Europa League: ΑΕΚ Λάρνακας και Ομόνοια φουλ για ομίλους!

Newsroom
Europa League: ΑΕΚ Λάρνακας και Ομόνοια φουλ για ομίλους!

bet365

ΑΕΚ και Ομόνοια αγκάλιασαν την πρόκριση στους ομίλους του Εuropa League, αφού επικράτησαν εκτός έδρας της Ντνίπρο (2-1) και της Γάνδης (2-0) αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 την Ντνίπρο στη Σλοβακία στο πρώτο μεταξύ τους ματς κι έκανε σημαντικό βήμα για τα Playoffs του Εuropa League. Στο 16’ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Άλτμαν σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από ωραία ενέργεια του Εγγλέζου. Στο 29’ ο Μιλίτσεβιτς βρήκε δίχτυα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκιούρτσο. Η ΑΕΚ είχε και άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει και τρίτο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Για την Ντνίπρο, σκόραρε ο Σβότοκ με κεφαλιά στο 89’. Οι Ουκρανοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σαράπι στις καθυστερήσεις.

Σημαντικό βήμα πρόκρισης για την Ομόνοια, η οποία επικράτησε στο Βέλγιο της Γάνδης με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο 19΄ άνοιξαν το σκορ με σουτ του Χαραλάμπους. Οι Βέλγοι απάντησαν, αλλά στο 55΄η κεφαλιά του Κάιπερς σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ο Οφόε από κοντά αστόχησε. Η Γάνδη πίεζε, αλλά η Ομόνοια είχε την ουσία και με σουτάρα του Μπάρκερ πέτυχε το 2-0. Οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, μιας και ο Φαμπιάνο είχε εξαιρετικές αντιδράσεις σε προσπάθειες των Χογκ, Χιουσλάγκερ. Ετσι, η ομάδα του Νιλ Λένον έκανε το τεράστιο βήμα για τους ομίλους του Εuropa League.

Η Φερεντσβάρος έκλεισε θέση για τους ομίλους, μιας και διέλυσε με 4-0 τη Σάμροκ Ρόβερς, ενώ αγκαλιά με την πρόκριση βρίσκεται και η Μάλμε. Οι Σουηδοί επικράτησαν 3-1 της Σίβασπορ, σε ματς, όπου ο Γούτας αγωνίστηκε βασικός σε όλη τη διάρκεια. Η Φενέρ πέρασε νικηφόρα από την Αυστρία, επικράτησε 2-0 της Αούστρια με σκόρερ τους Κινγκ, Ντούρσουν. Το αυτογκόλ του Τατομίροβιτς έκρινε το ματς της Βουλγαρίας, με τη Λουντογκόρετς να επικρατεί δύσκολα 1-0 της Ζαλγκίρις. Ζυρίχη και Ελσίνκι πήραν το προβάδισμα, όμως οι επαναληπτικοί σε Σκωτία και Δανία αντίστοιχα κρύβουν παγίδες.


Τα αποτελέσματα

Ελσίνκι - Σίλκεμποργκ 1-0

Φερεντσβάρος - Σάμροκ Ρόβερς 4-0

Ζυρίχη - Χαρτς 2-1

Μάλμε - Σίβασπορ 3-1

Απόλλων Λεμεσού - Ολυμπιακός 1-1

Λουντογκόρετς - Ζάλγκιρις 1-0

Ντνίπρο - ΑΕΚ 1-2

Γάνδη - Ομόνοια 0-2

Αούστρια Βιέννης - Φενέρμπαχτσε 0-2

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα