Μαρτίνς: «Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Δημήτρης Τομαράς
Μαρτίνς: «Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε επί γερμανικού εδάφους για το ματς του Ολυμπιακού με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και το τι περιμένει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου για:

Τα ματς με τον ΠΑΟΚ και την Αϊντραχτ: Αύριο έχουμε το μυαλό μας μόνο στο παιχνίδι με την Αϊντραχτ. Θα κοιτάξουμε να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες που είναι στην πιο καλή κατάσταση. Μετά θα δούμε το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Τις διαφορές με το παιχνίδι εναντίον της Φενέρ: Σίγουρα το κίνητρο είναι το ίδιο. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε αποτέλεσμα. Οι ομάδες έχουν διαφορές. Η Αϊντραχτ παίζει ποδόσφαιρο που είναι κάθετο, γρήγορο και με δύναμη. Να είμαστε δυνατοί και να παίξουμε με εξυπνάδα. Έχουμε το ίδιο κίνητρο. Είμαστε καλοί. Είναι άλλα τα χαρακτηριστικά με τη Φενέρ. Να είμαστε έξυπνοι και να πάρουμε τη μπάλα έτσι ώστε να μην αξιοποιήσει η Άϊντραχτ τη φυσική κατάστασή της και τη δύναμή της.

Την παρουσία του κόσμου και τη βραδιά πρόκρισης στο Λονδίνο: Έχουμε όμορφες αναμνήσεις από τη βραδιά στο Λονδίνο. Ξέρουμε πως οι Έλληνες στη Γερμανία είναι πολλοί. Μας δημιουργεί ευθύνη και υποχρέωση για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους.

Την ιδανική θέση του Αγκιμπού Καμαρά: Ειλικρινά μπορεί να παίξει σαν δεκάρι, οκτάρι ή και στα άκρα. Έχει την ποιότητα για πολλές θέσεις. Εγώ πιστεύω πως καλύτερα μπορεί να παίξει στη θέση Νο8. Εάν θες να ξαφνιάσεις τον αντίπαλο τον χρησιμοποιείς.

Τα ατού της Αϊντραχτ: Είναι μία ομάδα πολύ δυνατή με φυσική κατάσταση. Με ποδόσφαιρο κάθετο και με παίκτες στη ζώνη της τελικής πάσας. Είναι ομάδα γρήγορη και καταιγιστική αλλά και επικίνδυνη και θέλει προσοχή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΤΟ ΕΙΠΕ:

Ο Ολυμπιακός έχει μία μεγάλη ευκαιρία αν νικήσει να κάνει άλμα για την πρώτη θέση. Ωστόσο ακολουθεί και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Παίζει ρόλο ότι ακολουθεί αυτό το παιχνίδι; Και πως θα αντιμετωπίσετε το ματς με την Άιντραχτ;

«Αύριο το μοναδικό πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι το ματς με την Άιντραχτ. Το ματς της Κυριακής δεν θα επηρεάσει τα πλάνα μας. Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τους ποδοσφαιριστές που είναι στην καλύτερη κατάσταση για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο παιχνίδι. Μπορεί αυτό να αποτελέσει τη βάση για το αυριανό παιχνίδι;

«Σίγουρα το κίνητρο είναι το ίδιο. Πάντα στόχος μας είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Οι αντίπαλοι είναι διαφορετικοί. Αύριο θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και με πολλή δύναμη, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με εξυπνάδα και να είμαστε προσηλωμένοι στην τακτική. Θέλουμε να πάρουμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να πάρουμε την μπάλα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το δυνατό παιχνίδι της Άιντραχτ που είναι η φυσική της κατάσταση».

Πώς βλέπετε την επιστροφή του κόσμου σε εκτός έδρας παιχνίδι μετά από εκείνο το ματς με την Άρσεναλ;

«Έχουμε πολλές όμορφες αναμνήσεις από εκείνη τη βραδιά με τους φιλάθλους μας. Είμαστε ευτυχισμένοι που θα τους έχουμε στο πλευρό μας. Ξέρουμε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πολλοί. Επομένως αυτό μας δημιουργεί υποχρέωση και μεγαλύτερη ευθύνη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους».

Ο Αγκιμπού που αποδίδει καλύτερα;

«Ο Αγκιμπού είναι ένας παίκτης που έχει την ευελιξία να βρεθεί σε διάφορες θέσεις. Είναι εύκολο για εκείνον να προσαρμοστεί σε πολλές θέσεις. Εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει καλύτερα στη θέση «8», αλλά ανάλογα πως θέλεις να χαλάσεις την ισορροπία του αντιπάλου μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε διάφορες θέσεις».

Ποια χαρακτηριστικά της Άϊντραχτ είναι επικίνδυνα σύμφωνα με την ανάλυση που έχετε κάνει στο παιχνίδι;

«Πρόκειται για μία ομάδα δυνατή όσον αφορά τη φυσική κατάσταση και μία ομάδα με κάθετο ποδόσφαιρο. Είναι μία ομάδα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Είναι πολύ επικίνδυνη και καταιγιστική στο κάθετο ποδόσφαιρο».

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα