Ελληνες οι κορυφαίοι σκόρερ+δημιουργοί σε Europa League και Conference League αντίστοιχα! (vids)

Ελληνες οι κορυφαίοι σκόρερ+δημιουργοί σε Europa League και Conference League αντίστοιχα! (vids)

bet365

Στην κορυφή της λίστας με τους παίκτες που έχουν αθροιστικά τα περισσότερα γκολ και ασίστ μαζί σε Europa League και Conference League βρίσκουμε τον Τάσο Μπακασέτα και τον Βαγγέλη Παυλίδη αντίστοιχα, κάτι που «λέει» πολλά για εκείνους αλλά και τον Ελληνα ποδοσφαιριστή ευρύτερα.

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Βαγγέλη Παυλίδη η Αλκμααρ κέρδισε χθες (7/3) 2-1 την Λάτσιο στο Ολίμπικο της Ρώμης και αυτόματα έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Conference League.

Παράλληλα ο Ελληνας φορ πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται την τρέχουσα σεζόν, όπου αν στις αρχές της δεν είχε μείνει εκτός για περίπου 1,5 μήνα ουδείς θα μπορούσε να υπολογίσει που θα σταματούσε το κοντέρ του στην αγωνιστική περίοδο 2022/23. Αυτή τη στιγμή πάντως «γράφει» 18 γκολ και εννέα ασίστ σε 26 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις και η... ιστορία συνεχίζεται αφού υπάρχει πολύς δρόμος μπροστα μας.

Γιατί όμως ο σχετικός πρόλογος για τα πεπραγμένα του 25χρονου στράικερ; Επειδή εκείνος και ο Τάσος Μπακασέτας είναι επί του παρόντος οι πλέον «παραγωγικοί» ποδοσφαιριστές του Conference και του Europa League αντίστοιχα, κάτι πρωτόγνωρο για το ποδόσφαιρο της πατρίδας μας. Ναι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, αυτή τη στιγμή που μιλάμε δύο Ελληνες ηγούνται της σχετικής ατομικής κατάταξης των συγκεκριμένων διοργανώσεων που αφορούν τα πόσα γκολ έχουν συμμετάσχει άμεσα οι παίκτες, δηλαδή εκείνα πέτυχαν οι ίδιοι «συν» τα όσα δημιούργησαν μέσω των ασίστ τους!

Και μην νομίζετε πως είναι απλό, αφού από κάτω τους βρίσκουμε «αστέρες» που κοστολογούνται αρκετά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αγωνίζονται σε καρά τεκμήριο top class συλλόγους της «Γηραιάς Ηπείρου». Βέβαια θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως και εκείνοι θεωρούνται και δικαίως παίκτες με οκταψήφια χρηματηστηριακή αξία, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνεται μέσω της εικόνας/παρουσίας τους στο γήπεδο.

Στις 8 Μαρτίου λοιπόν, όχι στις αρχές αλλά τώρα που πλησιάζουμε προς το φινάλε οπότε υπάρχει μεγάλο αντιπροσωπευτικό «δείγμα», ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής έχει αθροιστικά περισσότερα γκολ και ασίστ από κάθε άλλον στις κατά τεκμήριο αλλά και ουσία δεύτερη και τρίτη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων και των προκριμακτικών!

Ο Μπακασέτας στο Europa League

  • Αγώνες: 6
  • Γκολ: 3
  • Ασίστ: 4

*Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σκόραρε και στα play offs του Champions League.

Ο Τάσος Μπακασέτας βρέθηκε με την Τραμπζονσπόρ στο Europa μετά την αποκλεισμό της στα play offs του Champions League από την Κοπεγχάγη, σε μία σειρά αγώνων όπου μάλιστα σκόραρε. Ετσι η ομάδα του συμμετείχε στον όμιλό του όπου σε έξι ματς σημείωσε τρία τέρματα και έδωσε τέσσερις ασίστ. Πιο συγκεκριμένα βρήκε δίχτυα σε Σερβία, Γαλλία στις ήττες από Ερυθρό Αστέρα, Μονακό και ο ίδιος διαμόρφωσε το 1-0 με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή στο 4-0 επί των Μονεγάσκων στo «Şenol Güneş» ναι μεν δεν κούνησε πλεκτό αλλά έδωσε δύο τελικές πάσες, ενώ από μία μοίρασε στο 2-1 επί του Ερυθρού Αστέρα στο ίδιο γήπεδο και στο άτυχο 3-2 από την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία.

Ετσι ο 30χρονος είναι «μέσα» σε επτά γκολ, περισσότερα από κάθε άλλον μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Αμέσως μετά βρίσκουμε τον Λορέντζο Πελεγκρίνι της Ρόμα με έξι (τρία γκολ/ισάριθμες τελικές πάσες) και με πέντε αρκετούς άλλους ποδοσφαιριστές.

Επειδή οι «τζιαλορόσι» και όχι μόνο συνεχίζουν στη διοργάνωση σε αντίθεση με την Τραμπζονσπόρ που βρέθηκε στο Conference και αποκλείστηκε άδικα/άδοξα από τη Βασιλεία, προβάλει πιθανό κάποιος να τον προσπεράσει, αλλά αυτή τη στιγμή κρατά τα «ηνία» και χωρίς μάλιστα να έχει παίξει προκριματικά, κάτι που μεγιστοποιεί το επίτευγμά του.

Ο Παυλίδης στο Conference League

  • Αγώνες: 8
  • Γκολ: 6
  • Ασίστ: 5

Ο Βαγγέλης Παυλίδης από την πλευρά του έφτασε με το χθεσινό τα έξι προσωπικά τέρματα στο Conference, σε μόλις οκτώ συμμετοχές του. Εξ' αυτών σημείωσε τέσσερα πριν τους ομίλους και κόντρα σε Τούζλα (1), Νταντί Γιουνάιτεντ (2), Ζιλ Βιθέντε (1) που η ΑΖ απέκλεισε κατά χρονική σειρά σε διπλούς αγώνες.

Λόγω τραυματισμού «έχασε» τα περισσότερα παιχνίδια του group stage και επέστρεψε στο φινάλε τους με αντίπαλο τη Ντνίπρο όπου σκόραρε ξανά. Ετσι μπήκε στα νοκ άουτ με πέντε γκολ που απέναντι στους λατσιάλι αυξήθηκαν κατά ένα. Την ίδια στιγμή στα προκριματικά «μοίρασε» και πέντε τελικές πάσες (από δύο με Ζιλ Βιθέντε, Ντανί και μία με Τούζλα), κάτι που σημαίνει ότι στη διοργάνωση είναι άμεσα «μέσα» σε 11 τέρματα και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Σε απόσταση αναπνοής και με 10 ακολουθούν οι Ζοέλ Ασόρο και Μίκαελ Ισάακ των Τζουγκάρντεν και Λεζ Πόζναν αντίστοιχα, που μάλιστα θα συγκρουστούν μεταξύ τους για τους «16» του τουρνουά. Ο πρώτος «μετρά» επτά τέρματα και τρεις ασίστ και ο δεύτερος οκτώ/δύο, αλλά η ουσία είναι πως o Παυλίδης από τη στιγμή που η AZ έχει πάρα πολλές πιθανότητες να συνεχίσει στους «8» και γιατί όχι ακόμη παραπέρα, «φλερτάρει» με το ενδεχόμενο να τελειώσει τη σεζόν στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Η παραπάνω επιτυχία τους που φυσικά για να συντελεστεί προήλθε μέσα από την ομαδική δουλειά που γίνεται στα club τους «λέει» πάρα πολλά για την αξία και το ταλέντο τους, όπως και για το επίπεδο που βρίσκεται πλέον ο Ελληνας ποδοσφαιριστής.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα