Ολυμπιακός: Οι δύο καθοριστικές φάσεις που οδήγησαν σε «ναυάγιο» την ανατροπή (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Οι δύο καθοριστικές φάσεις που οδήγησαν σε «ναυάγιο» την ανατροπή (vids)

bet365

Σε ένα κακό ευρωπαϊκό βράδυ που κατέληξε σε ήττα (3-1 από την Άιντραχτ), ο Ολυμπιακός είχε δύο «καθαρές» ευκαιρίες για την ανατροπή και δεν τις αξιοποίησε.

Ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του εφετινή ήττα στη Φρανκφούρτη μετά το 3-1 από την Άιντραχτ, το πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κατώτεροι από τη γερμανική ομάδα, αλλά ακόμα και σε ένα τόσο άσχημο βράδυ αγωνιστικά, θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλό τους και τώρα να μιλούσαμε διαφορετικά. Στο παιχνίδι της Deutsche Bank Park μπορεί να έγιναν σημαντικά λάθη στην άμυνα, η διαιτησία να έπαιξε τον ρόλο της, αλλά την ώρα που το παιχνίδι ήταν ισόπαλο (1-1), οι ποδοσφαριστές του Πέδρο Μαρτίνς είχαν τη δυνατότητα να «χτυπήσουν» την Άιντραχτ στην κόντρα και να τη βάλουν πίσω στο σκορ, όμως δεν το έκαναν. Η επιλογή στην τελική πάσα ήταν η χειρότερη δυνατή και σε παιχνίδια αυτού του επιπέδου, οι λιγοστές ευκαιρίες που παρουσιάζονται πρέπει να αξιοποιούνται, αλλιώς οι πιθανότητες για κατάκτηση θετικού αποτελέσματος λιγοστεύουν σε μεγάλο βαθμό.

Ποιες ήταν όμως αυτές οι δύο περιπτώσεις που θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά; Η πρώτη στο 33'. Ο Μαντί Καμαρά έκλεψε τη μπάλα, ο Αραμπί έφυγε στην κόντρα επίθεση και αφού πέρασε τη μεσαία γραμμή είχε δύο επιλογές. Είτε να πετάξει τη μπάλα αριστερά στον Μασούρα, είτε να την περάσει ανάμεσα στους αμυντικούς της Άιντραχτ ώστε να την υποδεχτεί ο Λαλά που έκανε κούρσα από την άμυνά του και θα έβγαινε απέναντι στον τερματοφύλακα της γερμανικής ομάδας, Κέβιν Τραπ.

1

Ο Μαροκινός προτίμησε να δώσει στον Λαλά, αλλά η πάσα του ήταν υπερβολικά δυνατή και σε ένα σημείο που ο Γερμανός γκολκίπερ δεν είχε κανένα πρόβλημα να μαζέψει. Καλά έκανε και πήρε την απόφαση να δώσει στον Λαλά ο Αραμπί και όχι στον Μασούρα, αφού δίπλα στον εξτρέμ του Ολυμπιακού, που διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του συμπαίκτη του, κινούνταν παίκτης της Άιντραχτ.

2

Η δεύτερη και σπουδαιότερη χαμένη ευκαιρία καταγράφηκε στο 40'. Ο Μαντί Καμαρά με πολύ ωραίο τρόπο πέταξε τη μπάλα μπροστά στον Αραμπί. Ο 34χρονος επιθετικός είχε δύο επιλογές. Είτε να δώσει έγκαιρα στον Μασούρα ο οποίος είχε τη δυνατότητα να εκτελέσει χωρίς να μαρκάρεται, μπροστά μάλιστα σε ανυπεράσπιστη εστία, είτε να εκτελέσει ο ίδιος. Ο αρχισκόρερ των «ερυθρόλευκων» πήρε την απόφαση να πασάρει στον συμπαίκτη του, αλλά σε κακό τάιμινγκ, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος αμυντικός Τούτα να διώξει σε κόρνερ. Και σ' αυτήν την περίπτωση γκρίνιαξε ο Μασούρας, εδώ περισσότερο δικαιολογημένα.

Και στις δύο φάσεις πρωταγωνίστησαν ο Αραμπί με τον Μασούρα, δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι και πέρυσι σήκωσαν μπόλικη συζήτηση για τη συνεργασία τους. Στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της Άρσεναλ για τους «16» του Europa League, όταν οι «κανονιέρηδες» ήταν 0-1 μπροστά στο σκορ, ο Μασούρας έκλεψε τη μπάλα από τον Νταβίντ Λουίζ και αντί να δώσει στον αφύλαχτο Αραμπί, που απλά θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία, προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση και να αστοχήσει. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, όμως, ο Μασούρας έδωσε έτοιμο γκολ στον Αραμπί, στο νικηφόρο 1-3 σε βάρος της ΑΕΛ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συνεργαστεί σε έντεκα γκολ, σε 86 παιχνίδια κατά τα οποία έχουν βρεθεί μαζί στο γήπεδο. Ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από δική τους συνεργασία ήρθε το 1-2 στην ιστορική νίκη απέναντι στην Άρσεναλ, που έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa, τη σεζόν 2019-2020. Ο Μασούρας έχει σημειώσει 34 γκολ με τους «ερυθρόλευκους» σε 129 παιχνίδια (και 17 ασίστ), ο Αραμπί 60 σε 112 (και 15 ασίστ). Είναι δύο από τους top ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ελλάδας, με συγκομιδή 94 γκολ, οι οποίοι θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει καλύτερα στη Φρανκφούρτη. Σίγουρα -και- αυτό το ματς θα είναι ένα μάθημα για τα επόμενα, ευρωπαϊκά και μη...

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα