Europa League: Πρεμιέρα με νίκη η Άρσεναλ, στραπάτσο για τη Ρόμα στη Βουλγαρία (vid)

Newsroom
Europa League: Πρεμιέρα με νίκη η Άρσεναλ, στραπάτσο για τη Ρόμα στη Βουλγαρία (vid)

bet365

Η Άρσεναλ «καθάρισε» στην πρεμιέρα απέναντι στη Ζυρίχη χάρη σε γκολ του Νκέτια στο 62' (1-2), κάτι που δεν έκανε και η Ρόμα, η οποία γνώρισε οδυνηρή ήττα από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία (2-1) με γκολ στο 88'.

1ος όμιλος

Με το δεξί στο φετινό Europa League μπήκε η Άρσεναλ, η οποία επέστρεψε στις νίκες έστω και δύσκολα απέναντι στη Ζυρίχη (1-2). Οι Κανονιέρηδες παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα κι ένα εξ αυτών, έβαλε φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του. Ο Μαρκίνιος, 19χρονος Βραζιλιάνος απόκτημα από τη Σάο Πάουλο, έκανε ντεμπούτο με τους Λονδρέζους και μάλιστα χρίστηκε σκόρερ, μόλις στο 16ο λεπτό. Κανείς παίκτης της Άρσεναλ που έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό ματς δεν είχε σκοράρει για 41 ολόκληρα χρόνια. Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα και προσωρινά ισοφάρισαν με εύστοχο πέναλτι του Κριεζίου στο 44', αλλά ο Έντι Ενκέτια έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του με γκολ στο 62΄ και της χάρισε το τρίποντο. Ματσάρα έγινε και στην Ολλανδία, όπου PSV και Μπόντο Γκλιμτ έμειναν στο 1-1, σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις από το οποίο οι Νορβηγοί θα μπορούσαν να έχουν φύγει νικητές. Ο Γκρόνμπαεκ τούς έβαλε μπροστά στο 44', η ομάδα του Φαν Νίστελροϊ ισοφάρισε με τον Γκάκπο στο 63' και στο φινάλε, χρειάστηκε τη συνδρομή του κίπερ, Μπενίτεθ που απέκρουσε τετ-α-τετ του Βερτέσεν στο 90+3'.

Αποτελέσματα

Ζυρίχη - Άρσεναλ 1-2

PSV - Μπόντο 1-1

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 3 (2-1)
2. Μπόντο Γκλιμτ 1 (1-1)
3. PSV 1 (1-1)
4. Ζυρίχη 0 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (15/9):

Άρσεναλ - PSV

Μπόντο Γκλιμτ - Ζυρίχη


2ος όμιλος

«Μαχαιριά» στο 90+4' υπέστη η ΑΕΚ Λάρνακας στο ματς με τη Ρεν. Οι Κύπριοι έχασαν τον βαθμό από τα χέρια τους καθώς ο Ασινιόν σκόραρε στις καθυστερήσεις για το 1-2 των Γάλλων, έχοντας μπει στο ματς δέκα λεπτά νωρίτερα. Ο Τεατέ είχε ανοίξει το σκορ στο 29' αλλά ο Όιερ επανέφερε άμεσα την ισορροπία για τους γηπεδούχους στο 32'. Στο φινάλε, όμως, η ομάδα των Μπρούνο Γκάμα (τραυματίας) και Όμρι Άλτμαν έμεινε με άδεια χέρια. Με το ίδιο σκορ και με το ίδιο σενάριο επικράτησε και η Φενερμπαχτσέ της Ντιναμό Κιέβου, βρίσκοντας το γκολ της νίκης στο 90+2' από τον νεοαποκτηθέντα, Μίτσι Μπατσουαγί! Ο Γκουστάβο Ενρίκε έγραψε το 1-0, ο Τσιγκάνκοφ ισοφάρισε προσωρινά για τους Ουκρανούς στο 63', αλλά η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς χαμογέλασε στο φινάλε.

Αποτελέσματα

ΑΕΚ Λάρνακας - Ρεν 1-2

Φενέρμπαχτσε - Ντιναμό Κιέβου 1-2

Βαθμολογία

1. Ρεν 3 (2-1)
2. Φενέρμπαχτσε 3 (2-1)
3. ΑΕΚ Λάρνακας 0 (1-2)
4. Ντιναμό Κιέβου 0 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική

Ρεν - Φενέρμπαχτσε

Ντιναμό Κιέβου - ΑΕΚ Λάρνακας

3ος Όμιλος

Ιστορική νίκη για τη Λουντογκόρετς, αφού στην πρεμιέρα των ομίλων του Εuropa League επικράτησε 2-1 της Ρόμα. Οι Βούλγαροι ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, δεν επηρεάστηκαν από την ισοφάριση κι έριξαν στο καναβάτσο την κάτοχο του Conference League. Ο Καουλι στο 72ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, με τη Ρόμα να απαντά στο 86΄ με τον Σομουρόντοβ. Ωστόσο, η Λουντογκόρετς αντέδρασε και στο 88ο λεπτό ο Νονάτο διαμόρφωσε το 2-1.

Στο χαλαρό η Μπέτις πέρασε από τη Φινλανδία, επικράτησε 2-0 της Ελσίνκι κι έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα των ομίλων! Πρωταγωνιστής ο Γουίλιαν Ζοσέ, ο οποίος στο 45' σκόραρε με από την άσπρη βούλα, ενώ στο 64΄διαμόρφωσε το 2-0.

Αποτελέσματα

Λουντογκόρετς - Ρόμα 2-1

Ελσίνκι - Μπέτις 0-2

Βαθμολογία

1. Μπέτις 3 (2-0)
2. Λουντογκόρετς 3 (2-1)
3. Ρόμα 0 (1-2)
4. Ελσίνκι 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική 15/9

Μπέτις - Λουντογκόρετς

Ρόμα - Ελσίνκι

4ος Ομιλος

Με το δεξί η Μπράγκα στους ομίλους του Εuropa League, αφού επικράτησε 2-0 στη Σουηδία της Μάλμε. Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και πήραν εύκολα τη νίκη. Ο Μπρούνο Ροντρίγκες στο 30ο λεπτό και ο Ρικάρντο Ορτα με πέναλτι στο 70' διαμόρφωσαν το 2-0.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ουνιόν Σεντ Σιλουάζ, αφού επικράτησε στο Βερολίνο της Ουνιόν με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λίνεν. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μίτσελ.

Αποτελέσματα

Μάλμε - Μπράγκα 0-2

Ουνιόν - Ουνιόν Σεντ-Ζιλουάζ 0-1

Βαθμολογία
1. Μπράγκα 3 (2-0)
2. Ουνιόν Σεντ-Ζιλουάζ 3 (1-0)
3. Ουνιόν 0 (0-1)
4. Μάλμε 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική 15/9

Ουνιόν Σεντ-Ζιλουάζ - Μάλμε
Μπράγκα - Ουνιόν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα