Καίριας σημασίας για τον Ολυμπιακό να μάθει πάλι να κερδίζει στο…Καραϊσκάκη!

Καίριας σημασίας για τον Ολυμπιακό να μάθει πάλι να κερδίζει στο…Καραϊσκάκη!

Καίριας σημασίας για τον Ολυμπιακό να μάθει πάλι να κερδίζει στο…Καραϊσκάκη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την ιδιαιτερότητα του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού.

Ποιο είναι κατά την γνώμη μου το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό ενόψει του αποψινού αγώνα με την Σλόβαν; Η αξιοποίηση της έδρας.

Θα μου πείτε σιγά την…σοφιστεία. Να εξηγήσω; Μέσα στο 2022 τι κάνει ο Ολυμπιακός μέσα στο σπίτι του; Πολύ απλά είναι χειρότερος από ό,τι εκτός έδρας!

Βλέπε…

  • Μακάμπι-Ολυμπιακός 1-1 και Ολυμπιακός-Μακάμπι 0-4 για το Τσάμπιονς Λιγκ
  • Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1 και Ολυμπιακός-Αταλάντα 0-3 για το Γιουρόπα Λιγκ
  • ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 για το Κύπελλο
  • ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 για τα πλέι οφς
  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1 και ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 για τα πλέι οφς

Η σούμα λέει: εκτός έδρας δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα στο γκολ. Κι εντός έδρας τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες με συνολικό σκορ 0-7!

Μην την ψάχνετε, τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Για κάποιο λόγο ο Ολυμπιακός στα πιο σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια του είναι μέσα σε αυτή την χρονιά καλύτερος μακριά από το γήπεδο του κι όχι μέσα στο σπίτι του! Είναι θέμα ψυχολογικό, με τους παίκτες να νιώθουν πίεση και να μην αντέχουν το βάρος του Καραϊσκάκη; Είναι θέμα αγωνιστικό, με την ομάδα να μην μπορεί να σπάει αντίπαλες άμυνες και να βολεύεται να παίζει καλύτερα εκτός έδρας; Είναι και τα δύο μαζί;

Καταλήγω στην τελευταία εκδοχή-υπάρχει και αγωνιστικό θέμα, αλλά υπάρχει και θέμα πίεσης. Να σας θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός εδώ και κάποια χρόνια κερδίζει τα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μόνο όταν αυτά παίζονται κεκλεισμένων των θυρών (!), ενώ όταν τα δίνει με τον κόσμο στις εξέδρες φέρνει ισοπαλίες η, χάνει. Κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι η, ίσως και αρκετοί παίκτες δεν έχουν τις ψυχικές δυνάμεις να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες. Γιατί το Καραϊσκάκη είναι πολύ δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο, όμως χρειάζεται και κότσια για τους ίδιους τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Μακάρι στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν να αλλάξει αυτό που βλέπουμε μέσα σε όλο το 2022 για τον Ολυμπιακό κι οι «ερυθρόλευκοι» να μάθουν πάλι να κερδίζουν μέσα στο Καραϊσκάκη!

Τέλος πάντων, από εκεί και πέρα καλό θα είναι στον Ολυμπιακό να μην υποτιμήσουν απόψε την Σλόβαν. Μία ομάδα που επί τέσσερις σερί σεζόν παίρνει το πρωτάθλημα στη χώρα της, δεν την υποτιμάς. Μην ξεχνάμε ότι μόλις το περασμένο φθινόπωρο η πρωταθλήτρια Σλοβακίας έπαιξε δύο φορές με τον ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και έφερε δύο ισοπαλίες, 1-1 στη Θεσσαλονίκη και 0-0 στην Μπρατισλάβα. Δεν είναι καμία μικρή ομάδα.

Επιπλέον, ο έμπειρος προπονητής της, ο Βάις, έχει φτιάξει ένα σύνολο που αν μη τι άλλο δεν τα παρατάει. Το περασμένο καλοκαίρι, για όποιον το έχει ξεχάσει, η Σλόβαν παίζοντας με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής έχανε δύο φορές από τον Ολυμπιακό στην Σλοβακία και ισάριθμες φορές ισοφάρισε (2-2). Και λίγο νωρίτερο, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Σλόβαν είχε φέρει 0-0 εντός έδρας με τη Γιάνγκ Μπόις, στη ρεβάνς έχανε 0-3 στην Ελβετία, αλλά δεν εγκατέλειψε, έβαλε δύο γκολ και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει και να το πάει στην παράταση.

Ασφαλώς και δεν ξεχνάω το Ολυμπιακός-Σλόβαν 3-0 πέρυσι τέτοιο καιρό. Με τον Ολυμπιακό να έχει τελικές 17-1 και κατοχή μπάλας 64-36. Όπως και δεν ξεχνάω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός έβαλε και τα τρία γκολ με στατικές φάσεις και ότι η Σλόβαν είχε παίξει τότε με πάρα πολλές απουσίες βασικών παικτών της, ενώ τώρα ουσιαστικά της λείπουν ένα-δύο βασικοί.

Διαιτητής είναι «άγνωστη ποσότητα»: νεαρός (32 ετών) Βέλγος, ο Λορένς Βισέρ, που έχει σφυρίξει το ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ 2-1 (κρίθηκε στα πέναλτι) και το Λέστερ-ΑΕΚ 2-0. Τον δε Ολυμπιακό Βέλγος διαιτητής δεν τον έχει παίξει ποτέ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Απλά να σας υπενθυμίσω ότι όλα όσα είχα γράψει για τον Πολωνό διαιτητή ΠΡΙΝ τον αγώνα με τη Μακάμπι βγήκαν όλα, ένα προς ένα, ατυχώς για τον Ολυμπιακό.

Άσχετο: Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ο Μαρινάκης για το θέμα προπονητή ήταν στον Μπιέλσα! Με τον Αργεντίνο προπονητή να απαντάει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ότι χρειάζεται χρόνο να αποφασίσει και ότι δεν μπορεί να πιάσει αμέσως δουλειά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.