Άιντραχτ - Φενέρμπαχτσε 1-1: Μοιρασιά με... μοιραίο Πέλκα! (vid)

Newsroom
Άιντραχτ - Φενέρμπαχτσε 1-1: Μοιρασιά με... μοιραίο Πέλκα! (vid)

bet365

Ο Πέλκας έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις και η Φενέρ δεν μπόρεσε να πάρει σπουδαίο διπλό στη Φρανκφούρτη μένοντας στο 1-1 με την Άιντραχτ! Πήρε βαθμό η Νάπολι στο King Power.

1ος Ομιλος

Μεγάλο διπλό που ίσως αποδειχθεί «χρυσό» για να ξεμπλέξει άμεσα στην υπόθεση πρόκριση πήρε η Λυών μέσα στη Γλασκώβη και την έδρα της Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ. Με τον Καρλ Τοκό-Εκαμπί να ανοίγει το σκορ στο 23' έπειτα από υπέροχη διαγώνια κίνηση κι εξαιρετικό σουτ, αλλά και την τύχη να τους χαμογελά στο 55' όταν από διπλή κόντρα σε κορμιά της Ρέιντζερς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (αυτογκόλ του Τάβερνιερ), οι Λιονέ απέδρασαν με το τρίποντο και πέρασαν πρώτοι με το... καλησπέρα. Κι αυτό διότι στο άλλο ματς του ομίλου, Μπρόντμπι και Σπάρτα Πράγας έμειναν στο 0-0 και τον βαθμό.

Αποτελέσματα
Μπρόντμπι - Σπάρτα Πράγας 0-0
Ρέιντζερς - Λυών 0-2

Βαθμολογία
1. Λυών 1 (2-0) 3
2. Σπάρτα Πράγας 1 (0-0) 1
3. Μπρόντμπι 1 (0-0) 1
4. Ρέιντζερς 1 (0-2) 0

Επόμενη αγωνιστική 30/9
Σπάρτα Πράγας - Ρέιντζερς
Λυών- Μπρόντμπι

2ος Ομιλος

Ματσάρα στο «Philips Stadion», χαμογέλασε η Μονακό. Αϊντχόφεν και Σοσιεδάδ ισορρόπησαν στο φινάλε (2-2), με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 32' από το γκολ του Γκέτσε, αλλά τους Βάσκους να κάνουν απίθανη ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά με τα γκολ των Γιανουζάι (34') και Ίσακ (39') από ισάριθμες ασίστ του Θαλδούα.
Ο super Mario της PSV, όμως, εκτός από σκόρερ έγινε και δημιουργός, τροφοδοτώντας τον Γκάκπο στο 54' για το γκολ που έφερε το ματς ξανά στα ίσα, δίνοντας και στις δύο ομάδες εν τέλει από έναν βαθμό. Όση ώρα οι δυο τους «σφάζονταν», η Μονακό έκανε το καθήκον της εντός έδρας απέναντι στη Στουρμ Γκρατς και με το γκολ του Ντιατά στο 66' πάτησε κορυφή στον 2ο όμιλο.

Αποτελέσματα
Μονακό - Στουρμ Γκρατς 1-0
PSV - Σοσιεδάδ 2-2

Βαθμολογία
1. Μονακό 1 (1-0) 3
2. Σοσιεδάδ 1 (2-2) 1
3. PSV 1 (2-2) 1
4. Στουρμ Γκρατς 1 (0-1) 0

Επόμενη αγωνιστική 30/9
Στουρμ Γκρατς - PSV
Σοσιεδάδ - Μονακό


3ος όμιλος

Επιστροφή από την κόλαση για τη Νάπολι στο ντέρμπι του 3ου ομίλου, με τους Παρτενοπέι να βρίσκονται με δυο γκολ πίσω στο σκορ μέχρι το 69΄, όμως χάρη στον Οσιμέν κατάφεραν δραπετεύσουν από το Λέστερ με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Οι Αλεπούδες μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 9' με τον Αγιόθε Πέρεθ. Στο 59' ο Ντάκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το VAR να ακυρώνει το γκολ, όμως πέντε λεπτά αργότερα η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο Μπαρνς χόρεψε την άμυνα των Παρτενοπέι και εκτέλεσε ιδανικά για το 2-0 (πρώτος all time σκόρερ του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) με τους Ναπολιτάνους και το...VAR αυτή τη φορά να μένουν άπραγοι.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Λέστερ θα ξεκινήσει με το δεξί στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, στο τέλος μίλησε η ποιότητα του Οσιμέν. Ο επιθετικός της Νάπολι μείωσε αρχικά με πανέμορφη λόμπα (69') και τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90΄χτύπησε για δεύτερη φορά με καρφωτή κεφαλιά για να γράψει το τελικό 2-2.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λέγκια Βαρσοβίας πέτυχε μεγάλο διπλό (1-0) στη Μόσχα απέναντι στην Σπαρτάκ με τον Καστράτι να σκοράρει λίγο πριν την εκπνοή του ματς και να στέλνει τους Σλοβάκους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αποτελέσματα
Λέστερ - Νάπολι 2-2
Σπάρτακ Μόσχας - Λέγκια 0-1

Βαθμολογία
1. Λέγκια 1 (1-0) 3
2. Νάπολι 1 (2-2) 1
3. Λέστερ 1 (2-2) 1
4. Σπάρτακ Μόσχας 1 (0-1) 0

Επόμενη αγωνιστική 30/9
Λέγκια - Λέστερ
Νάπολι - Σπάρτακ Μόσχας

4ος Ομιλος

Σε ένα επεισοδιακό ματς, Άιντραχτ και Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Φρανκφούρτη, με τον Πέλκα να είναι ο μοιραίος για τους Τούρκους. Ο Ελληνας επιθετικός κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά νικήθηκε από τον Τραπ. Την επόμενη αγωνιστική η Φενέρ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ενώ η Άιντραχτ φιλοξενείται από την Αντβέρπ.

Eξαιρετικό α' μέρος, με τη Φενέρ να μπαίνει δυνατά και στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης να ανοίγει το σκορ. Έπειτα από... πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων και δοκάρι του Γιαντάς, ο Οζίλ με ιδανικό πλασέ από πλάγια πέτυχε το 1-0. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό μετά το 20', πίεσαν και απείλησαν τόσο με τον Κόστιτς όσο και με τον Λάμερς. Στο 41' η Άιντραχτ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, όταν από ασίστ του Κόστιτς, ο Λάμερς διαμόρφωσε το 1-1.

Κακό ματς στην επανάληψη, ελάχιστες οι καλές στιγμές και χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις για να... ανάψει το ματς. Ο Πέλκας που είχε πάρει τη θέση το Οζίλ (76') βρέθηκε υπέροχα μπροστά από τον Τραπ, ανατράπηκε και κέρδισε το πέναλτι. Ο Ελληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Γερμανό, όμως ο Μπερίσα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των Τούρκων κράτησαν λίγο, μιας και ο 23χρονος επιθετικός είχε μπει πιο γρήγορα στην περιοχή, με συνέπεια το γκολ να ακυρωθεί σωστά.

Αποτελέσματα
Άιντραχτ - Φενέρμπαχτσε 1-1
Ολυμπιακός - Αντβέρπ 2-1

Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 1 (2-1) 3
2. Φενέρμπαχτσε 1 (1-1) 1
3. Άιντραχτ 1 (1-1) 1
4. Αντβέρπ 1 (1-2) 0

Επόμενη αγωνιστική 30/9
Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Αντβέρπ - Άιντραχτ

Περισσότερα σε λίγο...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα