Europa League: Σεβίλλη με το βλέμμα στους «16», προβάδισμα πρόκρισης για Πόρτο (vid)

Newsroom
Europa League: Σεβίλλη με το βλέμμα στους «16», προβάδισμα πρόκρισης για Πόρτο (vid)

bet365

Μέσα σε ημίχρονο-«φωτιά» και με τον Μαρσιάλ να ανοίγει λογαριασμό, η Σεβίλλη έκαμψε την αντίσταση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (3-1) και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους «16». Νίκη για Πόρτο κόντρα στη Λάτσιο, όλα ανοιχτά ενόψει ρεβάνς για Λειψία-Σοσιεδάδ.

Και πάλι στο αγαπημένο της «στέκι». Η Σεβίλλη δεν άντεξε για πολύ μακριά από το Europa League που έχει μετατρέψει σε δεύτερό όνομά της κι από το πρώτο ματς έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στη φάση των «16», επικρατώντας με 3-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Ανδαλουσία.

Μέσα σε ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο που περιλάμβανε και τα τέσσερα γκολ του παιχνιδιού, το σύνολο του Ζουλιέν Λοπετέγκι πήρε από νωρίς τα ηνία στο σκορ, με τον Ιβάν Ράκιτιτς να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα στο 13'. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α' μέρους το ματς πήρε... φωτιά, καθώς η Ντιναμό απάντησε με ωραία προσπάθεια του Όρσιτς στο 41'. Ωστόσο, η ανάπαυλα βρήκε τους Σεβιγιάνους μπροστά με δύο γκολ διαφορά! Ο Οκάμπος έδωσε ξανά προβάδισμα στο 44' κι ο Αντονί Μαρσιάλ έκλεισε ιδανικά το ημίχρονο με όμορφο πλασέ, ανοίγοντας έτσι λογαριασμό με τη Σεβίλλη στην 3η του συμμετοχή.

Πλέον, το έργο για τους Κροάτες είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού χωρίς το εκτός έδρας γκολ θα πρέπει να ισοφαρίσουν τη διαφορά της νίκης των Ανδαλουσιανών.

Μαρτίνεθ... ανατροπής και βήμα πρόκρισης για Πόρτο

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με απίθανη έμπνευση του Ζακάνι; Ο Τόνι Μαρτίνεθ αποδείχθηκε κρυφός άσος στο μανίκι της Πόρτο, η οποία με «ντοπιέτα» του Ισπανού έφερε τούμπα το ματς απέναντι στη Λάτσιο (2-1) κι έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους «16» του Europa League. Μια νίκη που δεδομένα άξιζε βάσει ευκαιριών (21 τελικές έναντι μόλις 6 των Λατσιάλι), όμως εκείνοι που «χτύπησαν» πρώτοι ήταν οι φιλοξενούμενοι! Έπειτα από χαμηλή μπαλιά του Λουίς Αλμπέρτο στο πρώτο δοκάρι, ο Ζακάνι ξέφυγε από τα αντίπαλα μαρκαρίσματα και άνοιξε το σκορ με απίθανο τακουνάκι στην κίνηση.

Η βραδιά ωστόσο δεν έμελλε να ανήκει σε εκείνον και γι΄αυτό φρόντισε ο Τόνι Μαρτίνεθ. Αρχικά ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Λάτσιο και ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά (37΄), προτού εκθέσει για δεύτερη φορά την ανασταλτική λειτουργία των Ιταλών (49΄) για να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα. Κάπως έτσι, η Πόρτο πήρε το προβάδισμα που ήθελε και προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό της Ρώμης, έχοντας κατά νου σκορ και εμφάνιση που αφήνουν πολλές υποσχέσεις για συνέχεια στη διοργάνωση.

Η Λειψία το άφησε να κριθεί στο Σαν Σεμπαστιάν

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ, δύο φορές επέστρεψε και άγγιξε μάλιστα και την απόλυτη ανατροπή στο φινάλε. Ακόμα και το 2-2, όμως, είναι πολύτιμο για τη Λειψία κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, καθώς από τη στιγμή που δεν μετρά πια το εκτός έδρας γκολ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση στο Σαν Σεμπαστιάν. Οι Βάσκοι πήραν προβάδισμα στο 9' με τον Λε Νορμάν και στο 64' με εύστοχο πέναλτι του Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, ωστόσο, οι Ταύροι κατάφεραν να απαντήσουν και στις δύο περιπτώσεις. Πρώτα με τον Ενκουνκού στο 30' από ασίστ του Ανχελίνιο (ο Γάλλος έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί φέτος) και σε δεύτερο χρόνο με το... ίδιο νόμισμα, από την άσπρη βούλα χάρη στον Φόρσμπεργκ στο 82ο λεπτό. Έτσι, τα πάντα θα κριθούν στη «Reale Arena» την προσεχή εβδομάδα.

Αποτελέσματα πρώτων αγώνων:

  • Μπαρτσελόνα - Νάπολι 1-1
  • Ντόρτμουντ - Ρέιντζερς 2-4
  • Ζενίτ - Μπέτις 2-3
  • Σέριφ - Μπράγκα 2-0
  • Σεβίλλη - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1
  • Αταλάνα - Ολυμπιακός 2-1
  • Πόρτο - Λάτσιο 2-1
  • Λειψία - Σοσιεδάδ 2-2

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα