Βίτορ Περέιρα: Η ομιλία του για να  «πωρώσει» τους παίκτες της Φενέρ και το δεύτερο κομβικό ματς με Ολυμπιακό

Δημήτρης Τομαράς
Βίτορ Περέιρα: Η ομιλία του για να  «πωρώσει» τους παίκτες της Φενέρ και το δεύτερο κομβικό ματς με Ολυμπιακό

bet365

Ο Βίτορ Περέιρα από εκεί που ήταν... τελειωμένος στη Φενέρ γύρισε το χαρτί αλλά ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό μπορεί να τον... επιβαρύνει ξανά. Ποια η ομιλία του στους παίκτες!

Ο Βίτορ Περέιρα παρότι στον Ολυμπιακό έμεινε περίπου ένα εξάμηνο πρόλαβε να ζήσει πολλά και βέβαια να πάρει και το νταμπλ με τους Πειραιώτες. Ο 53χρονος προπονητής με τη θητεία στο Λιμάνι γυρίζει στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλος της ομάδας που είχε προπονήσει προ ετών και προφανώς δεν θέλει να βιώσει μία ακόμα βαριά ήττα. Εκείνο το βράδυ στην Πόλη με το 3-0 απο τους Πρωταθλητές Ελλάδας τον... λάβωσε για τα καλά και κόντεψε να τον στείλει οριστικά στο ταμείο της... ανεργίας.

Τώρα έχει μπροστά του ένα 2ο σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ένα ματς που εάν το χάσει πάλι μπορεί να τον βάλει σε... μπελάδες παρά το γεγονός ότι νίκησε στο ντέρμπι με τη Γαλατά και είχε πάρει και το ματς με την Αντβέρπ.

Ο ίδιος θέλοντας να δείξει πόσο σημαντικό είναι το ματς με τον Ολυμπιακό για τον ίδιο και το club έκανε ομιλία για «πωρώσει» τους παίκτες του μετά τη Γαλατά και φυσικά πριν τον αγώνα με τους Ερυθρόλευκους.

«Πήραμε μια πολύ κρίσιμη νίκη απέναντι στη Γαλατά. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε διεκδικητές στο πρωτάθλημα. Η διαφορά βαθμών δεν μας ενδιαφέρει. Θα παλέψουμε αυτόν τον αγώνα (για τον τίτλο εννοεί) μέχρι το τέλος. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, αλλά τώρα το ντέρμπι είναι πίσω μας. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Τώρα είναι ώρα να συνεχίσουμε τη διεκδίκησή μας στην Ευρώπη. Έχουμε φτάσει σε πλεονεκτική θέση με τη νίκη μας στην Αντβέρπ και τα αποτελέσματα στον άλλο αγώνα. Από τον Ολυμπιακό το σκορ που είχαμε χάσει ήταν βαρύ. Για αυτό το 3-0 πρέπει να πάρουμε ρεβάνς αλλά είναι σημαντικό γενικότερα να πάρουμε τη νίκη», επισήμανε προς τους παίκτες του ενώ ατάκες του από την ομιλία του δημοσιεύτηκαν και στη Fanatik.

Μάλιστα στην Τουρκία τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών τον ήθελαν να αλλάζει προσέγγιση για το ματς με τον Ολυμπιακό παίζοντας με τετράδα πίσω όπως με τη Γαλατά (που είχε Καντίογλου, Τισέραντ, Κιμ και Νόβακ). Θυμίζουμε πως στο 0-3 της Πόλης ο Περέιρα είχε παίξει με τρεις πίσω: Νόβακ, Σαλάι και Κιμ. Επίσης από καμία ομάδα δεν έχει ηττηθεί με σκορ 3-0 και ενώ 3 γκολ έχει δεχθεί μόνο από την Τράμπζονσπορ (στο 3-1 εκτός έδρας). Με τη Φενέρ ο Πορτογάλος έχει 19 αγώνες με 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες αλλά και 31 γκολ υπέρ και 24 κατά.

Στην Τουρκία ο Περέιρα προσπαθεί να περνάει καλά ποδοσφαιρικά γενικότερα αλλά οι Τούρκοι δεν του χαρίζονται πάντα. Τον έχουν βγάλει στη... σέντρα τα ΜΜΕ και για τη σχέση του με τον Οζίλ και για το θέμα Πέλκα και για τη διαχείριση του ρόστερ και για πολλά ακόμα. Το σίγουρο είναι πως όπως ο Ολυμπιακός τον έβαλε σε δύσκολα μονοπάτια με αυτό το 3-0 ένα νέο ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα με τους Πειραιώτες θα τον... βυθίσει ξανά σε ανυποληψία στον πάγκο των Τούρκων και θα του αφαιρέσει (ξανά) πόντους...

Η ενόχλησή του για τα δημοσιεύματα / ρεπορτάζ για τις ποινές φυλάκισής του

Οι Τούρκοι παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό διάλεξαν το τάιμινγκ να εμφανίσουν την είδηση πως ο Περέιρα λόγω ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (υπάρχει και άλλη ποινή για το ματς με την ΑΕΚ που είχε καταγραφεί ρεπορταζιακά) δεν θα μπορεί να μπει στην Ελλάδα ή θα έχει θέμα ακόμα και να ταξιδέψει στη χώρα μας. Ο ίδιος ο Βίτορ Περέιρα ταξίδεψε κανονικά, ήταν στη συνέντευξη Τύπου αλλά παρότι γέλασε με τη σχετική ερώτηση (για το σημείο ότι δεν θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα) απέφυγε να πει το παραμικρό. Φάνηκε πάντως ότι έχει ενοχληθεί από όλα αυτά τα ρεπορτάζ και ίσως και τη στιγμή που επελέγη να βγουν στη γειτονική χώρα.

Ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου της Φενέρ πάντως είπε σχετικά: «Δεν είναι αυτό θέμα για να μιλήσουμε εδώ. Είμαι εδώ για να μιλήσουμε για δύο μεγάλες ομάδες και όχι για τέτοια θέματα. Λυπάμαι, αλλά δεν θα μιλήσω για τέτοια θέματα».

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα