Europa League: «Άλωσε» το Μάντσεστερ η Σοσιεδάδ, ήττα για την Τράμπζονσπορ (vid)

Newsroom
Europa League: «Άλωσε» το Μάντσεστερ η Σοσιεδάδ, ήττα για την Τράμπζονσπορ (vid)

bet365

«Σφαλιάρα» στην πρεμιέρα του Europa League για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της από τη Σοσιεδάδ (0-1). Άγγιξε τον βαθμό αλλά ηττήθηκε η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα-Σιώπη (3-2 από τη Φερεντσβάρος).

5ος όμιλος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε στην άκρη το σερί των τεσσάρων νικών και των θετικών εμφανίσεων, γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-1) στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα από τη Βασκονία πανηγύρισε νίκη κόντρα στους Κόκκινους Διαβόλους (0-2-2 μέχρι πρότινος) και το άξιζε πέρα για πέρα. Μπορεί η απόφαση πέναλτι που έκρινε το ματς (χέρι του Μαρτίνες αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο σώμα του) να αμφισβητήθηκε, ωστόσο, ο Μπράιθ Μέντεθ έκανε τη δουλειά του από την άσπρη βούλα νικώντας τον Ντε Χέα στο 59' κι έγραψε το 1-0, απέναντι σε μία ράθυμη, με ελάχιστη δημιουργικότητα και παραγωγή φάσεων Γιουνάιτεντ που έχει φανερά το μυαλό στην... Premier.

Την ίδια ώρα, η Σέριφ Τιρασπόλ των Ευαγγέλου-Μπότου γινόταν αφεντικό στον όμιλο, περνώντας εμφατικά από την έδρα της Ομόνοιας, σε ένα επεισοδιακό ματς που διεκόπη προσωρινά στο 55' καθώς ο επόπτης τραυματίστηκε από γεμάτο ποτήρι με νερό που του πέταξαν από την κερκίδα. Στο καθαρά αγωνιστικό πάντως, οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι, προηγήθηκαν με τον Ακάνμπι μόλις στο 2', έβαλαν γερές βάσεις νίκης με το πέναλτι του Ατιεμβέν πριν τη διακοπή και πρόσθεσαν και τρίτο γκολ με τον Ντιόπ στο 76'. Πριν τη σέντρα, ακούστηκαν γιουχαΐσματα την ώρα της ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Αποτελέσματα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σοσιεδάδ 0-1
Ομόνοια - Σέριφ Τιρασπόλ 0-3

Βαθμολογία

1. Σέριφ 3 (3-0)
2. Σοσιεδάδ 3 (1-0)
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 (0-1)
4. Ομόνοια 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (15/9):

Σέριφ Τιρασπόλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σοσιεδάδ - Ομόνοια

6oς όμιλος

Στη Ρώμη η Λάτσιο έστησε «πάρτι» με... καλεσμένη την περσινή φιναλίστ του Conference League, Φέγενορντ, την οποία νίκησε εύκολα με 4-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ουρουγουανός χαφ Ματίας Βεσίνο, ο οποίος είχε δυο γκολ και μια ασίστ.

Οι Ρωμαίοι βρήκαν γρήγορο γκολ, καθώς με τη συμπλήρωση τριών λεπτών ο Βεσίνο με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Λουίς Αλμπέρτο τετ α τετ και ο Ισπανός χαφ πλάσαρε εύστοχα. Στο 15' ο Ιμόμπιλε «έσπασε» τη μπάλα στον Φελίπε Άντερσον μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 28΄ο Βεσίνο πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ Ζακάνι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και στο 63' έκανε το 4-0 με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από εξαιρετική κάθετη του Αλμπέρτο. Στο 69' ο Ουρουγουανός μέσος μέσος έκανε πέναλτι και ο Χιμένες το εκτέλεσε εύστοχα. Ο Μεξικανός διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 88' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο και η Στουρμ Γκρατς. Οι Αυστριακοί δυσκολεύτηκαν αλλά νίκησαν τη Μίντιλαντ, εντός έδρας, με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Εμέγκα στο 8'. Στο 42' ο Χορβάτ αστόχησε σε πέναλτι και δεν κατάφερε να διπαλσιάσει το προβάδισμα των γηπεδούχων. Οι Αυστριακοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 73' μετά την αποβολή του Χιερλάντερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά η ομάδα του διαφύλαξε μέχρι τέλους το προβάδισμα της.

Αποτελέσματα

Λάτσιο - Φέγενορντ 4-2
Στουρμ Γκρατς - Μίντιλαντ 1-0

Βαθμολογία

1. Λάτσιο 3 (4-2)
2. Στουρμ Γκρατς 3 (1-0)
3. Μίντιλαντ 0 (0-1)
4. Φέγενορντ 0 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική (15/9, 19:45):

Μίντιλαντ - Λάτσιο
Φέγενορντ - Στουρμ Γκρατς

8ος όμιλος

Σε ένα θεαματικό ματς με πέντε γκολ η Φερεντσβάρος νίκησε με 3-2 την Τράμπζονσπορ στην Ουγγαρία. Για τους πρωταθλητές Τουρκίας ο Τάσος Μπακασέτας ήταν βασικός, αναντικατάστατος και έδωσε ασίστ, ενώ ο Μανώλης Σιώπης έμεινε στον πάγκο.

Στο 5ο λεπτό ο Ένγκουεν με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι από το 16' αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τσίβιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η «Τράμπζον» δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα της και δέχτηκε ακόμα δυο γκολ από τον Τραορέ (29') και τον Ενγκουέν (44'), ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι. Οι Τούρκοι μείωσαν στο 39' όταν ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση, την πέρασε στον Γκόμες και ο Ουρουγουανός μείωσε σε 3-1. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ των Τούρκων έγινε δημιουργός στο 71' και ο Μπόζοκο μείωσε σε 3-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και στο 87' ο Γιαζίτσι με «ψαλίδι» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον VAR για οφσάιντ στην αρχή της φάσης με το 3-2 να μένει μέχρι τέλους.

Σε ένα ισορροπημένο ματς στο Βελιγράδι η Μονακό νίκησε με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα και «απέδρασε» με το τρίποντο. Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 74' όταν ο Σρνιτς ανέτρεψε αντίπαλο του στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ο Εμπολό ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα.

Αποτελέσματα

Φερεντσβάρος - Τράμπζονσπορ 3-2
Ερυθρός Αστέρας - Μονακό 0-1

Βαθμολογία

1. Φερεντσβάρος 3 (3-2)
2. Μονακό 3 (1-0)
3. Τράμπζονσπορ 0 (2-3)
4. Ερυθρός Αστέρας 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική (15/9, 19;45):

Τράμπζονσπορ - Ερυθρός Αστέρας
Μονακό - Φερεντσβάρος

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα