Oλυμπιακός: Στο «-1» η Φενέρ, οι «ερυθρόλευκοι» ορίζουν την τύχη τους

Newsroom
Oλυμπιακός: Στο «-1» η Φενέρ, οι «ερυθρόλευκοι» ορίζουν την τύχη τους

bet365

Ο Ολυμπιακός με νίκη στο Φάληρο επί των Τούρκων θα συνεχίσει στο Europa. Ακόμη και με ισοπαλία παραμένει το «αφεντικό». Εάν η Αντβέρπ δεν κερδίσει στη Γερμανία, οι Πειραιώτες θα βρεθούν αυτόματα στο Conference.

Δια... περιπάτου πέρασε η Φενέρ από το Βέλγιο, καθώς κέρδισε 3-0 την Αντβέρπ και «σκαρφάλωσε» στο «-1» από τον Ολυμπιακό που έχασε (2-1) από την Αϊντραχτ. Αυτόματα η μεταξύ τους αναμέτρηση που ακολουθεί στις 25 Νοεμβρίου λογίζεται ως ο «τελικός» του ομίλου και μπορεί οι Τούρκοι να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους «ερυθρόλευκους», όμως εκείνοι ορίζουν σε απόλυτο βαθμό τη μοίρα τους.

Εφόσον κερδίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στη συνέχεια του Europa League και θα απομένει να δούμε εάν θα το πετύχουν ως 1οι ή 2οι (η Αϊντραχτ έχει ήδη «κλειδώσει» το 1 από τα 2 «εισιτήρια»).

Πάντως ακόμη και στην περίπτωση που οι Πειραιώτες «μείνουν» στην ισοπαλία θα παραμείνουν τα «αφεντικά» της μεταξύ τους «μάχη», αφού θα προκριθούν εφόσον επικρατήσουν στο φινάλε στο Βέλγιο ή σε περίπτωση που Φενέρ δεν κερδίσει την Αϊντραχτ (το τελευταίο δεν θα τους αρκεί ως μόνο αποτέλεσμα σε περίπτωση που η Αντβέρπ φύγει νικήτρια από τη Γερμανία). Γενικότερα αν η Φενέρ δεν κάνει νίκη τουλάχιστον σε 1 από τα 2 εναπομείναντα παιχνίδια της, δεν θα μπορεί να βάλει... από κάτω τον Ολυμπιακό (εάν δεν του «πάρει» την ισοβαθμία θα χρειάζεται το απόλυτο εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» επικρατήσουν στο Βέλγιο). Με κανένα «σενάριο».

Ευρύτερα για να συνεχίσουν οι Πειραιώτες στην Ευρώπη (έστω στο Conference) τους αρκεί να μην ηττηθούν στο φινάλε του ομίλου από την Αντβέρπ ή εκείνη να μην επικρατήσει την επόμενη αγωνιστική στη Γερμανία. Θυμίζουμε πως σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει αρχικά τι έχει συμβεί στους αγώνες μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων (α) βαθμοί, β) διαφορά τερμάτων) και ακολουθούν άλλα κριτήρια (διαφορά τερμάτων στον όμιλο, καλύτερη επίθεση κτλ).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η Αγωνιστική

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1 (52' Ελ Αραμπί, 87' Ρέαμπτσιουκ - 75' Σαμάτα)
Αϊντραχτ Φρ. - Φενέρμπαχτσε 1-1 (41' Λάμερς – 10' Εζίλ)

2η Αγωνιστική

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3 (6' Τικίνιο, 63', 65' Μασούρας)
Αντβέρπ – Αϊντραχτ Φρ. 0-1 (91' πεν. Πασιέντσια)

3η Αγωνιστική

Φενέρμπαχτσε – Aντβέρπ 2-2 (20', 45' πεν. Βαλέντσια - 2' Σαμάτα, 62' Γκέρκενς)
Αϊντραχτ Φρ. - Ολυμπιακός 3-1 (26΄πεν, Μπορέ, 45΄+2' Τουρέ, 59' Καμάντα – 30' πεν. Ελ Αραμπί)

4η Αγωνιστική

Αντβέρπ – Φενέρμπαχτσε 0-3 (8' Γιαντάς, 16' Μέγερ, 29' Μπερίσα)
Ολυμπιακός – Αϊντραχτ Φρ. 1-2 (12' Ελ Αραμπί – 17' Καμάντα, 90'+2' Χάουγκε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Αϊντραχτ Φρ. 7-3 10
2. Ολυμπιακός 6-5 6
3. Φενέρμπαχτσε 6-6 5
4. Αντβέρπ 3-8 1


5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25/11)

Αϊντραχτ Φρ. - Αντβέρπ
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12)

Αντβέρπ – Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε - Αϊντραχτ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα