

Νίκος Μαρούδας
Ντινάμο Μπρεστ - Ατρόμητος 4-3

bet365

Το «φάντασμα» του Ατρομήτου βρέθηκε πίσω με 4-0 από την Ντιναμό Μπρεστ. Τελικά το γκολ του Μανούσου και τα... δώρα των γηπεδούχων λειτούργησαν ως ξυπνητήρι και η «γλυκιά ήττα» (4-3) κάνει την πρόκριση εφικτό στόχο στην ρεβάνς του Περιστερίου! Γκολάρα από τον Κουλούρη. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, αποστολή: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ

Ούτε ο ίδιος ο Μαραντόνα δεν μπορεί να αποκλείσει πλέον τον Ατρόμητο! Οι Περιστεριώτες, σε ένα από τα χειρότερά τους βράδια επί Κάναντι, καταφέρνουν κι από το 4-0 του 74', να γυρίσουν στην Αθήνα με ήττα 4-3 που του δίνει πλέον τεράστιες ελπίδες για πρόκριση, καθώς χρειάζονται μόλις ένα τέρμα.

Μανούσος, Κουλούρης, αυτογκόλ του Βεριτίλο και Κουλούρης, έβαλαν τον Ατρόμητο και πάλι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και λίγο έλειψε ο τελευταίος στο φινάλε να κάνει και το 4-4! Εξαιρετικό ματς από τον νεαρό Νάτσο και στα 90 λεπτά.

4-2-3-1 από τον Κάναντι

Με το γνωστό του 4-2-3-1 παρέταξε ο Νταμίρ Κάναντι τον Ατρόμητο. Ο Μίρκοβιτς βρέθηκε στο τέρμα, οι Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ενώ αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μάντσον και Μπουσουλάτζιτς. Δεκάρι ο Βασιλακάκης, δεξιά ο Μανούσος, αριστερά ο Μπρούνο και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κουλούρης.

Παιδικά λάθη και 2-0 σε ένα τέταρτο

Το χειρότερο ξεκίνημα επί Νταμίρ Κάναντι έκανε ο Ατρόμητος στο παιχνίδι με την Ντινάμο στο Μπρεστ. Οι Περιστεριώτες, έκαναν πάρα πολλά αβίαστα λάθη και πριν καλά καλά το καταλάβουν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Μόλις στο 5', ο Ρισβάνης έκανε λάθος πάσα, ο Οσουτσούκου έκλεψε και ο Χατζηισαΐας τελευταία στιγμή τον πρόλαβε και με προβολή παραχώρησε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό, ο Φιλίποβιτς έπιασε την άμυνα του Ατρόμητου στον ύπνο και από το δεύτερο δοκάρι με πλασέ έκανε το 1-0.

Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα όμως για την ελληνική ομάδα... Στο 13ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Φερέιρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μάντσον και ο Ισπανός ρέφερι σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαβίτσκι, ο οποίος κέρδισε τον Μίρκοβιτς κι έγραψε το 2-0 σοκάροντας για τα καλά τον Ατρόμητο ο οποίος πλέον έπρεπε να βγει μπροστά και να τα παίξει όλα για όλα...

Σε... άλλο γήπεδο μέχρι το 35' ο Ατρόμητος

Η συνέχεια ήταν το ίδιο άσχημη για τον Ατρόμητο, ο οποίος συνέχιζε να βρίσκεται ουσιαστικά εκτός γηπέδου! Στο 22' και στο 24' δύο σουτ του Φαγιέ από πλάγια θέση έφυγαν κόρνερ κι άουτ αντίστοιχα με τους Περιστεριώτες να συνεχίζουν να μην πατάνε καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο...

Από το 35' κι έπειτα η ελληνική ομάδα κάπως μπόρεσε να κρατήσει λίγο παραπάνω μπάλα στα πόδια της, κάτι που δεν είχε κάνει στιγμή μέχρι τότε, και να έχει κάποιες υποψίες ευκαιριών. Μία εξ αυτών στο 37', ο Μπρούνο που πλέον είχε περάσει δεξιά, βρέθηκε απέναντι στο Παβλιτσένκο αλλά τελείωσε την φάση από αρκετά μακριά με... τσαφ.

Στο 43' λίγο έλειψε να έχουμε και το 3-0 για την Ντινάμο! Μετά από ανάπτυξη από τα δεξιά, ο Ρισβάνης δεν έδιωξε σωστά στρώνοντας ουσιαστικά την μπάλα στον Κομπλένκο που ευτυχώς για τον Έλληνα αμυντικό και την ομάδα του έκανε κακό πλασέ και ο Μίρκοβιτς έσωσε.

Το πρώτο μέρος έκλεισε, με τον Κουλούρη την τελευταία στιγμή να μην προλαβαίνει να σουτάρει μέσα από την περιοχή, με τον Βερετίλο να απομακρύνει με προβολή.

Στο ίδιο έργο θεατές...

Ο Κάναντι μπορεί να γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, αλλά η εικόνα του Ατρόμητου δεν έδειχνε να αλλάζει. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με παιδικό λάθος στο κέντρο από τον Μάντσον, αλλά δεν έφερε τελικώς πρόβλημα στην άμυνα της ομάδας του. Στη συνέχεια έγινε μια προσπάθεια για να γίνουν πιο επιθετικοί μπροστά οι Περιστεριώτες, χωρίς αποτέλεσμα και ήρθαν ακόμα δύο γκολ για την Ντινάμο...

Αφού πρώτα στο 53' ο Κάργας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, στην επόμενη φάση όμως και πάλι η άμυνα του Ατρόμητου δεν έδιωξε ποτέ, με τον Σαβίτσκι από το ύψος του πέναλτι στο 61' να κάνει το 3-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γαρουφαλιάς με ένα σουτ έξω από την περιοχή απείλησε, με τον Παβλιτσένκο να απομακρύνει σε κόρνερ και στο 68' να έρχεται και το τέταρτο τέρμα της Ντινάμο. Η άμυνα του Ατρόμητου και πάλι ήταν... αλλού, δεν απομάκρυνε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Σαβίτσκι που με σουτ έκανε το 4-1 και σημείωσε χατ τρικ.

«Ξύπνησε» πήρε τα δώρα και έκανε το απίθανο...

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ατρόμητος θα έχει ένα... μαύρο βράδυ και θα μείνει ουσιαστικά εκτός συνέχειας από το πρώτο κι όλας ματς, τα πράγματα άλλαξαν για τα καλά! Στο 74', ο γκολκίπερ των Λευκορώσων έκανε τραγικό λάθος έδωσε την μπάλα στον Μανούσο ο οποίος πλάσαρε και μείωσε σε 4-1.

Πλέον ο Ατρόμητος είχε βρει το εκτός έδρας γκολ μεν, αλλά το 4-1 ήταν και πάλι ένα πολύ δύσκολο σκορ για να ανατραπεί. Κατάφερε λοιπόν να βάλει τον εαυτό του ακόμα πιο... μέσα στην πρόκριση, βρίσκοντας άλλο ένα τέρμα! Ο Γιαννούλης από τα αριστερά έκανε την σέντρα για τον Μούγιακιτς, ο Βεριτίλο μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του μειώνοντας για τον Ατρόμητο στο 80' σε 4-2 και δεν τελείωσε εκεί...

Κι όμως πλέον περνάει!!!

Ο αποκλεισμένος Ατρόμητος στο 74', πλέον όχι απλά έχει ελπίδες, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε και την τύχη στα χέρια του στο Περιστέρι! Αυτό γιατί στο 88', ο Κουλούρης με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 4-3 για τους Περιστεριώτες!

Μάλιστα λίγο έλειψε να έχουμε και την ισοφάριση! Στο 91', μετά από σέντρα ο Κουλούρης δεν κατάφερε από κοντά να βρει όπως θα 'θελε την μπάλα κι αυτή πέρασε άουτ.

Τελικά το παιχνίδι έληξε 4-3 υπέρ των Λευκορώσων, με τον Ατρόμητο όμως ουσιαστικά να... πέφτει από την Ακρόπολη και πραγματικά να πιάνει πορτοφόλι.

MVP: Ο Σαβίτσκι. Μπορεί ο Ατρόμητος να έκανε ένα πραγματικά τέλειο τελευταίο τέταρτο και να μετέτρεψε το 4-0 σε 4-3, όμως το δεκάρι των Λευκορώσων είχε σημειώσει χατ – τρικ και αν η Ντινάμο τελικώς κρατούσε αυτό το 4-0, θα την είχε στείλει ήδη στον τρίτο προκριματικό γύρο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Συνολικά οι άμυνες των δύο ομάδων. Απαράδεκτη αμυντική λειτουργία από τον Ατρόμητο σχεδόν σε όλο το ματς. Ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι Νάτσος. Τα παιδικά λάθη πολλά και συνεχόμενα, με τους Λευκορώσους να κάνουν... πάρτι και το 4-0 να μπορούσε να είναι κι ακόμα μεγαλύτερο. Ίδια χαζά λάθη όμως έκαναν οι Λευκορώσοι στο τελευταίο τέταρτο, με τον Ατρόμητο να τα εκμεταλλεύεται στο έπακρον και πλέον με το 4-3 να έχει τα πάντα στο χέρι του!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σπύρος Νάτσος! Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν απλά ό,τι καλύτερο είχε ο Ατρόμητος για 90 λεπτά! Ήταν ο μόνος που δεν έκανε λάθη και γενικά για την εμπειρία που του λείπει ήταν πραγματικά εξαιρετικός!

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Παβλιτσένκο, ο οποίος με το σκορ στο 4-0 κάνει τραγικό λάθος δίνοντας την μπάλα στον Μανούσο ο οποίος σκόραρε και... ξύπνησε τους συμπαίκτες του!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ισπανός ρέφερι, δεν έχασε κάπου το παιχνίδι και ήταν αρκετά καλός, αν και υπάρχουν φωνές από τους φιλοξενούμενους για πέναλτι στον Χατζηισαΐα που φαίνεται να ανατρέπεται. Σωστά έχει δώσει το πέναλτι στον Μάντσον και εκτός της φάσης του Χατζηισαΐα δεν έχει χάσει κάποια άλλη φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ό,τι και να πούμε είναι λίγο! Ο Ατρόμητος πραγματικά πλέον πρέπει να κάνει ακόμα χειρότερο παιχνίδι από αυτό στη Λευκορωσία για να αποκλειστεί! Αναζητά μόλις ένα τέρμα στο Περιστέρι. Αν και για 74 λεπτά δεν... ήταν στο γήπεδο, είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα με τεράστια λάθη, τελικά έκανε ένα απίθανο come back μείωσε σε 4-3 και πλέον έχει τα πάντα στα χέρια του. Οι Λευκορώσοι έδειξαν πως έχουν καλύτερο ρυθμό από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά έδειξαν επίσης το σοβαρό πρόσωπο που δεν διαθέτουν και γνώριζαν όλοι στον Ατρόμητο. Το 4-0 σε ένα παιχνίδι τέτοιας σημασίας είναι αδιανόητο να γίνεται 4-3.

Οι συνθέσεις:

Ντινάμο Μπρεστ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Ντινάμο: Παβλιουτσένκο, Κίκι, Κάργας, Νόγιοκ, Φαμέγε, Βερετίλο, Κομπλένκο, Φιλίποβιτς (45’ Νεχάιτσικ), Γιούζεπτσουκ (76’ Βίτους), Σαβίτσκι, Οσουτσουκούο (62’ Ζαλέσκι).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (75’ Μούγιακιτς), Μπρούνο (46’ Ενσικουλού), Μάντσον, Βασιλακάκης (46’ Γαρουφαλιάς), Κουλούρης, Νάτσος, Γιαννούλης, Ρισβάνης.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα