Τσάβι: «Δεν αντέχουμε να είμαστε στο Europa League, αλλά πάμε να το κατακτήσουμε»

Τσάβι: «Δεν αντέχουμε να είμαστε στο Europa League, αλλά πάμε να το κατακτήσουμε»

Τσάβι: «Δεν αντέχουμε να είμαστε στο Europa League, αλλά πάμε να το κατακτήσουμε»

bet365

Ο Τσάβι έδωσε σύνθημα κατάκτησης του Europa League από τη Μπαρτσελόνα, τονίζοντας, πάντως, ότι το κλαμπ δεν μπορεί να αντέξει τον αποκλεισμό από το Champions League, οικονομικά και ηθικά.

Ο σύγχρονος κύκλος της Μπαρτσελόνα έκλεισε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Στην πρώτη χρονιά μετά την αποχώρηση του Μέσι, οι Μπλαουγκράνα αποκλείστηκαν από τον όμιλο του Champions League, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στη «χρυσή εποχή» του Αργεντινού αστέρα και «υποβιβάσθηκαν» στο Europa League, μπαίνοντας στη λίστα των υποψήφιων αντιπάλων και του Ολυμπιακού στα προκαταρκτικά play-offs.

Η ήττα από τη Μπάγερν αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» των Καταλανών στον φετινό θεσμό και ο Τσάβι δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του μετά το τέλος του ματς. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποτυχία που γύρισε πίσω τον χρόνο στο 2000, όταν η Μπάρτσα του Λορένθο Σέρα Φερέρ είχε αποκλειστεί τελευταία φορά από τους ομίλους, ο νεοφερμένος τεχνικός και ζωντανός θρύλος των Μπλαουγκράνα τόνισε ότι το κλαμπ δεν αντέχει και δεν αξίζει να παίζει στο Europa League, αλλά έδωσε το σύνθημα της κατάκτησης του τίτλου:

«Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Περίμενα ότι θα αγωνιστούμε με διαφορετικό τρόπο και είναι βαρύ το χτύπημα για μένα ως προπονητής. Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα.

Είμαι θυμωμένος γιατί αυτή είναι πραγματικότητα και με εκνευρίζει αυτό.

Είπα στους παίκτες ότι σήμερα αρχίζει μια νέα εποχή, ένα σημείο καμπής. Δεν αντέχουμε να είμαστε στο Europa League. Αγαπώ την ομάδα. Αισθανόμαστε ανήμποροι αυτή τη στιγμή και θα κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε τη Μπάρτσα εκεί που ανήκει.

Όσο για το Europa League; Πρέπει να το κατακτήσουμε, να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και στο τέλος τον τίτλο».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα