Νάπολι - Μπαρτσελόνα 2-4: Παράσταση στο «Μαραντόνα» και πρόκριση στους «16» (vid)

Newsroom
Νάπολι - Μπαρτσελόνα 2-4: Παράσταση στο «Μαραντόνα» και πρόκριση στους «16» (vid)

bet365

Σαρωτική εμφανίστηκε η Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς του «Μαραντόνα», «καθάρισε» την πρόκριση επί της Νάπολι με τρία γκολ από το ημίχρονο (2-4) και πέρασε στους «16» του Europa League. Πρόκριση και για Μπέτις, αποκλείστηκε η Ντόρτμουντ από τη Ρέιντζερς.

Ήταν το μεγάλο ματς, το πιο αμφίρροπο των νοκ-άουτ του Europa League. Μια συνάντηση-ωδή στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος τίμησε τις φανέλες της Νάπολι και της Μπαρτσελόνα στην καριέρα του. Και μετά το 1-1 στο «Καμπ Νόου», φάνηκε πως ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, η αρμάδα του Τσάβι διέψευσε τις εκτιμήσεις και με τρομερή εμφάνιση στο ομώνυμο γήπεδο του Αργεντινού μύθου, διέσυρε τους Παρτενοπέι με 4-2 και έκανε το πρώτο βήμα προς τον τελικό της Σεβίλλης, εκεί που ομολογουμένως ευελπιστεί να βρεθεί τον προσεχή Μάιο.

Οι Μπλαουγκράνα ήταν εκπληκτικοί για ένα ημίχρονο, έπιασαν από τον «λαιμό» την ομάδα του Σπαλέτι και βρήκαν τρία γκολ στο 45λεπτο, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ο Ζόρντι Άλμπα έκανε την αρχή μόλις στο 8’, ολοκληρώνοντας ιδανικά την αντεπίθεση του Αντάμα Τραορέ ερχόμενος ως «τρέιλερ» από τα δεξιά (την αντίθετη πλευρά του) για το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ «ζωγράφισε» με φανταστικό ψιλοκρεμαστό σουτ για το 0-2, σκορ στο οποίο οι Ναπολιτάνοι απάντησαν προσωρινά με το εύστοχο πέναλτι του Ινσίνιε στο 23’. Ωστόσο, μία σπάνια ενέργεια του Ζεράρ Πικέ, με κατέβασμα, προσποίηση εντός περιοχής και άψογο πλασέ στη γωνία, έβαλε ξανά τη Μπάρτσα με δύο γκολ μπροστά ακριβώς στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο πολύπειρος Ισπανός ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ του Ρόναλντ Κούμαν με τα περισσότερα ευρωπαϊκά γκολ από αμυντικό (15) στην ιστορία της Μπαρτσελόνα!

Τον «χορό» των καταλανικών γκολ έκλεισε ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με καταπληκτικό βολέ από τη δεύτερη ασίστ του Αντάμα Τραορέ, για να διαμορφώσει το τελικό 2-4 ο Πολιτάνο στο 87’ με ωραίο σουτ μετά το λάθος του Νίκο. Έτσι, η Μπάρτσα προκρίθηκε κι έσπασε την παράδοση της Νάπολι, η οποία σε 12 προηγούμενες περιπτώσεις που έφερε ισοπαλία στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας, μετρούσε ισάριθμες προκρίσεις στη ρεβάνς!

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κουλιμπαλί, Ραχμάνι, Ρούι (74’ Ουνάς), Ρουίθ, Ντέμε (46’ Πολιτάνο), Ελμάς, Ζιελίνσκι (73’ Μέρτενς), Ινσίνιε (82’ Πετάνια), Οσιμέν (74’ Γκουλάμ)

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Πικέ, Αραούχο, Άλμπα, Μπουσκέτς (62’ Γκάβι), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (75’ Νίκο), Τραορέ (77’ Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ (78’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Τόρες (84’ Πουτς)

VARβάτη πρόκριση για Μπέτις

Πρόκριση δια χειρός... VAR για τη Μπέτις, η οποία είδε την τεχνολογία να τη σώζει δυο φορές απέναντι στη Ζενίτ και εν τέλει να συνδράμει για το εισιτήριο που έστειλε τους Ισπανούς στους «16» του Europa League (0-0). Οι Ρώσοι γνώριζαν πως όφειλαν να ψάξουν το γκολ αν ήθελαν να παραμείνουν ζωντανοί, τα κατάφεραν με τον Βέντελ στο 47΄όμως η προσπάθειά του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η Μπέτις προσπάθησε να κρατήσει απέναντι στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, η οποία πίεζε για να βρει ένα γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και τελικά χαμογέλασε ξανά προς στιγμήν στο 90΄! Ο Κριστιάκοβ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ισπανών και φάνηκε προσωρινά να λυτρώνει τους Ρώσους, όμως το VAR ήταν και πάλι εκεί για να ακυρώσει το γκολ για επιθετικό φάουλ και να κρατήσει μέχρι τέλους το μηδέν (0-0) που έστειλε τη Μπέτις στην επόμενη φάση.

Στους «16» η Ρέιντζερς με απίθανο Ταβερνιέ

Γνώριζε εξ αρχής πως είχε δύσκολη δουλειά μετά το 4-2 στη Βεστφαλία. Και από τη στιγμή που ο Τάβερνιε εμφανίστηκε... εκστασιασμένος στη ρεβάνς του «Ibrox», η υπόθεση πρόκριση αποδείχθηκε αδύνατη για τη Ντόρτμουντ. Με τον Άγγλο δεξιό μπακ να σκοράρει δυο φορές απέναντι στους Γερμανούς, η Ρέιντζερς αρκέστηκε στο 2-2 και σε συνδυασμό με το διπλό στη Βεστφαλία, κλείδωσε την πρόκριση στους «16» του Europa League. Αρχικά ο Ταβερνιέ έβαλε σε θέση οδηγού τους Σκωτσέζους στο 22΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με τη Ντόρτμουντ να μην το βάζει κάτω και να γυρίζει το ματς πριν από το ημίχρονο με τους Μπέλιγχαμ (31΄) και Μάλεν (42΄). Ακόμα ένα γκολ ωστόσο από τον Άγγλο στο 57΄έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή, με το 2-2 να παραμένει μέχρι τέλους και τη Ρέιντζερς να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα