Τόμας Βατσλίκ: Μια καλή μέρα στη δουλειά για τον Τσέχο το Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός

Δημήτρης Σαμόλης
Τόμας Βατσλίκ: Μια καλή μέρα στη δουλειά για τον Τσέχο το Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας της εξαιρετικής άμυνας, της τύχης, αλλά και λόγω του Τόμας Βατσλίκ, στην καλύτερη εμφάνισή του με τους «ερυθρόλευκους».

Η όγδοη συμμετοχή του Τόμας Βατσλίκ με τον Ολυμπιακό ήταν η καλύτερη. Στο πιο δύσκολο παιχνίδι που έδωσε εφέτος η ομάδα του, ο 32χρονος Τσέχος τερματοφύλακας προσέδωσε σιγουριά στην άμυνά του και σε μεγάλο ποσοστό το μηδέν στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε μπορεί να πιστωθεί σε αυτόν.

Στο 27' ο Πέλκας τροφοδότησε τον Βαλένσια, ο Κολομβιανός σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Βατσλίκ έπεσε μπλοκάροντας τη μπάλα σταθερά, ενώ το σκορ ήταν 0-1.

Στο 67', με τον Ολυμπιακό στο 0-2, ο Βαλένσια έστρωσε στον Πέλκα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, για να πέσει και να μαζέψει σταθερά ο Βατσλίκ.

Η κορυφαία απόκρουση σημειώθηκε στο 86', όταν ο Ολυμπιακός είχε ήδη βρει και τρίτο γκολ. O νεοεισελθών Μπερίσα επιχείρησε κοντινή προβολή μετά από σέντρα που έγινε από την αριστερή πλευρά και είδε τον Τσέχο να εκτινάσσεται και να διώχνει, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του.

Ήταν και τυχερός που το σουτ του Πέλκα στο 56' χτύπησε στο δοκάρι, όπως και το γεγονός ότι το σουτ του Ρόσι από ευνοϊκή θέση πριν από το τέλος του πρώτου 45λέπτου πήγε πάνω από το δοκάρι. Και η τύχη όμως μέσα στο παιχνίδι είναι. Αυτό ήταν το τέταρτο ματς κατά το οποίο ο αντί - Σα δεν δέχεται γκολ. Στις μισές αναμετρήσεις δηλαδή σε σχέση με αυτές που έχει αγωνιστεί, δεν έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα.

Όταν ο τερματοφύλακας εμπνέει σιγουριά, τότε δίνει αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Από εκεί και πέρα, ένας τομέας στον οποίο θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ήταν η ευστοχία στα βολέ. Με δεδομένο ότι επιχείρησε πέντε και επιτυχημένα ήταν τα δύο, δηλαδή ποσοστό 40%, θα μπορούσε να έχει καλύτερη επίδοση. Σαφέστατα και αυτό δεν είναι το ίδιο σημαντικό σε σχέση με τις σημαντικές του αποκρούσεις, απλά το καταγράφουμε ως στοιχείο.

Σε κάθε περίπτωση, για τον Βατσλίκ ο αγώνας στην Πόλη ήταν μια -πολύ- καλή μέρα στη δουλειά και είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί κι άλλες τέτοιες.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα