Europa League: «Σβηστά» στα προημιτελικά η Ρόμα, νέα νίκη και πρόκριση για Λεβερκούζεν

Newsroom
Σοσιεδάδ - Ρόμα στο Σαν Σεμπαστιάν

bet365

Η νίκη στην Ιταλία έκανε τη δουλειά για την Ρόμα, η οποία κράτησε με άνεση τη Σοσιεδάδ στο 0-0 και προκρίθηκε στους «8» του Europa League. Μαζί της και η Λεβερκούζεν, πρόκριση με τριάρα της Σεν Ζιλουάζ κόντρα στην Ουνιόν.

Η νίκη με 2-0 στο «Ολίμπικο» είχε απλοποιήσει κατά πολύ την αποστολή της Ρόμα, η οποία ωστόσο έπρεπε να παρουσιαστεί σοβαρή και στη ρεβάνς του Σαν Σεμπαστάν προκειμένου να αποφύγει τις... εκπλήξεις. Έτσι κι έγινε, με τους Ρωμαίους να κρατούν τη Σοσιεδάδ στο 0-0 και να κλειδώνουν με σχετική άνεση το εισιτήριο για τους «8» του Europa League.

Εκείνοι μάλιστα που βρήκαν δίχτυα στην αναμέτρηση ήταν οι Ρωμαίοι στο 45΄, όμως τελικά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Σμόλινγκ χρησιμοποίησε τα χέρια του για να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό. Στο β΄μέρος η Σοσιεδάδ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως όσο το γκολ δεν ερχόταν τα νεύρα... κυριαρχούσαν με αποκορύφωμα μια αψιμαχία του Φερνάντες με τον Σμόλινγκ στις καθυστερήσεις που οδήγησε στην αποβολή του Ισπανού.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τη Ρόμα να αρκείται με την ισοπαλία και να περιμένει πλέον την κλήρωση της Παρασκευής (17/3) για να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά.

Πρόκριση για Λεβερκούζεν δια ποδός Ντιαμπί

Νέα νίκη που σφράγισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Europa League πανηγύρισε η Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε 2-0 της Φέρεντσβαρος με πρωταγωνιστή στον Ντιαμπί. Ο Γάλλος φρόντισε να ανοίξει από νωρίς το σκορ για τις Ασπιρίνες (3΄) που είχαν αποκτήσει ήδη ξεκάθαρο σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα (0-2), το οποίο επανέλαβαν και στην Ουγγαρία. Με τον Ντιαμπί να σερβίρει το γκολ στον Αντλί στο 81΄, οι Γερμανοί δεν είχαν πρόβλημα να κάνουν το 2/2 κόντρα στην Φερεντσβάρος και να πάρουν μια άνετη πρόκριση στους «8» του Europa league.

Πήρε το «ντέρμπι» των... Ουνιόν η Σεν Ζιλουάζ

Στη ρεβάνς του 3-3 της Γερμανίας η εξαιρετική Ουνιόν η Σεν Ζιλουάζ νίκησαν με 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου, εντός έδρας και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League. Oι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή φάση μόλις στο 5' με τον Μπονιφέις, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι. Στο 19' ο Αντινγκρά έκλεψε την μπάλα και ο Τέουμα πλάσαρε για το 1-0. Στο 63ο λεπτό μετά από γύρισμα του Μπονιφέις από αριστερά ο Αμανί πλάσαρε από κοντά για το 2-0. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 81' όταν ο Χάμπερερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 90+4' ο Αμανί έκανε το γύρισμα και ο Λαπουσέν με σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα