Europa League: Σεβίλλη και Μπέτις επιστρέφουν στην Ανδαλουσία, τεράστιες προκρίσεις για Γουέστ Χαμ και Άιντραχτ (vid)

Newsroom
Europa League: Σεβίλλη και Μπέτις επιστρέφουν στην Ανδαλουσία, τεράστιες προκρίσεις για Γουέστ Χαμ και Άιντραχτ (vid)

bet365

Αυτή τη φορά το Europa League δεν θα γίνει δικό της. Η Σεβίλλη αποκλείστηκε από τους «16», με θύτη την εντυπωσιακή Γουέστ Χαμ και τον Αντρέι Γιαρμολένκο, που πέτυχε το καθοριστικό γκολ (2-0) στην παράταση. Τεράστια πρόκριση της Άιντραχτ με γκολ στο 120'.

Το εύθραυστο 1-0 της Σεβίλλης από το πρώτο ματς ήταν σκορ που έδινε ελπίδες πρόκρισης στη Γουέστ Χαμ και οι Λονδρέζοι φρόντισαν να κάνουν την υπέρβαση. Τα «Σφυριά» επικράτησαν 2-0 των Σεβιλιάνων στην παράταση, πέταξαν εκτός την πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης, αλλά και την οικοδέσποινα του φετινού τελικού του Europa League. Στο 39ο λεπτό ο Αντόνιο έκανε τη σέντρα και ο Σούτσεκ με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για την Γουέστ Χαμ! Ετσι, ο Αντόνιο έφτασε στα 10+ γκολ και τις 10+ ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος με την ομάδα του, δίνοντας παράλληλα τεράστια αυτοπεποίθηση.

Στο 63' ο Λαντσίνι έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει για τους γηπεδούχους. Ματς χωρίς πολλές φάσεις μέχρι το τέλος, με τη Σεβίλλη να μην είναι πειστική, αλλά να κρατά την αντίπαλό της μακριά από την εστία της. Το ματς πήγε στην παράταση, κι εκεί όρθια έμεινε η πιο τολμηρή ομάδα. Στο 112΄ ο Φορνάλς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Μπόνο απέκρουσε και ο Γιαρμολένκο από κοντά διαμόρφωσε το 2-0 στέλνοντας την ομάδα του Μόγιες στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ! Η Σεβίλλη των 19/21 προκρίσεων στο Κύπελλο UEFA/Europa League στρέφει πλέον το βλέμμα στη LaLiga και στη μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Κόλαση» στο 90', «παράδεισος» στο 120+1' για την Άιντραχτ

Με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ θα είχε ήδη προκριθεί. Νέοι καιροί, όμως, νέες περιστάσεις για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία έφτασε να κυνηγά το γκολ της λύτρωσης μέχρι το 120'. Και τελικά το βρήκε στο 120+1'! Οι Αετοί πανηγύρισαν «μαγική» πρόκριση εντός έδρας στην τελευταία φάση του αγώνα χάρη σε γκολ του κάπτεν, Χίντερεγκερ και λύγισαν την αντίσταση της Μπέτις, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» του Europa League.

Οι Ανδαλουσιανοί κατάφεραν να επιβιώσουν με γκολ του Φεκίρ στο 90' και να στείλουν το ζευγάρι στην παράταση, μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα αντέξουν μέχρι τέλους και θα οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι, η τραγική έξοδος του κίπερ, Ρούι Σίλβα «πρόδοσε» τους Βερδιμπλάνκος, καθώς ο Χίντερεγκερ πήρε την κεφαλιά και σκόραρε για το τελικό 1-1. Επιστρέφει στους «8» μετά τη σεζόν 2018-19 η Άιντραχτ, όταν αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Τσέλσι.

Αναλυτικά οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών:

  • Αταλάντα
  • Λυών
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  • Γουέστ Χαμ
  • Μπράγκα
  • Μπαρτσελόνα
  • Ρέιντζερς
  • Λειψία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα