Europa League: Νίκησε τη Σοσιεδάδ αλλά έχασε την πρωτιά η Γιουνάιτεντ, στο Conference η Τράμπζονσπορ του σκόρερ Μπακασέτα

Newsroom
Europa League: Νίκησε τη Σοσιεδάδ αλλά έχασε την πρωτιά η Γιουνάιτεντ, στο Conference η Τράμπζονσπορ του σκόρερ Μπακασέτα

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Ισπανία, αλλά έχασε την πρωτιά στη διαφορά τερμάτων. Η Τράμπζονσπορ νίκησε τη Φερεντσβάρος με σκόρερ Μπακασέτα αλλά θα συνεχίσει στο Conference League, λόγω της νίκης της Μονακό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

5ος Ομιλος

Ο Γκαρνάτσο έγραψε ιστορία, ο Κριστιάνο έκανε ασίστ, αλλά η Γιουνάιτεντ παρά τη νίκη 1-0 εκτός έδρας με τη Σοσιεδάδ δεν μπόρεσε να πάρει την πρωτιά του 5ου ομίλου. Ετσι, είναι πιθανή μια κλήρωση με Μπαρτσελόνα ή Γιουβέντους στην επόμενη φάση του Εuropa League. Στο 17ο λεπτό ο Γκαρνάτσο πήρε τη μπάλα από το είδωλό του, τον Κριστιάνο, σκόραρε, με τον νεαρό να πανηγυρίζει όπως ο CR7. Η Γιουνάιτεντ πίεσε, αλλά στο 42΄ο Κριστιάνο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στο 44' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, με τον Ντε Χέα να κάνει μια απίθανη διπλή επέμβαση. Πρώτα νίκησε τον Γκοροσάβελ κι έπειτα τον Πάμπλο Μάριν. Στην επανάληψη η Μάντσεστερ πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε και την πρωτιά.

H Σερίφ πήρε την 3η θέση του ομίλου και το εισιτήριο για το Conference, αφού επικράτησε 1-0 της Ομόνοιας εντός έδρας. Οι Κύπριοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 79' να ανοίξουν το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Μπέζους σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 87ο λεπτό η Σερίφ άνοιξε το σκορ, με τον Ρασίντ. Μάλιστα, δυο λεπτά αργότερα ο σκόρερ είχε και δοκάρι.

Τελική βαθμολογία

1. Σοσιεδάδ 15 (10-2)
2. Μαν. Γιουνάιτεντ 15 (10-3)
3. Σερίφ 6 (4-10)
4. Ομόνοια 0 (3-12)

6oς Όμιλος

Απίστευτα πράγματα στον έκτο όμιλο, όπου οι πρωτοπόρες του πριν ξεκινήσουν τα αποψινά ματς Λάτσιο και Στουρμ Γκρατς έμειναν εκτός συνέχειας Europa League! Όλα κρίθηκαν στις διαφορές γκολ αφού και οι τέσσερις συμμετέχουσες τερμάτισαν με συγκομιδή 8 βαθμών, από την πρώτη Μίντιλαντ μέχρι την τελευταία Στουρμ Γκρατς.


Οι Δανοί υποδέχτηχαν την Στουρμ με μοναδικό στόχο τη νίκη και κατάφεραν να επιβληθούν με 2-0 των Αυστριακών χάρη στα δύο γκολ του Ντράιερ από ισάριθμες ασίστ του Ίσακσεν. Μάλιστα η τετραπλή ισοβαθμία ευνόησε διπλά την Μίντιλαντ που θα αποφύγει τον έξτρα γύρο παίρνοντας απευθείας την πρόκριση για τους «16».


Η Φέγενορντ από την πλευρά της φιλοξένησε την Λάτσιο στο βροχερό «Ντε Κάιπ» βρισκόμενη σε μειονεκτική θέση για την πρόκριση (όπως και η Μίντιλαντ), «λύγισε» όμως τους Ρωμαίους με το «χρυσό» γκολ του Χιμένες στο 64' μετά το τραγικό λάθος του Πρόβεντελ. Οι Λατσιάλοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Ρομέρο στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα συνεχίσουν στην playoff φάση του Europa Conference League.

Αποτελέσματα

Μίντιλαντ - Στουρμ Γκρατς 2-0
Φέγενορντ - Λάτσιο 1-0

Τελική βαθμολογία

1. Μίντιλαντ 8 (12-8)
2. Φέγενορντ 8 (13-9)
3. Λάτσιο 8 (9-11)
4. Στουρμ Γκρατς 8 (4-10)

7ος Όμιλος
Η Καραμπάγκ το πάλεψε αρκετά, αλλά η ισοπαλία 1-1 με την Φράιμπουργκ την έφερε στην 3η θέση και στο Conference League. Oι Γερμανοί που πήραν την πρωτιά, μπήκαν δυνατά, πίεσαν και άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό με πέναλτι του Πέτερσεν. Μπορεί τα πράγματα να έγιναν πολύ δύσκολα για τους Αζέρους στο 62' με την αποβολή του Μεδίνα, όμως δεν άφησαν το ματς και στο 90+2' ισοφάρισαν με τον Οβούσου. Προσπάθησαν για την ανατροπή, αλλά τόσο ο Χουσεΐνοφ όσο και ο Μεντβέντεφ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Τελική βαθμολογία
1. Φράιμπουργκ 14 (13-3)
2. Ναντ 9 (6-11)
3. Καραμπάγκ 8 (9-5)
4. Ολυμπιακός 2 (2-11)

8ος Όμιλος

Η Τράμπζονσπορ έκανε το «χρέος» της, καθώς επικράτησε με 1-0 τη Φερεντσβάρος στην Τραπεζούντα με πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα, όμως λόγω της νίκης της Μονακό επί του Ερυθρού Αστέρα οι πρωταθλητές Τουρκίας τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου και θα συνεχίσουν στα «playoffs» των «16» του Conference League. Ο αρχηγός της Εθνικής πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς στο 7' με μονοκόμματο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Οι Τούρκοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους στο 14' αλλά το σουτ του Τρεζεγκέ σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Μπακασέτας έπαιξε για 69 λεπτά και ο Μανώλης Σιώπης ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Από την πλευρά της η Μονακό νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα στο Πριγκιπάτο με 3-1 και πήρε την δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα «playoffs» για τους «16» του Europa League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Φόλαντ, ο οποίος στο 5' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ενρίκε και στο 27' με δυνατό σουτ διπλασίασε το προβάδισμα των Μονογάσκων. Στο 50' ο Ρόντιτς έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο Κάνγκα τέσσερα λεπτά αργότερα (54') μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αποτελέσματα

Τράμπζονσπορ - Φερεντσβάρος 1-0
Μονακό - Ερυθρός Αστέρας 3-1

Τελική βαθμολογία

1. Φερεντσβάρος 10 (8-9)
2. Μονακό 10 (8-8)
3. Τράμπζονσπορ 9 (11-9)
4. Ερυθρός Αστέρας 6 (9-10)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα