Europa League: Αλληλοεξόντωση για Σπόρτινγκ και Άρσεναλ, βήμα πρόκρισης η Ρόμα!

Newsroom
Europa League: Αλληλοεξόντωση για Σπόρτινγκ και Άρσεναλ, βήμα πρόκρισης η Ρόμα!

bet365

Σε ένα χορταστικό ματς στη Λισαβόνα η Άρσεναλ κατάφερε να απαντήσει στην ανατροπή της Σπόρτινγκ (2-2), με την πρόκριση στους «8» πλέον να κρίνεται στο Λονδίνο. Ματσάρα στο Βερολίνο και 3-3 μεταξύ Ουνιόν και Σεν Ζιλουάζ, νίκες για Ρόμα - Λεβερκούζεν.

Γκολ, θέαμα, ένταση, όλα μπήκαν στη ζυγαριά και τελικά βρέθηκαν σε απόλυτη ισορροπία στη Λισαβόνα. Σπόρτινγκ και Άρσεναλ έμειναν ισόπαλες με 2-2 στην Πορτογαλία για το πρώτο σκέλος της φάσης των «16» του Europa League, με την υπόθεση πρόκριση πλέον να κρίνεται στο Λονδίνο.

Αν και οι Gunners κατάφεραν να βρουν από το 22΄το προβάδισμα χάρη σε σκαστή κεφαλιά του Σαλιμπά, τα Λιοντάρια απάντησαν κι έκαναν την ανατροπή. Αρχικά στο 43΄ο Ινάτσιο πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους Λονδρέζους σκοράροντας για το 1-1 με κεφαλιά από κόρνερ, ενώ στο 55΄ο Παουλίνιο πήρε το ριμπάουντ από ασταθή επέμβαση του Τέρνερ για να γράψει το 2-1 προ κενής εστίας.

Οι ρόλοι πλέον είχαν αντιστραφεί, όμως η Άρσεναλ δεν έχασε το μυαλό της και κατάφερε να ισοφαρίσει. Προκειμένου βέβαια να το πετύχει χρειάστηκε και το... χεράκι του Μορίτο, ο οποίος στο 62΄ άλλαξε την πορεία της μπάλας σε μακρινό σουτ του Τσάκα που ξεγέλασε τον Αδάν για την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν διάθεση να βρουν και το τρίτο γκολ αλλά αναλώθηκαν σε μακρινές προσπάθειες που εξουδετερώθηκαν από τον Αδάν, με το 2-2 να παραμένει έως το φινάλε.

Ματσάρα χωρίς νικητή στο Βερολίνο

Τρομερό ματς με πολλά γκολ και ισοπαλία είχαμε και στο Βερολίνο, εκεί όπου η Ουνιόν έμεινε στο 3-3 απέναντι στην Σεν Ζιλουάζ, με αμφότερες να δίνουν πλέον ραντεβού για ρεβάνς στο Βέλγιο. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με γκολ του Μπόνιφεις στο 28΄, οι Γερμανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν από το ημίχρονο με δράστη τον Γιουράνοβιτς (42΄). Στο 58΄ωστόσο ο Φέρτεσεν έδωσε ξανά τη λύση για τους Βέλγους, προτού ο Νότσε επαναφέρει την ισορροπία παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μόρις σε εκτέλεση πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα βέβαια η Σεν Ζιλουάζ βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν ξανά την απάντηση φέρνοντας στο ματς ίσα με τον Μίτσελ (89΄) για το τελικό 3-3.

Πήρε... μισή πρόκριση η Ρόμα

Η Ρόμα στο πρώτο της παιχνίδι με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε με 2-0 στο «Ολίμπικο» και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa League. Οι Τζιαλορόσι ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν στο 13' όταν οι Τζιαλορόσι ξεδίπλωσαν μια φοβερή αντεπίθεση, ο Έιμπραχαμ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ελ Σαράουι από κοντά νίκησε τον Ρεμίρο Στο 22' οι Ισπανοί έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αρσιτερό δοκάρι μετά από σουτ του Κούμπο. Στο 68' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στα... δοκάρια με τον Μπελότι. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε και δεύτερο γκολ στο 87'. Ο Ντιμπάλα εκτέλεσε κόρνερ, ο Κούμπουλα στο δεύτερο δοκάρι σηκώθηκε ανενόχλητος και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Βάσεις πρόκρισης για την Λεβερκούζεν

Στη «Bay Arena» η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχτηκε την Φερεντσβάρος, ήταν ανώτερη και νίκησε δικαίως την Φερεντσβάρος με 2-0. Οι ποδοσφαιριστές του Τσάμπι Αλόνσο μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν ασφυκτικά και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Ούγγρων ο Ντεμιρμπάι με δυνατό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ. Στο 26' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Ζαχάριασεν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και βρήκαν δεύτερο γκολ στο 86'. Ο Χλόζεκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ντιμπους, ο οποίος έκανε εκτίναξη, ο Ταπσόμπ ήταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, έκανε κεφαλιά ψαράκι και έστειλε την μπάλα σε κενή εστία για το τελικό 2-0.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα